Nyers
Elküldve: 2008. dec. 14., vas. 19:14
Ma bent voltunk Szegeden a Dóm téren, ahol ilyenkor vásár van. Nézegettem a hidegen sajtolt tökmag olajat, illetve a sajtolásból visszamaradt tökmag korongot.
Szóba elegyedtünk az árussal, kérdeztem tőle, hogy nyersen sajtolják-e az olajat. Azt mondta, hogy melegítik, mert 60C-ig számít hidegen sajtolásnak. Az pedig már nem igazán nyers! Én eddig azt hittem, nyersnek számítanak.
Ha találkozok ilyesmivel, írjátok meg!
Egyébként vettem ilyen korongot, kb 1 kg 250 forint volt. Tökmaglisztként használható, nem olyan zsíros.
Emlékeztett az Ukrajnában evett halvára, ami tulajdonképpen napraforgó maradvány volt sajtolás után. Már itthon is lehet kapni, csak tesznek bele mindenféle ízesítőt, és cukrot.
Szóba elegyedtünk az árussal, kérdeztem tőle, hogy nyersen sajtolják-e az olajat. Azt mondta, hogy melegítik, mert 60C-ig számít hidegen sajtolásnak. Az pedig már nem igazán nyers! Én eddig azt hittem, nyersnek számítanak.
Ha találkozok ilyesmivel, írjátok meg!
Egyébként vettem ilyen korongot, kb 1 kg 250 forint volt. Tökmaglisztként használható, nem olyan zsíros.
Emlékeztett az Ukrajnában evett halvára, ami tulajdonképpen napraforgó maradvány volt sajtolás után. Már itthon is lehet kapni, csak tesznek bele mindenféle ízesítőt, és cukrot.