Szerző: Stoner » 2013. jan. 22., kedd 16:57
"Gyümölcs nem olyan tápláló, és valójában, a legtöbb főleg cukor és víz, néhány rost és alacsony létfontosságú ásványi anyagok a rossz arányokban. Nem szükséges a diéta egyáltalán. főtt zöldségek ténylegesen jóval magasabb fitonutriensek mindenféle, mint a legtöbb gyümölcs. Többet eszik, mint egy nagyon kis mennyiségű gyümölcsöt lassú haladást a táplálkozási egyensúly programot, és zavarja a mentális és spirituális fejlődés, a tapasztalat, és ezért káros.
..............
Kerülje, kérem, még egy büfé. Sokkal jobb enni pulyka-vagy marhahúst, gyökér, mandula vaj, kék kukorica chips, egy darab sajttal vagy más fehérjében gazdag ételeket, mint egy darab szárított gyümölcs."
Hogy miről is van szó...
Én már érzem, hogy elhülyültem...
De.. Némely dolgok elgondolkodtatók.
A dehidratáció..
Én is észrevettem, és mostanában iszom pár korty deszt vizet. Kifejezetten segít a nagyobb étkezések teljes megemésztésében, és a puffadás elkerülésében. A bélműködés is rendezettebb, bár ez nálam kifejezetten jó az utóbbi 23 évben...
Vízvisszatartás?
Ezt se hiszem el, csak még abban a stádiumban, mikor a korábban fogyasztott só felkavarodik és ürülni kezd a fokozott tisztulás miatt.
Elhízás..?
Ezt megnézném. De aki korábban is kövér volt, egy darabig biztosan nem fog lefogyni, mert a cukoranyagcseréje még a kövérséghez van szokva.
2-es tip. diabétesz?
Mese. Csak akkor, ha közben valaki fehérkenyeret és főtt rizst is eszik a gyümölccsel együtt, mint a makrobiotikusok, bár azok főzik. "Mindent főzni!" - tipikus makrobiotikus szabály. Ettől függetlenül a főzött gyümölcs és a keményítő gyalázatos.
Savasodás?
Folyamatosan mértem a pH-mat a másfél év alatt, amíg a kenyeremet se ettem és legalább 8-as, vagy még magasabb volt a lúgosság. Szóval ez is a tipikus marhaság kategóriájába tartozik.
Egyedül azt figyeltem meg, hogy bizonyos érettségű banán nagyon megterhelő, nehezen emésztődik. De most pettyeset kaptam és teljesen ok. Emellett, tényleg a banán után 3órával innom kell! De azután semmi baj.
Minden egyéb meg am block, szerintem ez egy propaganda a gyümölcs ellen.
Cinkhiány.. stb
Valóban észrevettem, hogy mióta az a kevéske superkenyeret eszem szinte minden téren erősebb lettem, bár, erre is azt tudom mondani, hogy 23 éve, bármit is ettem, nagyságrendekkel erősebb vagyok, mint azelőtt. Ugyanez érvényes a B vitaminhiányokra is, mármint a kenyér helyretette...
Gyulladások??
Hülyeség, egyáltalán nincsenek, sőt az egész növényevés legnagyobb előnye éppen ez. Bármilyen állati, vagy főtt pontosan a gyulladáshajlamot növeli, vagy okozza.
yin
Hát eleinte valóban, sőt a zsibbadásokat is aláírom, de ahogyan haladtam előre, ezek lassanként teljesen elmúltak és a kihűlés már csak rövid ideig jellemző, bírom a hideget, mint többször írtam.
Ennek oka éppen a lestrapált emésztőrendszer, aminek magához kell térni.
Ásványi anyag kimosódás, gyakori vizelés.
Ez a teljesen ellentétes gondolkodás szerint okoz problémát, mivel a kevés vizelet már a döglődő vesét jelzi, ami aztán mindent elmérgez, mint tudjuk
A kimosódás valóban igaz, de a nagyobb mennyiségű zöldségevés ezt teljesen pótolja, és amit már korábban írtam, hogy az ásványi és egyéb anyagok a nyers ételekben magas energia-rezgésszintet mutatnak. Csakhogy egyúttal ez megmozgatja a vesét+ a sok kálium (ebben szerepet játszik a "rossz kálium" is, amit tényleg jó volna kihagyni!), de a következő nagy energiatartalmú zöldség benyomja a friss energiájú anyagokat. Ezáltal regenerálódik a test összes szerve.
Mert a főtt ételek és állati szemetek egyre jobban lelassítják és ezáltal visszafejlesztik a természetesen gyors beépülés-kiürülés-beépülés ritmusát. Ezután bevitel-rossz beépülés/lerakódás-gyengülés-felindulás összevisszasága és az energiavesztés miatti degradálódás következik be. Természetes, hogy a főtt ételek lassú kiürülése hőfejlődéssel jár, de ismerjük a káros hatásokat, mivel mindannyian innen jövünk, mármint, akik tényleg képesek nyerseken élni.. Mikor elkezdik a majmokat főtt ételekkel traktálni olyan kövérek lesznek, mint a disznók és tényleg hamar elpusztulnak. De azért az a jellemző, hogy nyerseket kapnak. Nálunk is ugyanez játszódik le, amit mi már ismerünk magunkon.
...................
Általánosságban egyetértek veletek, hogy ez a szokásos rémisztgetés kategóriájába tartozik. Naná, mivel érdekelt a doktor úr! Amikor a yang és a yin témával példálózik, egyértelmű, hogy természetgyógyász az illető és valóban a rövidlejáratú próbálkozások "eredményét" írja le. Látszik, hogy ő egyáltalán nem kísérletezik a gyümölcsevéssel, és meggyőződéses makrobiotikus. Ismerek néhányat és meglehetősen betegesek. Én egy kezemen meg tudom számolni, hányszor voltam lázas a 23 év alatt. Egyszer voltam Calici vírusos, ami igen meglepett, de 3 nap alatt el is felejtettem. Csak a bélfórám bánta. Nem szedtem semmit de a hasmenés és a vírus tönkre vágta a saját bacijaimat.