80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 1., kedd 11:56

John MCdoughall a keményítős vonalat képviseli és nem a gyümölcsalapú étrendet. Az ő étrendjük gabona alapú, s az ugye nem lehet más csak hőkezelt. Magas magtartalmú gabonaalapú hőkezelt vegánok.
Mást nem is lehet várni, csak azt, hogy az étrendjüket reklámozzák. Csak egy a bibi. Ha valaki elveti a hőkezelt ételeket, akkor nem tudja ezt megvalósítani, mivel nehézkes a nyers gabonákkal fedezni a kalóriaigényt.
Ha keverjük a gyümölcsöket a gabonákkal még akár nem egy étkezésben is, az elsavasodást és rossz emésztést fog adni. Tehát a kettő együtt nem javasolt még távoli különálló étkezésekben sem.
A gabona nem a nekünk való mag, mert nem ehető nyersen, toxikus, savasít, korpálya mucust képez a bélben, mely súlyos ördögi köröket és kóros egymásra épülő kémiai folyamatokat indukál. A nekünk való magok leginkább az olajos és csonthéjas magok. A gabonákat egyféle formában lehetne enni mennyiségben, hogy az kalóriát adjon, mégpedig azon állapotban, mint a zsenge kukit, magyarán a tejes állapot, de itt is figyelni kell, hogy a durva héj a lehető legkisebb mértékben menjen le. Ilyen módon lehetne enni puha tejes zabot, rizst, zöld tejes búzaszemet, csak persze ilyet nem gyárt az ipar. Nem csak a csemege kuki létezhetne.
De persze jobban tesszük, ha kalóriaigényünket gyümikkel fedezzük és a gabonákat csak kis mértékben, az említett ehető zsenge állapotukban, vagy 0%-ban alkalmazzuk.
Rattival egyetértek abban, hogy a gabonafogyasztás mivel nem természetes étrendje az embernek, a testkémia kisiklását eredményezi. Olvassuk el a könyv ide vonatkozó részét, és láthatjuk, milyen sok kárt okoz a gabonák evése.
Hummel úr mindenevő, termékeladásban érdekelt gél gyártó vállalkozó. Olyan messze van tőlünk, hogy semmi értelme érvelni vele.
A 811 –nek nincs szüksége ilyen mű gélekre, mert sokkal természetesebb „gélt” kap naponta.
Megint csak a tüneti kezelés iskolapéldája. Csesszük el magunkat az étrenddel, azt kezeljük a tüneteinket ezer kütyüvel.

http://www.vegsource.com/news/2012/06/t ... ntrue.html

http://www.vegsource.com/community/

BUÉK Mindenkinek!

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 1., kedd 12:06

A nyálamiláz tartalmat nem a mindenevőknél kell mérni, vagy a gabonaalapú étrenden élőknél, hanem a helyesen táplálkozóknál, mert itt kell mérni mindent, ugyanis ez a test helyes működése, és a számoknak is ehhez kéne igazodni, mint MINTA.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 1., kedd 13:15

Sz'asztok Skacok! :D

A napokban próbáltam a csíráztatott búzámból magtejet csinálni. Hát mit mondjak, :roll: jó szar lett. :?
Aztán megcsináltam ugyanezt a csíráztatott barna rizzsel. Na az meg aztán kifejezetten szar lett. :eh:
-bocs a kifejezésért, de ezek tényleg ilyenek lettek, csak a datolyát sajnáltam amit beleraktam. :?
Asszem egyenlőre nekem ezekből a gabonákból ennyi elég is volt.

A búzát amúgy átszűrtem milis szűrőn és valóban meglepő, hogy mennyi durva rost fennakad a hálón. :roll:

A gabona gyümölcs alapú kajáról nekem is az a véleményem mint "Ivánbának" :D -vagy mákos tekercs, vagy máktekercs. Tehát sok gyümi esetleg kevés gabonával (nem egyszerre), vagy sok gabona kevés gyümivel, de ha mindkettőből sok van az már üti egymást.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 1., kedd 14:05

Iván ha vörös lencsét csíráztatunk akkor ugye annak is kéne farkincát növesztenie?

Próbáltam, a beáztatás után még minden jónak tűnt, látszott a kis csírakezdemény, de aztán ez így is maradt.
Most ez a mag vagy nem úgy csírázik mint a többi, vagy elve meg volt degelve. :hmm:

Azért próbálkoztam pár napig, hátha több idő kell neki, de amikor már kezdett büdösödni, rájöttem, hogy nincs értelme tovább várni. :?
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 2., szer. 9:28

Vörös lencsék döglöttek, nem érdemes próbálkozni. Ugyanezt kapjuk pl. a fehér szezámmal, megbüdösödnek.
A teljes gabonák káros korpatartalmáról úgy is meg tudunk győződni, hogy kirágjuk azokat beáztatás után. A végén visszamarad egy száraz, karcos irritáló korpás rész. Tehát nem fogynak el teljesen a szájban, és nem olvadnak szét, mert a karcos korpatartalom megmarad bennük. Ez a fűrészpor szerű emésztetlen anyag végigmegy a beleken, nem képes megemésztődni és jól „végigcirógatja” a teljes bélrendszert. A gabona nem nekünk lett kitalálva.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 2., szer. 15:29

Azon gondolkodtam még a csíráztatással kapcsolatba, (csak hogy a részleteket is tisztázzuk :D ), hogy az olyan túlszárított magok esetében (amik talán azért nincsenek annyira nagyon megsütve, de csírázni már nem tudnak) vajon mi lesz az enzimgátlókkal. :roll:
A csírázási képességgel együtt ezektől is megszabadulunk? :hmm:
A hagyományos konyha ugye általában azt ajánlja, hogy az ilyen káros anyagok ellen főzzük meg, de a főzés mindent kinyír nem csak a gátlókat.
Vajon az a "kis" plusz hő ami a szárítás során a magokat már csíraképtelenné teszi, ezeket a gátlókat is hatástalanítja?
Vagy ha nem akkor a beáztatás során még meg lehet tőlük szabadulni. :roll: -mert ugye ha esetleg valamilyen döglött olajos magot eszünk azt is érdemes beáztatni.
( sajna -most hogy próbálom őket tesztelgetni- azért elég sok döglött maggal lehet találkozni :? )
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 2., szer. 18:33

Sziasztok!
Számomra már nem kérdés a gabona+gyümölcs. Az adventisták ezt olvasták ki a bibliából. A régi parasztok is a szőlőt "lágy kenyérrel" ették. Ez még önmagában nem elég indok arra, hogy mi is ezt tegyük. A hagyomány nem meggondolás, hanem majmolás. Ezért én a hagyományt tisztelem, de csak azt követem, amiben értelem van. Már eléggé tudok viszonyítani, mert mindent kipróbáltam. Aki egyből beleesett a 811-be, annak talán elfogadható volna egy ilyen kísérlet, de én annyira kényes voltam/vagyok, és ez nálam nem hátrány, hogy rögtön jelez a testem, ha valami hülyeséget csinálok. Éppen a minap, csak annyit tettem, hogy a zöldségebéd után nem 4 órával, hanem 2 órával ettem pár mandarint. Ez még csak nem is a gabona+gyümölcs, hanem zöldség+gyümölcs. A jelenlegi gyakorlatunkban mindig együtt van az avokádó(gyümölcs) és néhány fajta zöldség és zöldséggyümölcs. Ez mégse okoz akkora gondot, mert az avokádó nem kifejezetten, hanem enyhén savas gyümölcs. Mivel a zsír dominál benne, ezért talán a savasságának ez a foka már nem számít. A banán lúgos, de miután megettük hajlamos az erjedésre a gyors cukorbomlás és a jelenlevő keményítő miatt. Talán az aszalt banánnál a vízhiány miatt ez nem annyira szembetűnő. Viszont ezek közül csak a zöldséggyümölcsök fogadhatók el a gabonákkal, más gyümölcs nem. Az érdekes, hogy nem egyből derül ki a rossz keverés, hanem csak pár óra, vagy egy nap után. Visszatérve az én esetemre, még most se vagyok igazán 100-as emésztésileg, pedig az eset, kb 4 napja történt. Abból tudom, hogy valami nincs rendben, hogy még tegnap is a nyelvem enyhén fehér volt Most néztem, és már szinte teljesen egységesen rózsaszín. A feleségemnél, viszont elég régóta fehéres, de tegnap még azt is észrevettem, hogy a nyelv hátulsó része feketés színű, amit még nem láttam senkinél. Iván mondta egyszer, hogy az elején neki is ilyen volt. Magam se gondoltam volna létezik ilyen. Ebből is látszik, hogy az emberek mennyire különböző módon és ritmusban tisztulnak. Ezeket a tapasztalatokat egy mindenevő soha nem tudja megszerezni. igaz, hogy nem is érdekli őket az ilyesmi, mert nem tudják, hogy bármi jelentősége volna. Elég sok rossz nyelvet (!) láttam életemben. Ijesztő volt egyeseknél az oldalt kirepedezett nyelv, vagy a lilás elszíneződésű nyelv. Külön gyógyító-diagnosztizáló módok vannak a nyelv állapotának szervekhez való kapcsolásában. Én azóta tudom, hogy létezik rózsaszín nyelv az én esetemben, amióta képes voltam egyfolytában másfél évig csak nyerseken élni. De, ami számomra fontosan megbízható, hogy a kevéske kenyér semmit sem változtatott ezen a színen. De ez utóbbi "kalandom" is jól mutatja, hogy a nyelv színe és az emésztés mennyire összefügg. Dedós dolognak tűnik, pedig igen sok múlik rajta. Ettől függetlenül, mikor érzékeltem a problémát, azonnal leálltam a kenyérrel, és ez idő óta este sem, és egyáltalán nem eszem kenyeret. Ez is mutatja, hogy a kenyér valóban (hiába ez a tönköly egyetlen elfogadható formája) mégse múlja felül emészthetőségben a gyümölcsöket és a zöldségeket. A következőkben jobban fogok ügyelni a megfelelő idők betartására, és a figyelemre, mert mostanában egy kicsit feszültebb voltam, így nem tudtam mindig figyelni a testérzéseimre.
Mint mondtam, a gabonákkal nem érdemes kísérletezni, de mindenki maga kell, hogy kipróbáljon mindent. Viszont a viaszérésű tönkölyt meg fogom próbálni, és kipréselem, vagy egyszerűen megrágom, és aztán eldöntöm, hogy lenyelem-e. Én is úgy gondolom, hogy igen kevés is elég belőle, ezért csak elvetek egy marék búzát és mikor közelít az éréshez óvatosan kiszemezgetem.
Régebben egyébként volt svájci aszalt zöld tönköly. Szerintem valahol még mindig van. De nem futok utána..
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 2., szer. 18:48

Ratti!
Még maradt egy gondolat az "élvezet" témában.
Az, hogy a természet mit akar vonzóvá tenni, semmi mást nem jelent, mint olyan szükségszerűségeket, ami eleve fenntartanak egy fajt az adott lehetőségeken belül. A szarvas minden gond nélkül megeszi azokat a vad zöldeket, amik után nekünk hánynunk kéne. Ugyanis szinte mindegyik keserű. Lehet, hogy az ő ízérzéke ezt finomnak érzékeli? Vagy egyáltalán nem is érzi, hogy megegye? De egyszerűen az éhség hajtja és mindegy, hogy mi, abból amit a fajtája eszik, mindent elfogyaszt, ami van. A ló már eléggé válogatós, de lehet, hogy erről csak éppen többet tudunk, és mondjuk ezt teszi a szarvas is. Mivel vannak mérgező növények, amik minden melegvérű számára ehetetlenek. Ugyanakkor specializálódtak bizonyos fajok azokra is a melegvérűek között. A kecske pl szinte mindent megrág... De a szex?? Hát ott van szegény ájtatos manó,v agy a pókapu. Lehet, hogy élvezi is, de ő már azt sohasem fogja nekünk elmondani. A tudomány mindenre képes és ezt is le tudja mérni, bár nem olvastam erre utaló írásokat... Az ember is tudja, milyen veszélyekkel jár a szex, és azt is tudjuk hogy az orgazmus tulajdonképpen fájdalom. az élvezet inkább közben.. van számunkra, de mégis hajtunk a végére. El is patkolnak közülünk sokan közben... Az ember a tudatával képes felmérni a veszélyeket, mégis belevág.. Itt az étkezéssel elég nehéz ezt összekapcsolni, bár értem az érveidet. Mivel az ember azok közül, amik az ő táplálékai, nem azok, amire azt mondják..., bizonyos időben, bizonyos ideig, bizonyos helyzetben biztosan jó érzéssel gondol. De ha az éhség nagyon támad, akkor még a fakérget is megesszük, nem beszélve minden gusztustalan dologról...
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 2., szer. 19:21

Szia Gábor!

"A szarvas minden gond nélkül megeszi azokat a vad zöldeket, amik után nekünk hánynunk kéne. Ugyanis szinte mindegyik keserű. Lehet, hogy az ő ízérzéke ezt finomnak érzékeli?"

Nemtom, még nem voltam szarvas :D , de ha őket is elkényeztetnék valamilyen ízletes de hazug finomsággal, akkor lehet, hogy már ők sem úgy néznének arra a keserű fűre. -de amíg a sok szart nem ismerik addig ezt tartják finomnak. (de majd a tudósok kiderítik)
A szex esetében valószínűleg nem az járt a "Teremtő" fejében, hogy jó sokáig éljünk, hanem a fajfenntartás.

A kenyérrel kapcsolatban hadd kérdezzem meg, (csupán kíváncsiságból, és véletlenül sem azért, hogy szemrehányást vagy valami ilyesmit tegyek), hogy az a napi pár gramm pontosan mennyi?

Illetve még egy kérdés.
Azt mondtad, hogy lényegében tönkölybúzából van.
Esetleg azt nem próbáltad, hogy ugyanazt a búzamennyiséget ami a napi adag kenyeredben van, csíráztatott formában ennéd meg? -vagy így már nem lenne olyan jó? (csak érdeklődöm)

Amúgy szerintem is figyelni kell arra, hogy ne együnk össze mindent és tartsunk szünetet, de ahogy olvaslak nekem ez a nagy precízség egy kicsit soknak tűnik, illetve az, hogy pár szem mandarin pár gramm kenyér után ilyen nagy galibát okozzon. -biztos, hogy csak ennyi volt?
Értem a helyzetedet -meg minden- de szerintem nem szabadna, hogy úgy általában az ember ennyire kényes legyen. -mi lenne velünk a természetben óra nélkül. :roll:
Persze ott nem ennénk kenyeret, de valószínűleg az óránkat sem néznék, hogy két féle növény közt eltelt e a kellő idő.

Persze az is lehet, hogy már annyira tökéletesen működsz (ezt nem gúnyosan mondtam), hogy a legapróbb változást is így megérzed. -viszont ezt sem tartom igazán jónak, vagyis hát szerintem nem igazán természetes. :roll:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2013. jan. 2., szer. 19:32-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Yoli » 2013. jan. 2., szer. 19:24

Stoner írta:Számomra már nem kérdés a gabona+gyümölcs.
De mi is a válasz? (Próbáltam kibogarászni, de nem vagyok benne biztos.) Nekem emésztésügyileg sokat segít a salihoz a kenyér perpill. A mandarinnak nem szabad savanyúnak lenni, sőt a narancsnak sem. A savanyú mandarin meg narancs éretlenek, és ami engem illet, fingatnak.
Yoli
Törzsvendég

Hsz: 230

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2013. jan. 2., szer. 19:32

Gabi bának Hummel doktortól:)

.
Nem tudom miből gondolja, hogy a hőkezelt fehérje gyulladást okoz. Sok mindent olvastam már, de ezt még soha. De nincs is rá ok. Ami gyulladást okoz, az félig fehérje, félig cukor: ezek a glucoproteinek. Azért veszélyesek, mert átmehetnek a bélfalon. A hőkezelt fehérjék soha! Mert vízben oldható globuláris formát vesznek fel. Ezek soha nem okoznak gyulladást, de nem okoznak elhízást, ezért javaslom a fogyasztásukat. Abban igaza van, hogy a húsok nem táplálják a jó bélflórát. Ezért kell mindig a húsétel mellé sok nyers salátát enni.
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 2., szer. 19:36

A Biopont kft fekete zacskos kuszkusza(nem a maceralt) is valojaban a teljes buzaszem zold allapotanak aszalasaval es hantolasaval keszulne elvileg, ami a glutent leszamitva es a savassagot , meg eheto lenne idonkenti kis mennyisegben a csemege kukihoz hasonloan. Csak az a gyanum az sem az mert konnyen azik es puhul es avasnak is erzem sajna. En valojaban a tejes teljesen hantolt vagy a csemege kukihoz hasonloan hejatol kiszivva evett gabonakat tartanam egyedul kis mennyisegben fogyasztasra esetleg elfogadhatonak. Hasonlian a ejes babi babhuvely babja a tejes lencsehuvely magja a zsenge es edes zoldborsohoz hasonloan mind fagyaszva mind nyersen alkalmazhato lenne. igy lehetne zsenge tejes es burkatol, korpalyatol lekopaszitott zab, rizs,arpa, buza, . Az arpa gyongy is valojaban ezt celozza de az a kifejlett mag mar 3 szoros feherje es kemenyito tartalommal mint tejes allapotu gyermeke . es mindamellett a tejes magok kemenyitoje sen epult meg meg ezert is cukros az izuk ami azt jelenti hogy az emesztesuj sokkal konyebb es elfogadhatobb.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 2., szer. 19:47

Na latod Ratti. Ez a gond. Ha teszteled a magokat, azok mennek at a proban amiket irtam. Nezd vissza. A tobbi, kereskedelemben kaphato mag az doglott. Gyumi+gabona parossal nem kiserleteznek mert ugyan lehwt meg hittek es meg ajnaroztak is ennek josagat nem is olyan reg sok nagyjai id akar azonban az uj terminatorok koraban ezek a tevhitek mara mar megdoltek. ez a paros azonnali erjedes. Jo candida novesztest!
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 2., szer. 20:07

Amikor hokezelt vegan lettem akkor barna lett a nyelvem, de az i s kismiska :D ahhoz kepest ahogyan a test turbora valt a 811 hatasara es akar fekete is lehet a nyelv szine. Gabor huzzal bele mert 5 eves lemaradasban vagy.
8)
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 2., szer. 20:35

Iván ma én is bosszankodtam kicsit ezeken a kibaszott :D magokon.
Talán csak az a dió a nyers amit én szedtem a földről, de az nem sok volt, meg amit a piaci mamitól veszek. (ha nem a sütőben szárította, legközelebb megkérdem) .

Amit lehet kapni azoknak a nagy része valószínűleg már a túlvilágon van. Pont annyit kapnak szegények, hogy már ne tudjanak csírázni. :evil:
Ahhoz, hogy jól megemésztetőek legyenek vagy csíráztatni kéne őket, vagy .... megfőzni. Csírázni már nem csírázik, akkor most főzzem meg? :evil: irgum-burgum,
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10