Gyilkos gépsorok: szabálytalan vágóhidak kínozták a csirkéke

Állatvédelelm, akciók, tüntetések - Állatkinzás, állatok jogai - Vegetáriánus állatetetés

Gyilkos gépsorok: szabálytalan vágóhidak kínozták a csirkéke

HozzászólásSzerző: tami » 2011. nov. 28., hétf. 10:20

Dátum: 2007. június 16. szombat, 09:00 Küldte: tami


Norvégiában beperelt egy csirkefeldolgozó üzemet a Norvég Állatvédő Egyesület – nem tartották be az előírásokat az állatok levágásakor.


Az Állatvédő Egyesület állítása szerint nem kaptak áramütést a csirkék egy norvég gyárban, és ezzel törvényt szegett a baromfifeldolgozó üzem. A jogszabályok előírják: el kell kábítani az állatokat levágásuk előtt, hogy az elpusztításra szánt példányokat gyorsan és fájdalommentesen lehessen megölni.


Technikai problémák adódtak azonban a vágóhíd kábító részlegében márciusban, és a baromfik heteken keresztül élve kerültek a kés alá, ami gyakran azt eredményezte, hogy a tudatuknál lévő csirkék verdestek, és a gépeknek nem sikerült végezniük áldozataikkal. A szerencsétlen túlélőket aztán élve forró vízbe mártották, majd megkopasztották az érzéketlen gépsorok.

Az állatvédők az Élelmiszeripari Felügyeletet is megvádolták: tudtak a törvényszegésről, mégsem jelentették az esetet, sőt, arra gyanakszanak, nem ez az első alkalom, hogy a hivatalos szervek szemet hunytak az egyértelmű törvényszegések felett.


Orpheus Állatvédő Egyesület
Állatbarát Web Kuckó - www.zug.hu
Adó 1%: 18464654-1-06

Tami megjegyzése: Jól példázza a cikk következő mondatának szóhasználata, hogyan vélekednek általában az emberek a táplálékul szolgáló állatokról: "az elpusztításra szánt példányokat gyorsan és fájdalommentesen lehessen megölni."
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Állati jogok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron