Sztupák Szonja - Az én vegán konyhám

A Civil Rádió vegetáriánus műsorának találkahelye.

Sztupák Szonja - Az én vegán konyhám

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2016. szept. 8., csüt. 9:39

:bravo: Vegán snickers szelet :bravo:

Nyár van, ilyenkor jól jön mindig egy hűsítő nassolnivaló. Ebben az adásban pedig egy vegán snickers szeletet mutatok be.
Az ötletadó receptet, amit átalakítottam, Aspirationbynora oldalán találjátok meg:-).

Nos, ha el szeretnél kápráztatni valakit a benned megbúvó konyhatündér éneddel, avagy csak kedveskedni szeretnél szeretteidnek, akkor ajánlom ezt a receptet kipróbálásra, mert a siker garantált és még sütni sem kell! :facelick:

Hozzávalók:

1. réteg:

20 dkg áztatott datolya
10 dkg kókuszreszelék
2 csapott evőkanál útifűmaghéj
10 dkg pörkölt földimogyoró
csipet só

2. réteg:
20 dkg áztatott datolya
25 dkg pörkölt mogyoró
csipet só

3. réteg:
25 dkg pörkölt mogyoró
csipet só
édesítő: Én kb. 10 dkg szőlőcukrot használtam, természetesen megfelel más is

4. réteg:
10-15 dkg áztatott datolya
3 púpozott evőkanál kakaópor
2 csapott evőkanál útifűmaghéj
2 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:
A földimogyorót aprítsuk szét egy aprítógépben. Az összes felhasználni kívánt datolyát minimum 6 órára, avagy egy éjszakára áztassuk be. Majd ebben az áztatott formájában dolgozzuk szét a mogyoróval, a kókuszreszelékkel, az útifűvel és a sóval. Ezt a masszát egy kisebb méretű tepsi aljára nyomkodjuk bele.
Tegyük be a hűtőbe.

A második és a harmadik réteghez a földimogyorót egy aprítógépben vagy egy kávédarálóban pépesítsük „vajjá”. Egyszerűen csak öntsük bele a száraz mogyorót és kezdjük el darálni. Ha az aprítógép falára fent akad, akkor szedjük le onnan egy kanál segítségével és dolgozzuk tovább. Legyünk kitartóak, amikor azt gondolnánk, hogy ebből nem lesz vaj, akkor kezd el majd krémesedni! Ha kevésnek bizonyul a mogyoró mennyiség, akkor az áztatott datolyából tegyünk hozzá néhány szemet, ezzel segítve a krémesedését.

Ha kész van, akkor felezzük ketté a mogyoróvajat. Az egyik feléhez keverjük hozzá az édesítőt és a csipet sót, a másik felét dolgozzuk szét aprítógépben a datolyával, és a csipet sóval. Kb. 10 perc különbséggel külön-külön kenjük meg a két krémmel az alapunkat és tegyük vissza a hűtőbe szilárdulni.
Az utolsó réteghez ismét egy aprítógépben dolgozzuk szét az összetevőket, az áztatott datolyát, a kakaóport, az útifüvet és a kókuszzsírt.
Majd fedjük be vele a sütit.

Dekorációnak aprított mogyoróval szórjuk meg, hagyjuk állni hűtőben 1-2 órát, aztán már lehet is szeletelni!

:director: Jó étvágyat!! :vacsi:

14064257_1787782138134147_6715246592651308243_n.jpg
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1059
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Kanál forradalma

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron