Szerző: Stoner » 2013. jan. 8., kedd 5:03
Szia Ratti!
Látom, nem adod fel...
A B12 dolgában lehet, hogy igazad van. Tul. képpen ezért is nem kell annyira parázni a baciktól. Azt is mondják, hogy a csapvízben is van B12.. De a csíráknak kell a tiszta pálya.. A természetben is van mindenféle bacilus, de ott a komplex közeg elég védelmet ad, és a földben sem fog minden mag kicsírázni, mint a tálban, közel 90%.. ott a versenytársak is betesznek a kis magoncnak.
A kenyér... örök téma. Azért hagyjuk, mert bárhogyan is próbálom, szinte lehetetlen úgy beilleszteni a napi ciklusba, hogy valamilyen gubancot ne okozzon. Képzeld el, ha egy bolti tönköly lenne, mindenféle adalékkal, sóval stb...? Szóval, ha ez a számomra is nehezen elkészíthető kenyér, ami minden próba szerint is a legjobban beépül , ennyire aggályos...? Nem érdemes foglalkozni vele! Abban maradtam magammal..., hogy csak ritkán fordulok hozzá..
Nálad még nem alakult ki az az érzékenység, ami nálam, ezért nem tudnád megkülönböztetni az egyéb (pl. párolt barnarizs stb.) ételek hatásától, ha fogyasztanád. Korábban volt még olyan gondolatom, hogy, akik igénylik, havonta egy hátizsákkal eljönnek és visznek pár kenyeret, ami kitart nekik. De, mivel nagyon megdrágult minden, egyszerűen nincs pofám elkérni egy kis kenyérért 1500 Ft-ot, önköltségi áron.., barátilag..! Mióta a feleségem napi egy szeletet eszik, hetente alig fogy el 2 db. 60 dekás kenyér. Az utóbbi héten én nem is ettem, mert zavart, hogy lelassult az emésztésem, és majdnem megpenészedett az utolsó csücsök. De szerencsére nálunk természetesen "klimatizált" a konyha, és ez nem fordulhat elő.. Azóta gondban vagyok, hogy mikor egyem? Tegnap már a délutáni salátavarázsban ettem 1 szeletet (5x 10 cm.), és este 8 után ettem utána 3 banánt, ami megint nagyon nyomta a begyemet.. Szóval.. Talán reggel lehetne paradicsommal, de akkor meg délig semmi mást nem ehetnék. Múltkor délben ettem, és még 4-kor is telt voltam tőle. Szóval fel van adva a lecke.