Oldal: 1 / 1

Sztupák Szonja - Az én vegán konyhám

HozzászólásElküldve: 2016. ápr. 22., pén. 12:08
Szerző: Boldogsag
:D Fahéjas-almás pite :D


Tészta:
- 10 dkg őrölt zabpehely;
- 10 dkg kukoricaliszt;
- 10 dkg őrölt barna lenmag;
- 10 dkg olvasztott kókuszzsír;
- 5 dkg szőlőcukor, vagy más édesítő
- só, pici fahéj.

Először a száraz hozzávalókat összemorzsolom, majd hozzáöntöm a kókuszzsírt és ezt a morzsalékot egy kerek piteformába (amit előtte növényi zsírral, olajjal kikentem) beleszórom, majd belenyomkodom egyenletesen.

Töltelék:

- 4-5 db alma megmosva, apróra összekockázva;
- 5 dkg szőlőcukor;
- fahéj, szegfűszeg, gyömbér őrölt formában;
- 10 szem áztatott datolya;
- 2-3 ek. zabpehely.

Egy kis lábosban összepárolom az almát a fűszerekkel és a szőlőcukorral karamellizálom.

Majd szétturmixolom a datolyát a zabpehellyel ( az áztatott vízzel együtt) és hozzáfőzöm a párolt almához. Ebből egy lágy krémet kapok.

A tésztát megkenem az almás-datolyás töltelékkel, szórok rá aprított aszalt datolyát, és közepes hőmérsékleten kisütöm. heart hangulatjel

:director: Jó étvágyat. :vacsi:

A recept a Civil Rádió - A Kanál forradalma műsorában hallható!

13015585_1737073956538299_8370015825460185775_n.jpg