Dátum: 2005. augusztus 09. kedd, 08:36 Küldte: Boldogsag
Indiában nagyon ritka, hogy a rizst csak simám megfőve adják az étkezéshez. A fűszerezésnek itt is nagy szerepe van. Most egy nagyon érdekes izesitéssel készült receptet olvashatunk, ill. készithetünk el.
Citromos rizs
Hozzávalók:
2 csésze főtt rizs, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál csana dál, 1 evőkanál mustármag, ½ teáskanál, frissen reszelt gyömbér, 2 evőkanál zöld korianderlevél, ½ teáskanál kurkuma, 1 evőkanál amerikai mogyoró, curry levelek, 2 hegyes zöld paprika.
Elkészitése:
Melegítsd meg az olajat egy serpenyőben, add hozzá a mustármagot. Amikor már pattog, add hozzá a kurkumát, csana dált és az amerikai mogyorót. Ha a dál megbarnult, add hozzá a gyömbért, a zöld paprikát, a curry leveleket és a zöld korianderlevelet. Amikor megfőtt, keverd össze a főtt rizzsel. Keverd bele a citromlevet. Díszítheted friss kókuszreszelékkel.