Hogy mit keres állati zsíradék a kenyérben, eddig én magam sem értettem, vagyis írhatnám azt is - eddig azt sem nagyon hittem el, hogy van benne.
Nos szeretném felhívni mindenki becses figyelmét arra, hogy : van.
Legalábbis eddigi kutatásaim alapján az derült ki, hogy sok kenyérben - föleg fehér kenyérben van.
Azért teszik bele, mert így igyekszenek megakadályozni a morzsásodását a kenyérnek, ami szeleteléskor keletkezik.
Mivel a mai kenyerek csak nyomokban tartalmaznalk búza lisztet, így kénytelenek ilyen alantas eszközöket alkalmazni.
Azért irom az alantas szót, mert nincs rajta a tájékoztatóján, mert nem kötelesek feltüntetni.
Ezzel alaposan becsapják azon embereket, akik vegetáriánus étkezést folytatnak.
Természetesen az a legjobb, ha saját magunk készítjük kenyereinket, de ha valami oknál fogva ezt nem tudjuk kivítelezni, akkor jó alaposan tegyük vizsgálódás tárgyáva, mit is veszünk a boltban.