80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 7., pén. 8:55

A megnevelt, kész vibrant test érzésvilága.

A megnevelt, kész vibrant test a természetben természetes formájukban megtalálható ételeken kielégül, és jól lakik, és teljes, legjobb tápanyag ellátottságban részesül azokon. Nem kér azoknál koncentráltabb ételt, nem kér hőkezelt és testidegen ételeket, és még a nyers kompromisszumok, és trükkök is elhomályosulnak, ill. csak bizonyos évszakban (tél), és nem mindennapi rendszerességgel jönnek elő a változatosság emelésére.
A megnevelt, kész vibrant test megelégszik és maximálisan kielégül a gyümiktől, zöldektől, és kis mag kiegészítéstől.
Amikor a többet akarok ennél útra lép, az érzékelése kisiklik, ízlelőbimbói megbolondulnak kissé, és erőteljes ízekre, és nagyobb bonyolultságra, túltáplálásra, mérgezettségre vágyakozik. Ha a kalandozás megmarad a nyers pályán, akkor a test, főleg a vese, képes megdolgozni a többlet feladattal, bár a többletanyag az ugyanúgy teher, mivel nincs meg a helye a testben, csinálni kell vele valamit energiafelhasználás, plusz munka révén. Akkor van baj, ha nem vagyunk képesek a nyers ösvényen megmaradni és nem csak többlet nyers bevitellel, hanem hőkezelt mérgekkel is szennyezzük a testet.
Amit a fentiekkel akartam mondani. Hogy van a nekünk való Sheltoni 3-as szabály, és azon felül meg a test már érzékelésében többletmunkát kap, melyre a válasz a felfokozott működésen át a többet és erősebbet ördögi kör narkotikuma. Ezt kell észrevenni, hogy ne lendüljünk át a ló túloldalára.
Aki a Sheltoni 3-ast betartja, változatosan igyekszik ezt teljesíteni, annak NEM LEHET ANYAGTARTALMI HIÁNYA!!!
Hátradőlhet, ne gondolkozzon az evésre, és foglalja le magát mással. És mindig csak a tiszta étkeire való ismételt vágyakozás fellobbanásakor forduljon újra a saját, nyers természeti ételéhez.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Lótuszvirág » 2012. dec. 7., pén. 20:00

Sziasztok, segítséget kérek. Honnan szereztek friss datolyát? Debrecenben lakom, de ha lehet Pestről rendelni vagy ilyesmi, az is jó. Vagy szárítottat esztek? Ha nincs friss az is jó, csak valami emberi áron, mert 20 dkg-ért 700 Ft az nekem sok, mert sokkal többet ennék belőle. Próbáltam keresgélni a neten, de nem nagyon találtam.
Kösziii :-)
Lótuszvirág

Hsz: 3

HozzászólásSzerző: Zozoka73 » 2012. dec. 7., pén. 23:02

Hogy friss datolyát eszegetünk-e, azt nem tudom (vajon mennyi hővel, adalékkal esetleg cukorfélével találkozik). Mindig kétkedek, de reménykedünk s keressük a legoptimálisabb megoldást. Igazából olvass vissza 5-10-20... oldalt s rálelsz, hogy mi merre próbálkozunk (zenuiba, Kerman co stb.). Hajrá! :)

Z.
Zozoka73
Inkább olvas

Hsz: 16

HozzászólásSzerző: Lótuszvirág » 2012. dec. 8., szomb. 10:08

Köszi, ebből az szűrtem le, hogy nem nagyon van itthon kapható finom, elérhető árú, friss natúr datolya. Kanadai csaj ajánlotta a videójában, hogy rendeljünk Európába is, mert szállítanak neten keresztül, ebből gondoltam, hogy talán van. utánanézek külföldi oldalakon.
Amúgy meg, marad ami van. :-)
Lótuszvirág

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 8., szomb. 13:00

Sajna sok minden nincs és ugyanakkor sok minden szemét meg van, ami nem kéne.
De azért a Mc. Donald számomra arra jó, hogy ha jön a sárga, útba ejtsem a retyóját, de csak arra való, arra meg minek ugye.
Friss datolya soha sem volt Magyarországon kereskedelmi forgalomban, súlyos hiba. Durian hasonló. És ez csak kettő a számtalan trópusi gyümiről, amit nem is ismerünk még. Vagy papaya és mangó normális érettségben.
Nincsenek elég zsenge zöldek. A zöldválaszték nulla.
A baby mag és baby zöld iparnak sokkal jobban kellene teret nyernie, mert ezek a legfinomabb csemegék az embernek a gyümik után.
Ugyanígy kellene kapni most déli féltekés epret és lassan cserkót is, majd sárgabarackokat. Miért nincs?????
Felejtsük már el azt a faszságot, hogy azt kell enni, ami itthon megterem, hatalmas tévhit és mennyien terjesztik ezt a butaságot lelkesen.

Nem tudják sokan, de nem is termesztik, holott kéne, és főleg ilyenkor fagyasztva is kellene kapni pl. nyersen nagyon finom minden tejes érésű mag, pl. baby bab (az a babszem) ami a zöldbabba van, tejes érésű baby lencse. Ezek nyersen ehetőek és nem toxikusak, nagyon tápdúsak, élvezetesek. Hasonlóan a nyers zsenge zöldborsóhoz.
Gabona tejet is csak tejes érésű, nem hőkezelt gliténmentes gabonából lehetne inni (tejes érésű rizs, zab,), nem pedig a kereskedelemben kapható, halott, hőkezelt, ízesített rizslöttyöt, vagy zablöttyöt, mert az értéktelen.
Sajna ez a helyzet egy húsra, tejtermékekre, és gabonára alapozott kifordult világban.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Lótuszvirág » 2012. dec. 8., szomb. 14:09

Duriant mélyhűtve importálnak, állítólag lehet kapni itt is, de hogy hol az megint csak rejtély. :-)
Tudtam, hogy datolya csak száraz van, de annyira mondta a csaj, hogy szállítanak neki Kanadába és szerinte Európába is, meg mindenfelé, bár még ha igaz is, szerintem arany áron lehet.
Amúgy meg, bocsi, de lehet hőbörögni hogy mi van, de attól még az van, minek idegeskedni rajta, attól még semmi nem változott, inkább élvezzük ami van, vagy lehet kezdeni importálni, hajrá! :-)
:mrgreen:
Lótuszvirág

HozzászólásSzerző: Yoli » 2012. dec. 8., szomb. 19:13

Zozoka, megvettem az iráni datolyát. Azt hiszem, ezzel már találkoztam a Zenubiában, csak Fresh LUCKY Dates néven volt. Nem rossz, tök puha meg minden, ezért is gyanús nekem, de a hidrogén peroxidban viszont bugyborékol rendesen. Szóval nemtom mit higgyek.

Fagyaszott, kiolvasztott répát teszteltem még, az pezsgett rendesen. Éretlen és érett banán között nem láttam különbséget, egyformán bugyogtak. Azt fogom még csinálni, hogy ezt az iráni datolyát hőkezelem, és úgy is letesztelem. Készülnek videók is, de majd egyben rakom fel.
Yoli
Törzsvendég

Hsz: 230

HozzászólásSzerző: Yoli » 2012. dec. 8., szomb. 20:03

Ezekben a datolyákban szerintem lehetnek olyan adalékok, antioxidánsok, tartósítók, amik kiválthatják a bugyborékolást a H2O2-ben, szóval igazából nem sokat jelent ez a teszt. Az a biztos, amit a fáról szedünk le...
Yoli
Törzsvendég

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 8., szomb. 22:25

A hőkezelt datolya kísérlet érdekel, hogy az pezseg e?

A fagyasztott répát azt Te fagyasztottad le nyersen, vagy vetted a boltba mirelitként?

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. dec. 9., vas. 2:06

Helló Mindenki!
Nem tudom, mire véljem, talán a 23 év tehet róla? Vagy inkább a mag nélküli kajálás? Jelenleg annyit mondhatok, hogy a kezeimen '"szokásosan" a hideg idő közeledtével és aztán egyre durvábban jelentkező gyulladások, teljesen elmúltak. Valószínű, hogy ebben a sok gyümölcs is szerepet játszik. Egyelőre nem tudom mire vélni, mert közben a hideget is jól tűröm, és az energián az egekben. Csak azt tudnám, hol a vége? Ne higgyétek, hogy meghibbantam! Nem, hogy dideregnék, hanem kifejezetten élvezem a jeges szelet, igaz, hogy a fűtésünk szuper. Lehet, hogy az ember elfogyaszthatja a fázás során az összes energiáját, és aztán már a kis hideg is árt neki? Lehet, hogy az, hogy rendesen meleg van a lakásban, ad annyi pluszt, hogy nem tudok olyan hamar átfázni, pláne, ha rendesen dolgozom? De kell, hogy legyen más is. Még nyáron is volt olyan, hogy ettem pár szem diót és utána már éreztem a "szokásos" fájdalmakat. Most meg semmi...
Na csak ennyi. Nekem nem igen hiányzik más, mint ami most van, de azért persze meg tudok enni mindent, ami jó. A khaki a múlt héten éppen érett szinten volt és jól bezabáltunk belőle. Most meg 150 Ft-ért lehetett mandarint kapni. Nálunk nem téma a bio, de a paradicsomok borzalmasak, mégse tudom kihagyni. A saját meg zöld és lassan érik. Úgy oldom meg a problémát, hogy megeszem a piaci "magyar" paradicsomot, abból is a legolcsóbbat, a puhulót, aztán a végén bekapok egy-két saját pirosodót aztán csettintek, mert ott van az a különbség, amit nem lehet szavakkal leírni, de az a 'bio érzés"... Ahogyan a dolgok állnak, jövőre elképzelhető, hogy talán... fűthetjük is a növényházakat, és télen is pirul a pari..!
talán az is a bajom sokakkal ellentétben..., hogy még mindig tudok lelkesedni. Azt hiszem, ezt a betegséget szívesen átadnám másoknak!
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 9., vas. 9:27

Meggyógyult a hőközpontod a kitartó nyersezés hatására. Mi nyáron könnyedén viseljük az extrém meleget és nem riadunk meg az extrém hidegtől sem, mert a jól táplált 811-es test az remekül fűti magát.
Ugyanúgy minden gyógyul a nyers mennyiségi gyümölcsevéstől.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Yoli » 2012. dec. 10., hétf. 17:57

Iván, magam fagyasztottam le a nyers répát. :) Kiolvadás után finom édes lett. De nem jók ezek a fagyasztott dolgok, savasítanak. Nem nekünk valók ezek. Az iráni datolyát teszteltem 10 perc gőzölés után. Jól felforrósodott, szóval meg kellett hogy dögöljön a végére, ennek ellenére pezsgett, talán még jobban, mint hőkezeletlenül. Ízre, állagra nem változott semmit a gőzölés után. Nekem az a gyanúm, hogy nem nyers... valahogy az aromája hiányzik, csak szimplán töményen édes. A deglet nour mondjuk eleve aromásabb, karamellízű, de én abban több "információt" érzek. :D Bár most már abban se vagyok biztos.
Yoli
Törzsvendég

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. dec. 10., hétf. 19:13

Yoli köszönet a tesztekért! :D

A fagyasztott brokkoli, meg a karfiol nekem sem igazán jön be, igaz hogy puhább lesz de valahogy nem az igazi. :?
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 10., hétf. 21:23

Ma ettem fagyasztott kelbimbót, félbe kell vágni fagyasztás előtt. Intenzív az íze, ha nem vízben melegítjük fel, hanem pl. aszalóban. És keverten kell enni tápegész élelmiszerrel. Nem kell ezekből sokat enni, mert sokkal tápdúsabb, mint hőkezelve. A fagyasztott brokkoli és karfiol is bejön nekem, nem azt mondom, hogy mindig, de heti 1-szer, 2 szer keverten salival, vagy zöld turmixal, parival szerintem jó alternatíva, ugyanis ezek nagyon táperősek. A kelkáposzta már nem jön be nekem se fagyasztva sem.
Répát még nem fagyasztottam. Krumplit próbáltam, de az kuka lett utána, az nagyon vacak lesz.
Fokhagymát fagyasztottam, sajna nem megy el az erős íze, sőt brutálisan felerősödik, majd leégett a szám, mert kezdetben nem érződi, aztán meg belénk mar. Hasonlóan intenzív ízét megtartja a kelbimbó, és brokkoli és karfiol is, ezért keverten érdemes ezeket fogyasztani.
Ha nem jönnek ezek be, akkor sincs semmi, nem kell ezeket feltétlen enni.
Ma nézegettem ilyen nyers recepteket. Meglepően sok hőkezeltet is belekevernek, amiről azt hiszik nyers. Ezek többsége mag és aszalvány. A polcokon látható mag s aszalvány választék 80 százaléka nem nyers. Még amire ráírja, hogy natúr az sem igaz, mert pl. a natúr földimogyorót is blansírozzák, és a natúr tökmagot is szárítják magas hőfokon. Ha a mag kicsírázik, az a tesztpróbája magok esetében az életnek, hogy él a mag. Pl. a fehér szezám döglött. Kesut eleve kezelik, a brazil diót is olvashattuk a cikkben, hogy magas hőfokon kezelik főleg az aflatoxin miatt. Ami hülyeség, mert ugyanakkor megeszik a félig nyers húst melyben ott vannak a parazita féreg kokonok, és egy mindenevőnek ezért tele van a bele parazita férgekkel, csak erről nem beszélnek.

A datolyákat sajna szárítják és magas hőfokon általában. Azaz megsütöttek. A teszt érdekes, szerintem a datolyában lévő anyagtól pezseg, amivel kezelgetik, de hogy nem él az biztos. Kicsit azért utána kéne nézni jobban. Bár kellemesen csalódnék! Napon szárítottakat árulnak Amerikában, ilyen cégekről tudok, de azok nem szállítanak ide. Az iráni datolyásnak visszadobta az emailje a levelemet, pedig a honlapján is ez az email van megadva, de valamiért nekem nem működik.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 10., hétf. 21:39

Sütőtököt ehetjük, Nagydobosit. Jó nagyot kell venni, az a tuti.
Felvágjuk 3 felé és kezdjük kitermelni belülről kifelé, s a magot félre rakjuk száradni, közbe esszük a magház belét belülről kívülre haladva. Egy kanállal kaparjuk miután kiszedtük a magokat, legbelül a legfinomabb. Ahogy megyünk kifelé egyre keményebb. Amikor már kapargattuk eleget, felszeleteljük és odaadjuk a családnak sütésre, vagy készre sütjük neki.
Kezdhetjük a multi vadászatokat. A piacok már nagyon gyenguszok, most a multi szezon eljött. Jó mandarinokat, dinnyéket (kaki zöld héjszínű brazil), mangókat, ananászokat, lehet vadászni. És az árak is elég jók, pláne egy biohoz képest. Finom marokkói parit kaptam jó árban. Sajna nem tudni hogyan kezelgették ezeket, besugározták e, milyen vegyszert kapott?
Salik is elég jók itt most. Csodálkoztam is, hogy megtanultak termelni? A Sali akkor jó, ha lágy, akkor szervesült. Persze nincs olyan tápanyagtartalma, mint egy bioban, de kettő felér egy bioval.

Vadászni lehet nem csak szar mangókra és ananászokra is itt. Több multiba el kell menni, mert egyben nem kapukjuk mjeg a nekünk tetsző változatosságot. Auchan, Lidl, Spár, Interspár, általában ezekben jobb a választék.
Reggelente ki lehet menni zárásra a nagybani piacokra is, a fő napokat kell választani, amikor nagyobb a választék. Ilyenkor kedvezményesen kapunk termékeket, s sok esetben darabosan is megvehetjük, nem kell kartont venni. Ezen piacokon a legnagyobb a választék és sok áru megy innen a multikba.

smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10