Oldal: 1 / 1

Gránátalma itókák!

HozzászólásElküldve: 2017. jan. 27., pén. 9:37
Szerző: Boldogsag
Simon Judit finomságai!

S milyen receptet is hoztam a mai alkalomra? Nem apróztam el, kettőt is meg fogunk ismerni. Az egyik egy tradícionális gránátalma szirup, ami nagyon ízletes, de sokáig kell főzni, amivel sajnos a vitaminok és enzimek megsemmisülnek, de rendkívül finom élvezeti cikk lesz.
A másik, ami az én szívemhez jobban közel áll egy smoothie, ami úgy ahogy van nyersen ad csodálatos ízélményt .

Akkor nézzük csak meg először a szirupot:
Hozzávalók:
- 2kg gránátalma
- 10 dkg jó minőségű nádcukor
- 1 citrom

Nagyon egyszerű lesz az elkészítés. Kivéve a 2kg gránátalma megpucolása, ez elég jó móka, mire kiszabadítjuk az apró kis lakókat eltelik egy óra is. Praktikus tanács, hogy sötét ruhában tegyük ezt a műveletet, mert az apró kis vörös nedvcseppek lelkesen fröccsennek pucolás közben.
A magokat turmixgépben zúzzuk össze, majd gézkendőbe öntve hagyjuk kicsepegni. Keverjük bele a cukrot és a citrom kicsavart levét. Kevergessük a cukor oldódásig, majd forraljuk be a negyedére. Öntsük zárható üvegbe. Hűtőben, fél évig eláll. Készen is van a fincsi háziszörpünk.

A következő felhasználása a pedig a bónusz a mai napra. A gránátalma levét, ha kicsöpögtettük, akkor hozzáadunk egy narancsot, egy banánt, egy késhegynyi fahéjat éés ha szeretjük a kókusz tejszínt, akkor azzal tehetjük még krémesebbé. Mindezeket a turmixgépbe téve, jól összemixeljük és a végén még egy kis chia maggal is megszórva csoda ízletes reggeli energiabombát kapunk.

S mint minden gyümölcs belülről szépít, de a gránátalma pakolásként is csodákra képes. Tehát én felhasználtam a visszamaradt magokat arcradírnak, s egy kicsi levet is elcsenve az arcomra is készítettem egy remek pakolást!

16142909_10212011814434460_3490445877260800575_n.jpg