80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 17., szomb. 7:20

Osszátok, ez fantasztikusan szép!
Meglepő dolog történt Dél-Afrikában nemrégiben...
Lawrence Anthony, aki 3 könyv szerzője, és egy legenda volt Dél-Afrikában, 2012. március 7-én meghalt. Nevéhez leginkább számtalan elefánt megmentése fűződött...
Két nappal a halála után, a vadon élő elefántok 2 nagy csoportja jelent meg a házánál. Az állatok özönlöttek, hogy búcsút vegyenek az ő kedves ember barátjuktól...Összesen 31 elefánt tett meg több mint 12 mérföldet, hogy az ő házához megérkezzen. Az embereket, akik tanúi voltak mindennek, lenyűgözte a látvány. Nem csak a legmagasabb intelligenciaszínt és a tökéletes pillanat megérzése, ahogy ezek az állatok észlelték ami Lawrence-szel történt, hanem az is, amilyen szervezett módon érkeztek a hőn szeretett elefántjai. A lassú menet rendezett sorban, egymás mögé felsorakozott állatokkal jelent meg a hosszú gyaloglás után, már-már ünnepélyesen, a vadon élő cserjék közt megbúvó háza előtt.
Lawrence feleségét, Francoise-t, mindez rendkívül megérintette, főleg, hogy az elefántokkal több mint 3 éve nem volt már kapcsolata a férjének. Mindenki számára hihetetlen volt a nagyon is egyértelmű, azaz, hogy az elefántok a nyilvánvaló mély tiszteletüket akarták leróni azelőtt az ember előtt, aki valamikor megmentette az életüket. A csendes tisztelgés 2 napon és 2 éjen át tartott, miközben semmit nem ettek és ittak ezek az állatok. Két nap után, hajnalban, ugyanazon az úton, ahogy érkeztek, megindultak haza...

http://www.facebook.com/safar.ivan

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: szabi0101 » 2012. nov. 17., szomb. 11:40

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van valami különbség ha a zöldek levét iszom préselve, mintha megenném őket? Teszem azt lepréselek 200g spenótot, meg 1 uborkát. Elvileg csak a rostokat veszem ki így belőle, igaz? Azon gondolkodom, hogy ha már így is jóval több rostot eszem mint egy átlag ember, akkor talán ezzel csökkenteni tudnám a rostokat és nem is telítene el annyira.

Üdv!
szabi0101
Írogat

Hsz: 61

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 17., szomb. 13:06

Nem ajánlom a csak lé ivást. Ez abban az esetben lehet, ha merev szárakat, vagy krucik levét isszuk, vagy búzafüvet, de az ehető és zsenge salikat és részeket turmixoljuk le, és együk meg az egészet. A zöldségekben lévő oldható rostoknak fontos szerepeik vannak. Tisztítanak, telítenek, mérgeket szívnak fel magukba, tápanyagokkal és vitaminokkal látnek el, a vízháztartást szabályozzák, székletet képeznek amiben a bélflóra él és fejlődik, stb.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. nov. 18., vas. 17:05

Sziasztok!
Hááát.. Azt hiszem, már csak az segíthet, ha megvárom, míg a datolyapálmáim megnőnek ekkorára... Kivárom, ha addig élek is! Közben meg a klíma is olyan lesz, mint ott... De ott milyen lesz??

Elpityeredtem magamat az elefántokon.. Igen. Nem tudunk mi semmit. Én ugyan nem elefántokkal dolgozom, de nekem is vannak szívfacsaróan szép élményeim, éppen a napokból. Ezek, azonban nem tudnak ennyire eljönni hozzám, ha kibújok a porhüvelyemből...
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: hidroponi » 2012. nov. 19., hétf. 2:13

http://www.portfolio.hu/gazdasag/veget_ert_a_bananhaboru.175843.html

Múlt héten véget ért az Európai Unió és a latin-amerikai országok között zajló közel húszéves vita, ami a banán importja miatt robbant ki. A megállapodás értelmében csökkentik az import banánra kivethető maximális vám mértékét.
hidroponi
Újonc

Hsz: 9

HozzászólásSzerző: laricsev » 2012. nov. 19., hétf. 20:08

Sziasztok!

70 napja vagyok nyersevő, fogytam 18 kilót, most 97 vagyok. Ma kiesett egy fog tömésem. Szerintetek mire számíthatok? Elég méretes tömés volt, korábban gyökér kezelt fogban. Nem szeretnék fogorvoshoz menni. Van valakinek személyes tapasztalata fog ügyben? (Boutenkóét ismerem.)

üdv
laricsev
laricsev
Inkább olvas

Hsz: 11

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. nov. 21., szer. 9:17

Véleményem szerint egyelőre az lenne a legjobb, ha elmennél fogdokihoz. Fiatalabb korban (s talán később is) kisebb lyukak állítólag "begyógyulhatnak", de szerintem most ne várj erre.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. nov. 21., szer. 12:06

Szia Laricsev!
Az a tömés eleve rossz volt. Az erőteljes rágás miatt eshetett ki. Ha már betömik, legalább ne amalgám legyen!
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 22., csüt. 9:12

Svájcból elég drága a datolya.

Viszont megtudtam, hogy ezt hőkezelik 1 órán át viszonylag alacsony, de éppen elég magas hőfokon, hogy halottá tegyék. Ez van.
A tunéziai datolyás meg se merte mondani mekkora hőfokot használnak, szerintem azt is megsütik.De azt állította, hogy olyan hőfokon gyártanak amilyet szeretnék. Egyrészt hiszem, ha látom, másrészt ez kamion mennyiségnél működik csak.

Úgyhogy kedves barátaim, amire nincs ráírva hogy sun dried date, az mind megsütött, amit a kereskedelemben eszegetünk. Lényegében sűlt datolya mind. És a helyzet valamennyi aszalványra ugyan ez áll.

Így egyétek.

Dear Mr Safar

The postal charges to Hungary would be 11.- EUR.

Because you get a discount for your order when the amount is over 250.- EUR and an other over 500.- EUR, you need to order the right amount and the specific products that we can calculate the price for your payment in advance.
Please wright your adresse, the products and the amount.

The dates are not heated for dehydration. However, after washing in pure water, they are dried for about an hour at 45° -55° C.

Thank you for your order at gebana AG.

Regards
Nina Walser

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

WELTWEIT AB HOF
www.gebana.ch

NINA WALSER, Einkauf Schweiz
T direkt +41 (0)43 366 65 00
n.walser@gebana.com

gebana ag
Hafnerstrasse 7
CH-8005 Zürich
T +41 (0)43 366 65 00
F +41 (0)43 366 65 05
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 22., csüt. 9:16

A 45-55 fok egyébként határ eset az élő és holt között, kis kompromiusszummal elfogadható még, mert a világ legmelegeb helyein a levegő is ekkora hőfokú.

http://www.meteoprog.hu/hu/news/32173/

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Yoli » 2012. nov. 22., csüt. 16:30

Kár értük. És ez számomra érthetetlen. Tonnaszámra importáljuk a friss gyümölcsöt Spanyolból, Olaszból, a kakiszilva mézédes és szinte szétfolyik, a banán is épségben ideér Ecuadorból (igaz, éretlenül), a narancsot, pomelót, kivit se kell megfőzni, hogy ideérjen, de a datolya, aminek eleve kicsi a víztartalma, csak megfőve tud eljutni hozzánk? Nem értem.
Yoli
Törzsvendég

Hsz: 230

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 22., csüt. 20:56

Az ipar kitalálta, hogy mindent hőkezel, még azt is amit fagyaszt. A nyers tartósítás előbb utóbb el fog terjedni, akkor ha az emberek majd jobban közelednek a nyers étrend felé, úgy 150 év múlva majd. :D

Itt van egy alacsony hőfokon puhító kütyü., suisvide technológia, 20 foktól lehet felfele menni, simán tud főzni 40-43 fokon is. Vákumzacskóba kell levákumozni a behelyezés előtt a cuccut és 0,2 tized pontosan állanóan produkálja a beállított hőfokot. pl. így megpuhíthatóak benne krucik, gumósok és magok is anélkül hogy elpusztulnának. Sajna drága dolog.

http://www.sousvidesupreme.hu/pages.php?pageID=106

http://www.sousvidesupreme.hu/pages.php?pageID=16

Keressetek olcsóbb hőfokszabályzós párolót, ami alacsony hőfokon is tud párolni(40-43) fok.

Vibrant egészséget.
Bő, változatos gyümi és zöld.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. nov. 23., pén. 6:29

Sziasztok!
Ami a "csodakütyüket" illeti...
Nekem is van lassú főzőm, van klímakamrám (amit egy barátommal fabrikáltunk, aszalóból, hőmérővel), és pontosan (nem O,2 fok pontossággal) beállíthatom a hőmérsékletet, de a 45 fok legfeljebb egy napig szépen megszárítja a zöldséget, de nem puhítja meg. Ami ilyen hőfokon puhít, az mindenképpen valamilyen sugarat használ. Emlékszem milyen ódákat zengtek, és zengenek még ma is a mikróról, de már minden normális ember tudja, hogy halálos, mint a mobiltelefon, igaz mindenki használja... Nem mi, természetesen.
Szóval, nekem fenntartásaim vannak, a harmadik évezred találmányaival. A természetet nem lehet és nem szabad (!) megcsalni!! Aztán egy apróság: a fóliában levő ftalát legalább olyan veszélyes, vagyis, fóliába tenni, aztán besugározni...... folytassam?
Nekem műfogsorom van.. Igaz, az is műanyag, akril., és a használatban kopik, de még mindig inkább a rágás - uraim!
A fogak anyaga helyett is lehetne valami veszélytelen, de a technikavallás szerint a műanyag jobb és "testrokon", ezért nem keresnek helyette valamilyen valóban ártalmatlan anyagot, vagyis, ha már valami el van fogadva (le van züllesztve), akkor az törvényes...
Ezt a holmit is - vért izzadva - ki fogják gürizni az igaz vegánok..., mert kevesen értik a lényeget: Isten a természet(es)ben van!
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 23., pén. 9:20

Az volt az első kérdésem. Milyen elven működik. Semmilyen sugárról vagy mikrohullámról nincs szó. Egyszerű fűtőszálas megoldás, nagyon környezetbarát. Nem kéne lebecsülni, mert jelenleg ez a csúcs. És puhít, nem aszal, mert a cucc a saját vizében puhul a vákumzacskóban. Nem olvasod el, a fólia anyaga olyan, hogy semmilyen ártalmas anyag nincs benne, abszolút környezetbarát, meg nem is 45 fokon fog belőle kioldódni, ha valami van is benne.
http://www.sousvidesupreme.hu/pages.php?pageID=162

Az aszalással pont az a gond, hogy elveszíti az organikus vizét a növény, keményedik és nem puhul, és újra kell hidratálni fogyasztás előtt.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 23., pén. 9:32

smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10