80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 29., csüt. 9:15

Yoli és akkor mi a datolyateszt eredménye? kis pezsgést látok. Az életet jelez? És mennyire viszonyodik ez a saláta szárhoz?
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. nov. 29., csüt. 9:57

Lehet, hogy az érett banánban sincs már sokkal több enzim mint a főtt krumpliban, de az érett banánt már nem is nagyon kel emészteni :D , viszont a krumplit meg igen. -tehát van különbség, a banánban azért lett kevesebb az enzim, mert elvégezték a dolgukat helyettünk, a krumpliban meg azért mert kinyírtuk őket.

Egyébként Howell pont azt mondja, hogy nem igaz az, hogy az enzimek a gyomorban elpusztulnak.
Sőt a gyomor jelentős mennyiségű keményítőt is meg tud emészteni az első/felső táplálékenzimes gyomornak nevezett részében, hogyha tartalmaz a kaja elég enzimet vagy eszünk mellé enzimpótlót.
A nyál is emészti a keményítőt a gyomorban, de ezt ugye már a nekünk kell előállítani.

Ő szerinte a vakbél meg a féregnyúlvány is a táplálékenzimes gyomor, ill, emésztőrendszer szerves része. -jobban mondva az volt amíg el nem sorvad, mivel nem sokat használtuk.
A gyümölcsevő majmoknál ezek a szervek sokkal fejlettebbek.
A kutatók nem tudják pontosan mire is valók ezek az "alkatrészek", mert nem is gondolkodnak abban, hogy talán az ember is nyersevő.
Ha ez így van akkor sajna hátrányból indulunk, kell néhány generáció mire ezek a szervek újra magukhoz térnek. :?

Yoli ezt az új datit hogyé aggyák?
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Yoli » 2012. nov. 29., csüt. 12:55

Ezerhaccázé adják az új datolyát, a régit ezerháromért. Őszintén szólva nem tudom, mi a teszt eredménye. A saláta talán egy kicsit jobban bugyborékolt, de nem csinált ekkora habot. A végére öt centis hab volt a tetején, valószínűleg a kioldott cukor meg egyebek miatt (a sima vizet is elég jól besűríti). Összességében pezsgés szempontjából a salátát és a hagymát megközelítette, és láthatóan volt benne mit eloxidálni. Lehet, hogy csinálok majd még pár felvételt. ;)
Yoli
Törzsvendég

Hsz: 230

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. nov. 29., csüt. 13:04

Kösz Yoli!

Kicsit olyan ez a felvétel mintha egy "élien" film részletét látnánk. :D
Ha tudsz, próbálj meg valamilyen éretlen gyümit érettel összehasonlítani. -kíváncsi lennék mekkora különbség.
Kösz!
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 29., csüt. 16:18

2000 a biodatolya. A keményeket leturmixolom, csináltam ananász felső résszel, mert az kicsit savanykás s nagyon finom krém lett, mocsok édes, alig bírtam megenni.
Ratti, az a gond, hogy nem csak az enzimeket kell nézni. Emésztésről sajna nem lehet beszélni a főtt krumpli esetében, mert annak keményítője és fehérjéje is tönkrement ,s az nem valódi, akadálymentes emésztés, amit az tesz a testben.
Yoli, csinálj egy salátásat, és akkor látszik a diffi.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 29., csüt. 16:21

Búzafüvet igyátok, most elég rászoktam, anyám is issza, és jó hatásokat észlel.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 29., csüt. 16:28

A hőkezelt ételek elvesztették a tápanyagtartalmukat valójában. A nyers krumpliban keményítő van kémiailag, a hőkezeltben annak hőkezelt méreganyaga, aminek elvileg nem kéményítő a neve, más anyag lett, használhatatlan, ill. töredékesen használható. Üres kalóriák keletkeznek. Az ilyen test hiányt szenved tápanyagokból, és állandóan azokra sóvárog. Emlékszem ifjúkoromban hogy szerettem enni a salikat a kaja mellé. Ezek tartják meg a mindenevők tápanyag ellátottsági szintjét egy bizonyos szinten, ezek nélkül hamar megbetegednénk. Mármint ha valaki fél évig csak hőkezelteket enne.
A nyersektől függünk, és azok tartanak életben mindenkit. A hőkezeltek csak rontanak mindenen.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. nov. 29., csüt. 19:27

Szia Iván!

Tudom, hogy a nyersek esetében nem csak az enzimek a fontosak. :D

Az előző írásaimmal nem a nyerseket felsőbbrendűségét akartam megkérdőjelezni! -és főleg nem a főttekre kerestem mentséget. Csak arra gondoltam, hogy nem biztos, hogy az a lényeg, hogy sok enzimet vigyünk be, hanem az, hogy a sajátjainkból lehetőleg minél kevesebbet használjunk el az emésztésre. (mondhatnám csak hangosan gondolkodtam)
Szóval ez is ugyanúgy kizárja a főtteket, a lényegen nem változtat.

Viszont egy dolgot szeretnék megkérdezni az elmúlt napok eseményei kapcsán. -csak úgy nagy általánosságban, most tényleg nem magamra gondolok.

Ha valaki nyers étrenden él (811) és igyekszik lehetőleg változatosan enni, de néha mégis úgy érzi, hogy nem elégíti ki, akkor szerinted lehet-e tudni, és ha igen miből, hogy tényleg a kaja hiányos egy kicsit, vagy valami más, kaján kívüli dolog áll a háttérben?
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 29., csüt. 21:34

2 dolgot kell tenni a hiányérzet leküzdésére. Elég zöld turmixot inni. És elég gyümit enni.
És mindezt változatosan és rotálva, széles spektrumon menve.
Az esetben, ha elég zöld bemegy és elég kalória, és kellő széles a változatosság, abban az esetben még egy teendő van. Ez pedig az 1-3 unciányi magbevitel szintén változatos spektrumon.

Ha ez a hármas megvan, akkor most jól figyeljünk, mert jön a lényeg:
HA AZ EMBER ALKALMAZZA AZ ARANYSZABÁLYT, ELÉLG KALÓRIÁT BEVISZ változatos GYÜMIKKEL, ELÉG változatos ZÖLD KIEGÉSZÍTÉST AD A TESTNEK, ÉS IDŐNKÉNT változatos MAGKIEGÉSZÍTÉST ALKALMAZ EHETŐ, NYERS MAGOKBÓL, AKKOR FIZIKAI LEHETETLENSÉG, HOGY NE LEGYEN A LEGJOBBAN, MONDOM A LEHETŐ LEGJOBBAN FELTÁPLÁLT A TESTE TÁPANYAGOKBAN.

Ez az ember tökéletes anyagbevitele, aminél jobb nem létezik.

És az aki ezen mosolyog, kétségbe vonja, lebecsüli, az nagyon tudatlan sajna, és nagyon pofára fog esni, de versenyre nem kelhet egy vibrant , óramű testtel soha de soha, ha belekékül , akkor sem. A vibrant test könnyedén félresöpli egészségben és életminőségben az ilyen hitetleneket.

Ha mindezek ellenére hiányérzete van, azt el kell nyomni gyümölcs, zöld, és mag ráevéssel. Főleg a sok zöld segít abban, hogy a hiányérzet, vagy a másra vágyom, mint a 811 felülkerekedjen, és a csábításoknak engedjünk.
Mindent lehet, egy a lényeg, nyers legyen, mert még a nem embernek való, de nyers étel is jobb, mint a legbarátibb hőkezelt étel.

Zöldek szempontjából a zsenge salik , római, fejes, jég, kínai kel, stb szerepeljenek.
A kínai kel olyan tápláló, hogy ehetjük, mint a hot dogot. Egyébként a fejes káposzta is jól emészthető, ezt saláta keverékekben vékonyra vágva együk savakkal puhítva, kicsit érlelve, összeérni hagyva. A brokkolit, karfiolt, kelbimbót és kelkáposztát fagyasszuk brutál le, hogy szétfagyjon, majd tegyük 43 fokos vízbe. Mindenképp puhítani kell ezeket. Vagy krémesítsük turmixal és ízesítsük kevert salikkal. Rágva emésztésükre alkalmatlanok vagyunk ezt már látom, ill. ha ezt tesszük, akkor megterheljük magunkat.
A másik nagyon lényeges szempont, hogy egységnyi bio termék azért nagyobb kielégülést ad, de aki nem jut ilyenhez, az mindenképpen olyan beszerzéseket keressen, ami nem a silány, ipari forma, de persze sok esetben az a jó. Ennek mérésére egy módszer van az ízlelőbimbóink.
Ha jön a csábítás, akkor mindig legyen tartalék római Sali és valami lédús gyümi, pl. mandarin, amivel egy jó kis zöld turmixot csinálva rá kell enni a csábítás érzésére. Ha telít a cukor, és bő az ásványi anyag bevitel akkor elnyomjuk a csábítást. És kompakt gyümik legyenek mindig szintén tartalékba, pl. banán, vagy datolya ilyen esetekre.
Még az sem baj, ha telezabáljuk ezekkel magunkat, vagy éppen bonyolultan eszünk, vagy rossz keveréseket, mert azt a test kinyögi könnyen, ha nyers, és nem vesztünk csak egy emésztésnyi időt és nem 4-5 napot. Az a baj, ha engedünk a hőkezelteknek, mert az 4-5 nap hátramenet, de csak akkor, ha egyszeri, ha rendszeres az újabb 4-5 nap, és a vibrantságnak lőttek, magyarán 811-ezünk, és mégis hátrafelé megyünk. Sajna ilyen szigorú a dolog, a vibrantsághoz a tiszta, 100 %-os és nulla tolerációs nyersezés szükségeltetik. Amikor ebben élünk, akkor a hőkezelt félrelépés marhára pofon vág, hogy a sarokba esünk tőle, ekkor felismerjük a gazember hőkezelt mételyt, ami ki akarja nyírni a testünket, s olyannyira megijedünk, hogy komolyan fogjuk onnantól venni a hőkezelteket, az átnevelésünk lezajlott teljes mértékben. Olyan különbséget észlelünk, hogy eszünk ágában nem lesz már vibrant testünk hatékonyságát ismét a mocsárba zülleszteni. Aki egyszer rákap a jóra, az soha nem fog már lemondani arról önszántából.

Ma még nem értjük, és nem érzékeljük azt a csodát, amit a 811 jelet számunkra, csakhogy ez a Grahami táplálkozás a századunk legnagyobb vissszatalálása, és forradalmian legnagyobb jelentőségű vívmánya, amire majd az utókor nagyon büszkén fog tekinteni egykoron. Az ebbe fektetett energia az emberiség legjobb útja felé való elmozdulás energiáját táplálja egyben.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2012. nov. 29., csüt. 21:54-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 29., csüt. 21:42

Mert a félrelépés ördögi körbe ránt azáltal, hogy méreganyagával megzavarja az érzékelést és kisiklatja a testkémiát. És bekerülve az ördögi körbe egyre többet akarunk és egyre gyakrabban a csábításból, mert a test egyre elrontottabb lesz, és meghülyült. Ezt kell felismerni. És nem szabad engedni, mert akkor elindulunk a lejtőn. Persze a 811-ben már elég elöl próbálkozó tiszta test nevelése már itt is megmutatkozik, mert a test idővel érzi a helyes útra való előrelépés szükségességét újra, és megint elkezd tisztán élni, hogy aztán újra kezdődjön a csábítás ördögi köre ,mikor már megint túl tiszta a test, ugyanis az ilyen test még nem töltött elég időt a tiszta 100% nyersben, hogy az újabb csábításnak ellenáljon. De a cél az, hogy a félrelépések egyre ritkábbak és egyre egyszerűbbek legyenek. Ennek kivédése nem könnyű, önuralom kell, és egyfajta elvonás, amiről papolok mindig. Ez sajna a táplálék drogok elvonó kúrája. Alkalmazzuk azokat ekkor, amit honlapomon megtalálható HŐTEELV fejezetben írtam.

http://vibrantegeszseg.lapunk.hu/?modul ... om=1140328

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. nov. 30., pén. 19:16

Kösz Iván!

Értelek, de most igazából arra gondoltam amit Te is nemrég írtál, miszerint Téged sok esetben a nem bio már nem elégít ki.
Szóval mi van akkor ha valaki tényleg becsületesen nyomatja a zöldeket meg a gyümiket, de mégis ottmarad egy bizonyos hiányérzet? :roll:
Ha megszólal a kisördög akkor vajon honnan tudható, hogy ez mondjuk csak sóvárgás a régi kaják, a "narkó" után, afféle elvonási tünet, vagy pedig valóban "jogos" a dolog, mert valami tényleg hiányzik és mivel okos a szervezet, azt a kaját kéri amiből ezt régebben megkapta.

Ha örök életünkben nyerseket ettünk volna, akkor ez valószínűleg nem lenne kérdés, mert max. egyik zöld helyett a másikat kívánnánk meg. De ha még csak pár éve vagyunk nyersen akkor valamilyen hiányzó anyag esetében a szervet lehet, hogy inkább a régi kaják után vágyik mert azokat még jobban ismeri.
No meg hiába eszi magát tele valaki pl. nem bió banánnal, meg nem bio zöldekkel, ha ezek beltartalmilag nem olyan értékesek.
(most nem akarom szegény banánt bántani, nincs vele semmi bajom -főleg, hogy tök jó áron van mostanában- csak példaként mondtam)

Ha biztosak vagyunk benn, hogy csupán sóvárgásról van szó, akkor szerintem ennek egy kis plusz akaraterővel ellen lehet állni. -de mi van ha nem az? :hmm:
Tudom, nehéz kérdés s valószínűleg nem sok ember van a földön aki erre pontos választ tudna adni,
nem is bonyolítom tovább a dolgot :D , csak egy kicsit elgondolkodtam ezen. :hmm:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. nov. 30., pén. 20:04

Véleményem szerint a nem bio esetén sem lehet semmilyen hiány. Hiánytól, és egyúttal többlettől, és nem oda valóktól a hagyományosan étkezők szenvedhetnek, mivel nem tápanyagokkal táplálkoznak döntően.
Amiket leírnak egy hőkezelt étel tápanyagtartalmáról, az hazugság, mert a benne lévő „tápanyag” az kémiailag nem az az anyag, aminek leírják!!!
Aki nyers 811 es, az nem lehet hiánybeteg, mert pontosan azt viszi be és olyan arányban, amire a teste meg lett alkotva. Nincs méregbevitel, és nincs idegen anyag bevitel. Érzése nem hiányérzet, hanem sóvárgás a régi ízekre, amit el kell nyomni nyersek ráevésével.
És ha így teszünk, akkor neveljük a testet. Ugyanis sokáig így étkezve majd egyszer csak ismét vétkezve úgy seggbe leszünk rúgva, hogy megismerjük a hőkezeltek alattomos, testet szétrágó mételyét, és elkezdjük komolyan venni onnantól a hőkezelt falatokat. Aki nem képes kigyógyulni a hőkezelt ételek tompaságából, mert rendszeresen fogyasztja azokat, az soha sem érzi meg ezeket a különbségeket. A test a helyes táplálkozás gyakorlásakor folyamatosan nevel, és terel minket a helyes útra érzéseivel, kívánalmaival, és elégedettségi szintjeivel.
Mivel tudom, hogy megtanultad a leckét, ezért feltételezem, hogy jól is csinálod a 811-et, csakis a legjobbra számíthatsz.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. nov. 30., pén. 20:41

Igyekszem! :D -és kösz a fáradozást.

Ezt most tényleg csak nagy általánosságban kérdeztem, de azért ha tehetem, megpróbálok néhány bio dolgot összevenni. -már csak kíváncsiságból is, hogy mivel ad többet. :roll:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Yoli » 2012. nov. 30., pén. 22:34

Ha már banán... a google-n rákeresve a bio banánra ez a cikk az elsők között jön ki:
http://tudatosvasarlo.hu/cikk/banan-%E2 ... kertermeke

Mennyire szoktátok nézni, hogy melyik cég banánját veszitek? Sajna úgy néz ki, hogy a legjobb banánok egyben a legnagyobb multik futószalagjáról kerülnek le. A Dole, Chiquita, Bonita, Del Monte, Fyffes nekem eddig a legjobban ízlő banánok voltak, de úgy néz ki, hogy rossz célt támogatok velük. Többről is kiderült, hogy betiltott vegyszereket használtak, a Dole-ról még film is készült. Az SCB egy jó cégnek tűnik, nyáron nagyon jó volt a banánjuk, most viszont elég gyenge. Van még a Turbana, de az ő banánjuk is elég gagyi.

Szóval a gond az, hogy a rendes cégek banánjából nem tudok megenni 2-nél többet, a multik banánjából viszont rengeteget.
Yoli
Törzsvendég

Hsz: 230

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 1., szomb. 7:56

Yoly , ez egy 5 éves cikk. Azóta sokat fejlődött és környezetbarátabb lett a termelés. Szigorodtak a szabályok. Nem kell aggódni, általában kapható banán legtöbbje tökéletesen megfelelő, sőt pont a multik polcain látok nagy minőségi fejlődést. Régen én éreztem a banánon a peszticidet, most már azért elég minőségi a termelés. No name banánt nem szabad venni, de ilyen nem igen van ma, mert általában márkázottak. A multi banán természetesen nem olyan tartalmas, mint egy biobanán, de jó az is, és ráadásul fele annyiba kerül, ami manapság nem mindegy.

smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10