Miért is nem?

Állatvédelelm, akciók, tüntetések - Állatkinzás, állatok jogai - Vegetáriánus állatetetés

Miért is nem?

HozzászólásSzerző: baraka » 2011. okt. 21., pén. 14:15

Dátum: 2006. szeptember 21. csütörtök, 01:00 Küldte: baraka

Válaszemil a húgomnak

Egyszer véletlenül be volt kapcsolva a Tv, Csaba nézett valamit. És benyomták az akták előzetesét, ahol egy kiskutya kínzásáról volt egy riport. Hát nekem ennyi is elég volt, látni pár másodpercre a képeket. Három napig bőgtem egyfolytában, és majd megszakadt a szívem.


Hát ezért nem eszem én állatkákat. Mert senki életét nem szabad kioltani értelmetlenül, és az állatok érző lények. Ugyanúgy szenvednek, ugyanúgy félnek, mint mi, emberek.
Nem tudok már lenyelni egy falatot sem, mikor tudom, mi szenvedés és félelem előzi meg azt, hogy a tányéromra kerülhessen egy szelet rántott hús. És az élvezet része nekem elhanyagolható ahhoz a fájdalomhoz képest, amit az állatok szenvedése láttán érzek. Sok ember inkább elfordítja a fejét, és azt mondja: ne gyere nekem ilyenekkel, ne akarj lelkiismeret-furdalást plántálni belém. Pedig én csak válaszolok nekik, mikor felteszik a kérdést: te miért nem eszel húst?
Amúgy minden tápanyagot be lehet vinni a szervezetbe hús nélkül is, és mennyivel finomabbak a zöldségek, gyümölcsök, gabonák. Nekem senki ne magyarázza meg, hogy nem lehet hús nélkül élni. Indiában már évezredek óta több millió vegetáriánus él, élt, és nagyon szép kort értek meg. Semmivel nem alacsonyabb az átlagéletkor, mint nálunk.
Globálisan soha semmit nem lehet megváltoztatni. Csak az egyén tud változni, egyenként tudunk csak változni. Mert sajnos nem egy tudatos, felelősségteljes, és a Földet szerető társadalomba születtünk. Sehol nem tanítják a szelídséget, nem tanítják azt hogy szellemünk is van, elvágnak bennünket a gyökereinktől, és a természetünktől. Fogyasztóvá, érzéketlenné, "hasznossá" gyúrnak bennünket. Tudattalan, és érzéketlen robotot csinálnak belőlünk. De fel lehet ébredni, fel kell ébredni egyszer. Mindenkinek magának. Fel kell ébresztenünk magunkban egyszer azt a nemszeretemlelkiismeretfurdalást, még akkor is ha fáj egy kicsit, vagy akár nagyon. Nem lehet másoktól elvárni azt, amihez még nem értek fel szívileg, agyilag, spirituálisan. Másoktól várjuk mindig, hogy változzanak, másokra mutogatunk. De ilyen nincs. Nekünk kell változnunk. Ha mindenki a saját életében kezdi meg azt, hogy másképp él, a világ is megváltozik. Mert egyre több lesz az olyan ember, aki a nem ártás elvét vallja, és nem csak vallja, teszi is. Példamutatással lehet csak másokat tanítani, szavakkal, tüntetésekkel, dühvel nem. Mikor mások látják rajtad a változást, ők is akarni fogják. Csak így működik ez.

Puszi, Kr.
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00


Vissza: Állati jogok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron