80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 5., szer. 19:15

Finom turmixok a száraz datolya felhasználásra (KB minden boksz 50 %-a ilyen, mert belekeverik, hogy ne vesszen kárba):
mandarin, alma, datolya
ananász, alma, datolya
mangó,alma, datolya(ez nagyon fincsi)

Sütőtököt is ehetjük. A magját meg kell szárítani és azt is meg kell enni.
Csíráztatható magok: zöldborsó(egyik legjobb és legtápdúsabb), csicseri borsó, beluga fekete lencse, mangó bab, adzuki bab, napraforgó, szegletes lednek.
A csonthéjas és olajos magokat felhasználás előtt áztassuk be, így könnyebben emésztődnek, és enzim gazdagabbak lesznek. Mogyoró, mandula, szezám, lenmag, szotyi, stb.

Brazil vagy paradiót együnk időnként egy pár szemet a Se tartalma miatt. Bár nem nyers, de nem is eszünk sokat, kérdés, hogy mit tud testünk kibányászni a hőkezelt Se tartalomból.

http://www.hazipatika.com/taplalkozas/z ... 0929164528

….legutolsó mondat:

….A diókat magas hőmérsékleten szárítják, hogy megóvják a gyors romlástól, avasodástól.

Eszük, mint a nulla, lenulláznak egy ilyen csodálatos és finom diót (legfinomabb, pedig nyersen még soha sem ettem)…

http://translate.google.hu/translate?hl ... tAagxIDACw

Az aflatoxintól való fosásuk következtében nem árulják héjában, holott az az anyavédelme minden diónak. Arra alkotta meg a természet, hogy védje attól, amitől az ember is félti, csak tudatlanságában megfosztja védőburkától, mert olyan megoldástól vár jobbat, amit maga, kis emberként talált ki, és nem inkább az anyatermészet bölcsességében hisz.

Kár hogy a marketek polcainak dió és aszalványválasztéka egy nagy rakás bullshit, mivel az okos kis emberke beleavatkozott a nyers anyagtartalom megsemmisítésével a természet rendjébe, és ez által maga alatt vágja ismételten csak az erdőt.

Aztán szaladgál a rákjával majd a dokitól-dokiig, és az ezer manipulatív kütyüben keresi a tüneti kezelések garmadáját. Csak az orránál nem láét előrébb a ma embere, nem látja, hogy a manipulatív élelmezésével, a mindent kezelésnek vetek alá elv alkalmazásával lenullázza az ételeit, melyek nem ételek már, mert kémia változáson mennek át, s ez nagyon nem jó a testünknek.

Kesut, földimogyit fejeltsük el, szintén nem nyersek. Hasonlóan szinte minden hőkezelt, mert az ipar magas hőfokon szárítja ezeket pl. fenyőmag, napraforgó mag, tökmag stb. Igyekezzünk nyersen beszerezni, ezeket csonthéjasan, vagy héjasan.

VE.
Bő, változatos gyümi és zöld.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Yoli » 2012. dec. 5., szer. 19:56

Köszi a datolya recepteket, jól hangzanak, de én most inkább RAttira hallgatok, és nem keverem a savasat az édessel, mert jelenlegi helyzetemben nagy valószínűséggel erőteljesen bepukiznék tőle. Mostanában fehér hagymával eszegetem a datit (meg száraz zsemlével), egész jó, de sehol nem találok nemcsípős hagymát. Lehet ilyenkor kapni valahol olyat, ami egyáltalán nem erős, vagy csak egy nagyon picit?
Yoli
Törzsvendég

Hsz: 230

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. dec. 5., szer. 20:45

Az ananászt mondjuk még én sem merném datolyával turmixolni (talán majd később megpróbálom), de biztos finom lehet. :D
Nemrég jó érett khaki-ket turmixoltam önmagában, kíváncsi voltam így milyen lesz. (víz nélkül is viszi a gép) Rágva is szinte verhetetlen, de így valami katasztrofálisan jó lett. :D :D :D (nem találtam jobb jelzőt)

A Kína tanulmányban olvastam, hogy végeztek állatkísérleteket, ill embercsoportok közt kutatásokat aflatoxinnal, nitritekkel s más hasonló rákkeltő anyagokkal.
Az derült ki, hogy bár ezek az anyagok valóban elindíthatnak rákos folyamatokat, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy van e megfelelő táptalaj ahhoz hogy ezek a daganatok kifejlődjenek. Az eredmény az lett, hogy növényi étrenden lényegében esélyük sincs. -nem tudnak növekedni.
Viszont ha már csak 5% állati fehérjét tartalmaz az étrend akkor szinte minden esetben kifejlődik valami nem oda való. -tehát ezek alapján elsősorban nem az aflatoxintól kell fosni. Hiába bio a husika, vagy a tejecske önmagában, ha táptalajt ad mindenféle nyavalyának.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. dec. 5., szer. 21:44

Iván többiek anno volt itt több jó írás konkrétan a sajtről miért az egyik legártalmasabb étel,nincs időm végig nyálazni nektek gyorsabban megy megtennétek hogy belökitek,fiam osztálytársa anyukája kiló számra eteti a gyerekével Én nyomtam neki IQ-ból hogy ez borzalmas de megtámogatnám az itteniekkel,lehet agombáról és mézről is igaz azokaz azért vágom nagyjából köszi:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Zozoka73 » 2012. dec. 6., csüt. 0:31

Népek!

Ma vettem 600gr dobozos datolyát 800 pénzért a Fővám téri piacon.
Korábban én nem nagyon ettem, ezért nagyon meglepődtem ... a kristálycukor konkrétan savanyúság ehhez képest. :D
Adatok:

JAAM SHIRIN
Fresh Dates
100% Natural (Jövő ilyenkorig eláll hidegben és szárazon)

Natúr datolya Iránból

Importőr: Kerman Co.
2360, Gyál, Gárdonyi Géza 68.
Tel: 06-20-961-0815

Z.
Zozoka73
Inkább olvas

Hsz: 16

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 6., csüt. 7:34

http://vibrantegeszseg.lapunk.hu/?modul ... alom=79975

Nem mindegyik link működi már, régi linkek.

A nagy hús- ésfehérjemitoszról:

http://golgotha.uw.hu/hetedik%20fej_.html

Az ember természetellenes étkei; Tej miért Ne, Hús miért Huss:

http://www.napfenyes.hu/eletmod_es_gyog ... szseg.html

http://www.napfenyes.hu/eletmod_es_gyog ... -huss.html

http://www.youtube.com/watch?v=rXugZCha ... r_embedded

A szójatermékek egészségkárosító hatásai
Ki mondja ki errõl az utolsó szó(já)t?

http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/szoja.htm

http://www.napfenyes.hu/component/optio ... sorszam,41

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Yoli » 2012. dec. 6., csüt. 12:01

RAtti, egyetértek a kakival kapcsolatban, bár én turmixolni még nem próbáltam. Nagy hibát követ el, aki most kihagyja, a piacon kezd olcsóbb lenni, épp most vittem el több, mint 2 kilót (10 db-ot) 750-ért, és még ki is válogathattam a nekem tetszőket. Ez most a legjobb gyümölcs! Ezt eszem egész nap, és csak vacsira eszem valami töményebbet.

Zozoka73, kösz az infót, megnézem a datolyát, remélem, megtalálom. :D
Yoli
Törzsvendég

Hsz: 230

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. dec. 6., csüt. 13:33

Yoli gondolom a fehér hagyma alatt a "hagyományos" vöröshagymára gondolsz. :roll: -vagyis asszem.
Ha magunk közt lennénk mondanám, hogy olajon enyhén meg kell pirítani, míg kicsit üveges nem lesz. -így már nem csíp. :wink: :D
Az üvegesedésről jut eszembe, lehet, hogy meg lehetne próbálni ezt is fagyasztani, hátha enged az erejéből. -be is dobok egy darabot.

Én a salátába újhagymát meg lilát szoktam belekarikázni, ezek nem annyira erősek. Evés elött1-2 órával összekeverem a salátával, meg pl szezámmaggal s így még jobban kiszáll belőle az erő. -összeérnek a zizek. :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: atill » 2012. dec. 6., csüt. 17:24

Ratti, szerintem Yoli erre gondol: http://recept.hu/feherhagyma.html
atill
Írogat

Hsz: 53

HozzászólásSzerző: Zozoka73 » 2012. dec. 6., csüt. 18:01

Yoli, C-III/5 jelzésű üzlet középtájékon két zöldséges között a közgáz irányában :)

Z.
Zozoka73
Inkább olvas

Hsz: 16

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. dec. 6., csüt. 19:14

Na akkor megint mellélőttem. :?
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 6., csüt. 19:58

Nincsen sajna csípőség mentes hagyma, Max. ha lefagyasztjuk.
Amit annak árulnak, az a nagy fehér fajta, az is erős, csak egy kicsit kevésbé esetleg.
Az aszalmány keverhető félsavas vagy savas gyümikkel, különösen turmixokban, mert akkor egyesülnek az anyagaik és lényegében gyümit gyártunk.

Itt megtörik a merev szabály, csakúgy, mint a dinnye esetében, melyre azt mondják, ne keverd semmivel, pedig semmi bajunk nem lesz, ha keverjük.
Kreáltam egy új gyümit. nagyon finom volt, hihetetlen jól laktatnak ezek.
-mandarin, alma, mangó és datolya

Minden egyes keverék egy új gyümit hoz létre egészen fantasztikus új ízekkel. És az íz a keverési arányok hatására is változik, csakúgy, mint a töménység és édesség is stb. Ez egy nagyon jó, és izgalmas játék. Ezek a turmixok nagyon laktatóak, sokkal laktatóbb, mint önmagában egy lédús egyedi gyümi, és így turmixként pedig könnyen emészthető annak ellenére, hogy bonyolultabb egy egynemű lédús gyüminél. Ezek télen különösen hasznos dolgok.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. dec. 6., csüt. 20:36

Iván akkor meg van oldva. :D

Eddig sírt a szánk, hogy szegényes a választék, aztán kiderül, hogy olyat csinálunk amilyet csak akarunk. :D
Azt már régebben is megfigyeltem, ha csak egy gyümit eszek egyszerre, az kevésbé veszi el az éhséget, vagy inkább az étvágyat mintha 1-2-3 féle következik egymás után. Talán azért mert így többféle anyaghoz hozzájut a szervezet egy evés alkalmával, de az is lehet, hogy a nagyobb bonyolultság jobban lefoglalja, és lassabban emészti, ezért is tart ki tovább egy ilyen mix. -vagy ki tudja. :roll: ezzel asszem még kikísérletezni kell. :hmm:

Nekem is tetszenek az ilyen keverések, de az velük a bajom, hogy igazából nem tudni, hogy pontosan mi játszódik le ott belül. És az is lehet, hogy mondjuk 20 év után nagy különbség lenne egy szigorúan monodiétát folytató, és egy gyümölcsöket összeturmixoló közt.
Persze ez nem is hasonlítható a főtt kajához, de ugyebár ott is az a fő gond, hogy egyik napról a másikra nem érezzük a hatását.
Egyenlőre én inkább annál maradnék, hogyha egy étkezésen belül több gyümölcsöt eszek, akkor inkább szépen sorban, a hígabbakkal kezdve. -aztán majd meglátom. 8O
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: szabi0101 » 2012. dec. 6., csüt. 23:16

Sziasztok!

30BAD-en egy csaj linkelte be ezt a datolyás oldalt, elvileg ezektől lehet rendelni. Gondolom ha neki Kanadába szállítottak, akkor Magyarországra is lehetne rendelni. Iván esetleg írjál nekik van-e bio meg hasonlók.
http://www.parsunday.com/contact.html
Köszi!

Üdv,
Szabi
szabi0101
Írogat

Hsz: 61

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 7., pén. 8:28

Kösz, írtam neki. Megnézzük mi lesz.

smanag