A valalódi szőrme előélete

Állatvédelelm, akciók, tüntetések - Állatkinzás, állatok jogai - Vegetáriánus állatetetés

A valalódi szőrme előélete

HozzászólásSzerző: Fanni » 2011. nov. 3., csüt. 9:24

Dátum: 2007. január 17. szerda, 16:00 Küldte: Fanni


Különböző alkalmakkor, ünnepeken megajándékozzuk szeretteinket. De tudjuk-e mi bújik meg valójában az ajándék mögött? Ugye Te sem szeretnél adni vagy kapni állatok szenvedésével átitatott ajándékot? Akkor kerüld el az állatok életét és kínzását megkövetelő termékeket! A továbbiakban ehhez szeretnék segítséget nyújtani.

Ne vásárolj bundát, vagy valódi szőrmével díszített ruhadarabokat, mert rengeteg állatnak kell azért meghalnia, – ez túl finom szó volt – legtöbbször élve, bundájuktól megfosztva, véresen és kínok között kilehelni a lelküket, mert sokan divatőrülettől hajtva, státuszszimbólumként megveszik ezeket a termékeket. Egy bunda átlagosan 40 állat életét veszi el (ez a szám a kisebb termetűeknél jóval nagyobb, pl. csincsilla: 150!, mókus: 400!), egy kapucni dísz pedig 1-3 állati életet követel. És nem csak a drága bundákról van szó, hanem a főleg Ázsiából érkező árukról, melyek élve megnyúzott cicák és kutyák szőrét is tartalmazzák (gyerekjátékok!!!, kabát-kapucni dísz, cipőbetét és dísz, takarók stb.). Vigyázat, az igazi szőrmét műszőrmének tűntethetik fel! Vásárláskor hagyatkozz a tapintásodra, vagy ha nem vagy biztos benne, hogy nem állati eredetű, ne vedd meg az adott terméket.
A probléma nagyságát az is mutatja, hogy amikor Bush amerikai elnök Hu Jintao kínai elnökkel találkozott, az IDA (In Defense of Animals - az állatok védelmére létrehozott szervezet) tagjai óriási nagy számba n gyülekeztek a Fehér Ház előtt és tiltakoztak a Kínában történő brutális állatkínzások ellen, nagy hangsúlyt fektetve a szőrmeiparra, mely legtöbbször élve nyúzza meg az állatokat. Felszólították a kínai elnököt, hogy hazájában hozzon törvényeket az állatok védelmében.
Nem könnyebb a csapdával elfogott állatok sorsa sem. Hódok, nutriák, mosómedvék, rókák, vadmacskák és alig totyogó kicsinyeik, sőt őzek, madarak, elkóborló háziállatok szenvednek a fűrészes fogú lábcsapdában. Orruk, lábuk szétroncsolva, iszonyú kínban és pánikban próbálják kiszabadítani magukat, újra és újra megkísérelve a lehetetlent. Foguk beletörik a vasba, néhányan lerágják a lábukat, csakhogy szabaduljanak. Ők lassú kínhalállal pusztulnak el vérmérgezésben, vagy nyomorékon vegetálnak még egy ideig. A vérnyomokat követve a prémvadász mindenképpen megtalálja őket. Előfordul, hogy a csapdában rekedtek ragadozók áldozataivá válnak, vagy nagy fájdalomban, étlen, szomjan kínlódnak, míg néhány nap vagy hét után rájuk akadnak és megfojtják vagy agyonütik őket. A hurokcsapdákban hosszú, fulladásos halált halnak a mókusok és a nyulak. A fullasztócsapda víz alatt működik, lassú és fájdalmas halált okoz. A hód például 11 perces haláltusát vív.
Annak ellenére, hogy a szőrmét megtisztították a vértől és sokszor az élősködőktől, melyek az embertelen körülmények miatti tartás során támadják meg az állatokat, még szenvedés tapad hozzá. Vigyázat! A nagy prémkereskedők megtévesztésül már azt is kitalálták, hogy lenyírják és élénk színekre festik a szőrméket, nehogy azok valódi és természetes viselőjükre emlékeztessenek. De attól az még szőrme és ugyanúgy több kis állaté volt! Ezoterikus gondolkodók szerint az állati kínokkal átitatott ruhadarabok hihetetlenül káros rezgéseket hoznak létre az azt viselő személy aurájában, amelyek idővel betegségeket is okozhatnak. Brigitte Bardot a sajtó nyilvánossága előtt a következőket írta levelében Sophia Lorennek: „Amikor bundában jársz, ne feledd, hogy egész állattemetőt viselsz a testeden.”
A leírtak alapján mindenki, akiben van egy kis tudatosság és nem a struccpoltikát követi (gondolván, hogy ha a fejét bedugja a homokba, akkor nincs probléma), az próbáljon meg kedves, szeretteinek tetsző, pozitív energiákkal teli ajándékot venni vagy készíteni és nem kegyetlenül meggyilkolt, megnyúzott állatok szőrméjéből készült termékeket viselni magán vagy ajándékozni másoknak.
Jelenleg a szőrmeipar 100 millió állatot használ fel évente. Felét csapdában fogják el, felét tenyésztik. Tegyél ellene, hogy ez ne történhessen meg! Most még szerte a világon e pillanatban is rengeteg állatot ölnek meg kegyetlen módszerekkel.
HALLD MEG KÉTSÉGBEESETT SEGÉLYKIÁLTÁSUKAT!!!
NE FELEDD, HOGY A KERESLET DIKTÁLJA A HALÁL-LISTÁT, DE HA OTT LAKOZIK BENNED A SZERETET, AKKOR EGY „TOLLVONÁSSAL” SEM JÁRULSZ HOZZÁ EZEN CSODÁLATOS ÁLLATOK HALÁLOS ÍTÉLETÉHEZ.
Köszönöm, hogy elolvastad ezt a pár sort. Ne feledd, hogy miközben állati kínzástól és legyilkolásuktól mentes termékeket vásárolsz saját részre vagy ajándéknak, akkor megajándékozod az állatokat azzal, ami Neked is oly értékes:
az ÉLETTEL !!!

A témáról többet olvashatsz a www.zoldmagazin.com , www.noeallatotthon, www.zug.hu oldalon.
Avatar
Fanni
Inkább olvas
 
Hsz: 10
Csatlakozott: 2007. jan. 16., kedd 1:00


Vissza: Állati jogok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron