80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Yoli » 2013. jan. 10., csüt. 17:49

Itt az a srác, akinél napi 7000 kcalt írtak, vagy ő írt ennyit, már nem tudom:
http://www.youtube.com/user/RAWdybuilding/videos?view=0

A legutóbbi videóiban már azt mondja, hogy betelt a banánnal, és kalóriát csökkentett. Sejtettem, hogy nem lehet sokáig csinálni. Itt beszél a korábbi étrendjéről, aminokról. Hogy mi miatt nőtt ekkorára, azt nem tudom, de működött neki...
http://www.youtube.com/watch?v=55nedV7Avic
Yoli
Törzsvendég

Hsz: 230

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 10., csüt. 18:27

Nem kell 7 ezer kcal, de még 4-5 -se. Aki nagyon intenzíven dolgozik annak elég a 3000-3500, ez már a top. Aki meg hatékony testet akar magának az megcsinálja ugyanazt 2800 kcalból.
Mindenkinél egységesen a legjobb sport üzemanyag a 811, mely a világ legegészségesebb étrendje, legyen az kisgyerek, öregapó, anyuka, vagy fiatal sportos fickó.
Izmot a munka épít. A KEMÉNY IZMOKHOZ IS TÖKÉLETESEN ELÉG, ÉS A LEGJOBB A 811. EZ ADJA A LEGJOBB MINŐSÉGŰ ÉS LEGHATÉKONYABB ACÉLOS IZMOKAT, AMINÁL JOBBAT NEM LEHET MEGÉPÍTENI. Ez az izom istencsapás. Gyors, acélosan ütős, fáradhatatlan, gyorsan regenerálódik, és mindig tettre kész. a test valamennyi szövetállománya a legjobb PARAMÉTEREKET ad a 811-en kivétel nélkül.
A banán nem feltétele a magas teljesítménynek, mivel sokmás gyümivel is helyettesíthető. De kétségtelen hosszú távon és legalább kis mennyiségben, de célszerű az étrendben tartani, mert így nem is unjuk meg.
Aki 30 banánt akar enni folyamatosan, minden nap, egész életében, az megunja a banánt, de nagyon, teljeséggel elfogadhatatlan és szükségtelen. Én most napi 4-5 banánt eszem, és van, hogy 4-5 napig nem eszem, mert narancsot meg almát eszem helyette, vagy mást. Ki mit kíván.
De tartok időnként magosabb napokat, váltogatni kell, s rotálni, s akkor nem ununk rá még akkor sem ha csak 3-5 a választék.
Azt kell megérteni, hogy hőkezelteket nem kellene enni. Minden mást szabad csinálni, áztathatunk, csíráztathatunk, kutyulhatunk összeillőket, csak nyers legyen. Ha a test folyamatosan nyers, sértetlen tápanyagokat, kap, akkor tökéletes működést mutat sejtszinten és rendszerszinten egyaránt.

Lucerna, bíborhere és vörös here brutális kis hüvelyesek. Lehet enni kis vese állapotban, amikor épp csak kibújik, vagy növényi csíraként. Magas minden vitamin és tápanyagtartalma, B12-ben gazdag.
Napraforgó csirát lehet enni, magas a jód tartalma, fehérje tartalma, és vitamin tartalma.
A hüvelyesek csírái igen erőteljesen komplettálják a más magokat, és magcsírákat.
A hús fehérjetartalma ezekhez képest fing. Pláne ha a húst a hő által még kinyuvasztják, ami ugye inkább már teher a testnek, mint táplálkozás. A paleó étrend az egy hatalmas szemfényvesztés.

Tökmag, spenót, spárga, és komplett több tucat magkeverék messze- messze verik minden tápanyagban a többi cuccot.
Hozzá kell szokni a nyers ételekhez és ízekhez, a só nélküliséghez, a süti mentességhez, a hőkezelt keményítőméreg mentességhez, a testidegen ételek bélposványnélküliségéhez. Nem akkor laksz jól, ha kipukkadsz, és tele van a gyomrod, letargiába esel az emésztés terhe alatt elnehezedve, hanem amikor az éhséged elveszted, és kellemesen megtelsz mennyiségi, magas víztartalmú, sértetlen, a test számára mosolyogva megemészthető elsőrendű tápanyagok halmazával.
Meg kell különböztetni a mérgezettséget az igazi jóllakástól.
Hogy hogyan laktasd igazán jól a tested. Nyersezz kitartóan és a nyersek majd megmutatják igaz utadat.

A gyengék meg ragadjanak bele a hőkezelt ételek mocsarába. Soha, de soha nem tudják meg mi is az az igazi, hatékony, és élmény testműködés. A vibrant, magnetikus, élmény test az létezik és egy hosszú, következetes helyes nyersezéses folyamatban törvényszerűen és minden körülmények között megépül, a test meghajlik minden esetben a következetes akaratnak, egyszerűen nincs más választása.

VE
Bő, változatos gyümi és zöld.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 10., csüt. 19:22

Helló!
Már többször látok ilyen kalóriaszámokat és közben nem is gondol senki arra, hogy egyénenként mennyire változó a "növekedési", vagy gyarapodási ráta... Mint az állatoknál. Nem elég nőni, de minőségben kell. Csak egy kis félrelépés... és már a növekedés átcsap ellenőrizhetetlen burjánzásba.
Nem hiszem, hogy ennyit kéne ezen rágódni. Inkább a zöldségeket ajánlom...
Több kérdés, és kalória, meg súlyszámítás volt, most direkt felvettem (szárítás) előtt a kenyérszelet méretét (a korábbi csak becslés volt. A rendes méretek a gyufaskatulyával) és súlyát. Ez még kisebb, miután pár percig melegedett.
Napkenyér.jpg
Napkenyér adag.jpg

Most ez a kenyéradag, és ebből (korábban) 2, max. 3 volt esténként, kb. 3-4 hónap után a testsúlyom 60-62 kg, és ez azóta változatlan. De most visszavettem déli egy db-ra..
Ha kalóriában számoljuk és azonos kalóriára vett banánmennyiséget értünk alatta, akkor + 2.5 banán, vagy még annyi se. De hiába ettem fél kilóval több banánt! A súlyom másfél év nyers után 54 kg. volt, mint mikor elkezdtem a növényevést, de perszer összevissza főztem-sütöttem, mégis lement. Elképzelhetitek, hogy nem koplaltam!
Most viszont 1 szelet=1/2 banánnak felel meg, ha a súlyt ilyen szolgaian számítjuk kalóriára, de ugyebár töredéknyi lehet, mivel nem annyira édes, mint a banán, de a keményítő már le van bontva. Egy köztes tápanyaggá alakult, (mondjuk mennyei mannává).. Mégis a súlyom és az energiám rendeződött.
Na ezt magyarázzátok meg! Ami ebben a kenyérben van, és ezt teszi, azt én is szeretném tudni!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Stoner 2013. jan. 10., csüt. 19:38-kor.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 10., csüt. 19:32

Gábor!

Szerintem nincs min csodálkozni, nincsenek itt csodák. Az említett kényéradag pont elég volt a növekedésedhez.(kalória, fehérje!)
Ha tovább ennéd a nagyobb adagot akkor szerintem még tovább nőne a súlyod, de mivel visszavetted ezért változatlan. -én nem látok ebben semmi ördöngösséget, nem kell túlmagyarázni, nézz utána a számoknak.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 10., csüt. 19:37

Ugyanannyi kalóriájú banánban kb tizede annyi fehérje van mint ugyanennyi kenyérben.
És ráadásul olyan fehérje ami eddig hiányzott!!!
Ha van egy balos cipőd akkor hiába teszel mellé még egy balosat, szart sem ér. Viszont egy fél pár jobbossal már tökéletes a párosítás. -pedig mindkét esetben fél párról van szó. (remélem érted, jobban nem tudom elmagyarázni)
Persze más oka is lehet, de az előbb említettet is nagyon valószínűnek tartom.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 10., csüt. 19:43

Egy szelet egy fél banánnak felel meg? ez Neked hogyan jött ki? -ehhez jó nagy banán kellene. :roll:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 10., csüt. 20:32

Ha nyers , akkor elmegy ilyen mennyiségben. De ha hőkezelt, akkor betegít.

Azt kell megérteni, hogy minden egyes hőkezelt étel anyagában károsodott, ezért nem illeszkedik a testbe tökéletesen.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 10., csüt. 21:02

Iván!

A fehérjekomplettálós kérdésemre esetleg valami reagálás? :roll: -szóval miből gondolod, hogy megdőlt ez az elmélet?

Továbbá:
Szerintem sem kell a kalóriát túlzásba vinni és a többi dologgal is nagyrészt egyetértek amit írtál, viszont...
És mos tényleg ne haragudj, hogy ezt mondom, de amiket a edzésről, az izomnövelésről, az ehhez szükséges kajákról írsz az szerintem akkor lenne igazán hiteles, ha legalább, (a Te magasságodhoz) egy 75-80 kilós izmos atléta külsőben pompáznál. -de az az érzésem, hogy ez még nincs így.

Akárhány jobban kinéző nyers kaján élőt láttam, szinte kivétel nélkül mindenhol olyan volt az étrendjük ami ezt lehetővé tette. (koncentráltabb kalóriabevitel, több fehérje, ilyen olyan csodabogyók stb)
Szóval el lehet hagyni a banánt akár több napra is, meg magok nélkül is el lehet lenni, de szerintem akkor ne várjunk nagy előrelépést.
Az izom valóban a munka hatására épül, de nem "munkából", hanem kajából. (akinek e nélkül is megy az örüljön neki :D )
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Yoli » 2013. jan. 10., csüt. 22:48

Én ősszel fogyasztottam hawaii spirulinát. Ez volt az ebédem: kép. Edzés előtt vagy közben szürcsölgettem a datolya áztatólevét, aztán pár testsúlygyakorlat után jött a datolya spirulinával és banánnal. Ehhez még jött egyéb gyümi nap közben, meg némi sali. Igazából semmi nem változott, ugyanúgy épültem lefele, és most tartok 47 kilónál. Talán annyi a tanulság ebből számomra, hogy átmenetben felesleges fejest ugrani a pro 811-ezők étrendjébe. :lol:
Yoli
Törzsvendég

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 11., pén. 7:55

Mint írtam. Komplett fehérjéhez 2 úton juthatunk hozzá. 1. eleve kompletten visszük be, mely 2 úton lehetséges ismét, vagy egyszerű fehérjehordozók komplettálásával, vagy eleve komplett fehérjehordozók bevitelével. 2. egyszerű un. inkomplett fehérjéből annyit viszünk be, hogy a minimumban lévő limitáló aminosav elérje azt a szintet, ahol képes komplett fehérjét alkotni más aminosavakkal. Ezért az az elmélet, hogy csak komplett fehérjéket tartalmazó táplálékokból juthatunk komplett fehérjéhez megdőlt. Természetesen ez utóbbiból egységnyi fehérjére több kompletthez jutunk.
Nekem nem az a célom, hogy izompacsirta legyek, de ha az lenne, a 811 lenne hozzá az ideális és legjobb eszköz, ha a testet vibrant, valóban egészséges szinten szeretnénk tudni mindemellett.
Ugyanis lehet építeni izmokat bármilyen étrenden. A hőkezelt, mindenevő étrenden élők más szerkezetűt építenek, mert eleve méreganyagokkal és puffer anyagokkal bővelkedik testük, izmaik nem szikárak. Egy 811-esnek kinézetre a kisebb mutatósság is ugyanakkora, vagy nagyobb izomeredményességet ad, mint egy nagyobb izomzatú mindenevő. De a látszat csal, attól az még, hogy nagy, és felfújt, még nem a legjobb izomszerkezet.
A banán megléte az étrendben nem feltétele az erős, izmos, testnek. Ugyanis ugyanúgy meg lehet azt csinálni alma energiából. Persze kell enni tökmagot és spenótot is mellé, de azt a banán mellé is eszik az, aki kemény izmokra hajt.

A szupertáplálékok sem feltételei a jó közérzetnek. Ha nincs spirulina, vagy datolya, attól még van más, ami ugyanolyan jó, és tökéletesen megfelelő az izomépítésnek.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 11., pén. 8:04

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 11., pén. 13:58

Iván bammeg, néha olyanokat mondasz, hogy én is elszörnyülködöm. 8O :D

Az igaz, hogyha gyenge minőségű fehérjéből mondjuk 3x annyit eszünk akkor abból is össze tudja állítani a szervezet a szükséges "aminosav garnitúrát", de ez így egy baromság, egy nagy pocsékolás. -na meg a gyengébből valószínűleg a mi étrendünkön nem is tudnánk ennyit megenni.
Olyan mintha azt mondanánk, hogyha lyukas a kád akkor nyissuk meg jobban csapot, aztán így is meglesz a szükséges vízszint.
Nem beszélve arról, hogy a sok felesleges felhasználhatatlan aminosavat a májnak meg a vesének ki kell választania, ami hasonló megterhelés ahhoz mintha jó minőségű fehérjéből többet ennénk a kelleténél.
(a banánültetvényen dolgozok közt is gyakran felmerül a fehérjehiány, pedig esznek dögivel, csak ez döntően banán, és nem a banánnal van a gond, hanem azzal hogy nincs meg a párja)

Tehát számomra a kompettálás egyáltalán nem kérdés.
A kérdés csak az lett volna, hogy vajon jobb eredmény érhetünk-e el ha minden étkezésnél törekednénk a komplettálásra, mintha csak napi szinten komplettálnánk a különféle fehérjéket. -remélem érthető. :roll:

A másik meg:
Ne mond már, hogy tökmindegy, hogy pl almából vagy banánból esszük meg ugyanazt a kalóriát! -nem igaz, hogy nem látod a különbséget. :?
Ha teljesen mindegy lenne akkor akár uborkával is fedezhetnénk a napi kalóriaigényt. -próbáld ki, erre kíváncsi lennék, bár nem lepne meg az eredmény.
Persze fekvéshez, meg egész napi ülő munkához elég lehet az alma is, de ha növekszik az igény akkor egy ponton túl az alma ezt már nem tudja kielégíteni, egyszerűen nem jön belőle olyan gyorsan az anyag hogy az elég legyen. (glikémiás terhelés)
Amúgy be lehet tömni ebből is annyit ami papíron kell, de ezt a mennyiséget nem fogjuk tudni olyan gyorsan hasznosítani.
Nem véletlen, hogy nagyobb igény esetén az alma kevésbé csillapítja az éhséget mint a banán. -embörök, gondolkodjunk már! :hmm: :D

És mielőtt ilyen határozottan állítunk valamit, jó lenne előbb kipróbálni, és úgy bizonyítani, hogy: "tessék gyerekek itt az élő példa"
Iván amúgy legkönnyebb mondani, hogy Te nem is akarsz "nagyobb" lenni, pedig nagyon az az érzésem hogy Te is jobban elégedett lenné egy kicsit emberesebb formával, és keresed is ennek a megoldását.

Stoner is gyakran hangoztatta, hogy a súly nem számít, aztán csak-csak kiderül, hogy mostani 60-egynéhány kilóval mégiscsak elégedettebb, mink azzal a néhai 55-el.

Még a fehérjéhez egy gondolat:
A vegák (és néha mi is) gyakran példálóznak azzal, hogy nem kell ahhoz húst enni, hogy jó erősek és nagyok legyünk. Nézzük csak meg a föld legnagyobb állatait, pl. elefánt, orrszarvú, víziló "sima" ló :D , bölény, bivaly, mind mind növényevők.

Igenám, valóban nem esznek állatit, de ők többnyire zöldeken élnek, aminek ugye sokkal magasabb a fehérjetartalma, és ráadásul sokkal jobb minőségű is.
Ha mi csak 1000!!! kalóriát ennénk meg mondjuk saláta-spenót keverékből akkor kb 100gramm jó fajta fehérjéhez jutnánk, a mostani 35-45-höz képeset, és ez csak 1000 kalória volt.
Na meg ott van a gorilla, már csak a termete miatt is lényegesen több zöldet eszik, mint a többi emberszabású, és ugye sokan erősebb is. -meg persze szinte egész nap eszik. (mondhatnám komplettál :D ) Az ö aránya fehérje tekintetében már távolodik a 80/10/10 -től
(ha belegondolok még jó, hogy nem a Graham által valóban ideálisnak tartott 90/5/5 el próbálkozunk)

Na jól van, szép napot mindenkinek! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2013. jan. 11., pén. 14:07-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 11., pén. 14:03

Yoli bammeg :D Neked meg azt mondanám, hogy már csak kíváncsiságból is számold már ki, hogy mennyi kalóriát, ill. fehérjét eszel, mert ahogy olvasgatlak azzal a kis gyönge salátával a fehérje terén bőven lehetnek gondok. -mert ez a 47 kiló tényleg katasztrofális. :? (asszem Te is hasonló magas vagy mint én /172/, és tudom, hogy hogy néz ki ilyenkor az ember)
És amíg ezek számok nincsenek rendben addig nem is érdemes másfelé keresgélni. -legalábbis én a Te helyedben először ezt tenném. :roll:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Yoli » 2013. jan. 11., pén. 14:46

RAtti. A banán az itteni piacokon szerintem nem az a banán, amiből sokat meg lehet enni. Főleg most télen kezdem tapasztalni, hogy vagy egyre romlik, vagy az én gyomrom nem bírja, de még a szaga is kellemetlen. Az utóbbi időben leginkább csak kakiszilvát meg starking almát ettem, mindegyik sokkal de sokkal édesebb, és könnyebben emészthető számomra, mint a banán. Most meg végre találtam édes mandarint, nekem az is jobb közérzetet ad most, mint a banán. Számomra az egyetlen mérhető dolog a közérzetem, kizárólag erre gyúrok most. :) Nem számálok kalóriát, sem fehérjét, az állatok sem teszik. Meglátjuk, mi lesz egy év múlva. Egyébként ha megtalálod az elméletben tökéletes étrendet és működik is, feltétlenül szólj. :)
Yoli
Törzsvendég

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 11., pén. 15:13

Szia Ratti!
Én nem hiszem, hogy ez a kis semmi szelet kenyér annyi fehérjét tartalmazna, meg kalóriát. Inkább hiszem azt, hogy a maga módján olyan formában komplett, ami (és ebben tényleg igazad van) a többi, itt található zöldekből nem jut be.
De, ha spec. ugyanezt az adagot egy akármilyen kenyérből enném, ami, már a számban megsavanyodik, és ki tudja mennyi bajt hoz rám, amitől korábban kipotyogtak a fogaim?? Én ezt mind átéltem és meg tudom állapítani, hogy ez a kis darab különleges gabona mit tesz velem, és a korábbiak, az a rengeteg szemét, amit magamba nyomtam és csak rosszabbul lettem tőle..?

Iván!
Korábban volt 9 hónap, mikor (kép mellékelve) ilyen kenyeret (ne feledjem:, hogy az íze egyáltalán nem olyan volt, amire mindenki vágyik, pedig aztán ez alatt a 23 év alatt én igen sok fura ételt ettem...)ettem a salátával, és ennyit.. a nyers zöldekhez. Vagyis az a "napon sült kenyér" mítosz, mert a napon is felmehet a kő hőmérséklete annyira, hogy kézzel el se tudjuk viselni.. Ha nem éri hő, egyszerűen nem alakul át benn a az, ami a megfelelő mennyiségű és időtartalmú hőkezelés hatására át kell, hogy alakuljon, hogy egyáltalán a testünk elfogadja.
A különbség az volt, hogy rengeteg fehérjét vittem be olajos magokkal és pocsék szenvedés volt még nyáron is(!) a kezeim fájdalma.. A testsúlyom és energiám csak azért nem volt zavaró, mert lassan hozzászoktam. Ez a kulcsszó: hozzászokni... Ez zavarja meg az anorexiásokat is.
Tehát nem a fehérje, és nem az olajos mag! Csak a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak (mit, mivel), amiből aztán lesz energia és lesz izom. A Szigorúan bizalmas egyik fontos szála éppen az volt, hogy mennyire kevés fehérje is milyen szabályos és erős testet épít fel. Pl. az Új Guinea-béli bennszülöttek édesburgonya (és biztosan zöldek és gyümölcs) alapú étrendje,pár% fehérjét tartalmazott, semmi zsírt és ráadásul főtt(párolt? köveken pálmalevelekkel letakarva) burgonyát. Viszont a beleikben nitrogénmegkötő "pillangós baktériumok" fehérjét állítottak elő!!

Nem azt mondom, hogy álljunk neki batátát enni, csak azt, hogy sok múlik az egyén bélflóráján, ami tulajdonképpen szívós munkával tapasztalati úton kidolgozott étrenddel épül fel. Mint már többször idéztem, amikor "májtisztítást" végeztem és a keserűsó úgy kipucolt belőlem mindent (csak zöld "anyag volt a beleimben"), hogy fél évbe tellett, mire nagy nehezen vissza tudott épülni. Megint lefogytam a bűvös 54 kilóra!
Az ilyen hülyeségek, amit a mindenevők számára, azok lelkiismeretének elaltatására találtak ki, mennyi kárt tudnak okozni. És minden változtatás azonnal a bélflórát rombolja, a kialakult baktériumpopulációkat gyakorlatilag megsemmisíti. Mert együttműködő, egymást kiegészítő, komplett vitaminskálát "legyártó" baktériumok kellenek. De ezek képesek még fehérjét is előállítani nekünk. Nem szabad elfelejteni, hogy mi csak azért élünk, és addig élünk, hogy a baktériumainkat jól tarthassuk!
Ismétlő olvasmány: Dr. Ralph Bircher: Szigorúan bizalmas kb. 58-65 old. és a többi is, aminek nagy része éppen a kalória és fehérjemítoszok megdöntéséről szól.
Ebéd9 Napon sült tönkölykenyér.jpg
Ebéd10 Leveles zöldek vizitorma, saláta, céklalevél, mángold, cikória.jpg
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10