Szerző: Stoner » 2015. júl. 9., csüt. 7:08
Szia Ratti!
Eléggé hosszan írtam, mi is megy el az embertől. Nem nagyon lehet mérni, de némi zsír biztosan távozott. Ennek a súlya nem jelentős, de főleg az a víz, amit tárol. Alapvetően az ember súlyának elég nagy része az, ami a belekben van. nem tudom, részletezzem-e? Amikor keserűsóval végeztem májtisztítást (?), két nap alatt lementem legalább 5 kilót. Ha 30x nem voltam a vécén, akkor egyszer sem. Semmi értelme nem volt, hacsak a szervezetem felesleges kínzása nem. A "kenyér" esetében is talán az a hatás, amit a belekre kifejt. De - mint korábban írtam - a feleségem előttem hagyta abba a kenyérevést, és többször kihagyja az "ebédet" is, ami pedig kobakosok, paprika, fél avokádó, zöld levelek. Ehelyett csak sárgadinnyét evett. És rajta nem látszik, hogy fogyott volna. Az, amit most fedeztem fel (cisztás fibrózis) nagyobb figyelmet érdemel! Persze, szerencsére ez egy igen enyhe változat, mégis eléggé megkínzott még vegyes étrendem idején. Ennek az egyik melléktünete éppen a fogyás. Bár, akkoriban egyáltalán nem voltam sovány, de főként azért, mert tömtem magamba a sütiket, az állati dolgokat, cukros italokat stb. A genetikai eredetű nyavalya oka - mint írtam - a mirigytúlműködés. Ez a fokozott nyálkatermelésben, és - átlagos esetben - ennek a besűrűsödésében nyilvánul meg, ami azt is jelenti, hogy állandó nátha, torokgyulladás, fülgyulladás, köhögés, idősebb korban 2-es típusú cukorbetegség stb. A "fertőző" betegségek a nyálkában szaporodó bacik miatt. A klór ionok szabálytalan kivezetése a tüdőhólyagok, és az összes szerv szétmaródását okozza. Persze, ez a horror is autoimmun, ehhez az RA amúgy is, szinte vele jár. Ezek a tünetek gyakorlatilag nincsenek a nyers ételekkel, mivel a nyálka olyan híggá válik és a (vegyi)sóhiány következtében egyáltalán nem okoz panaszt. Azonban a létfontosságú sók a nyers zöldekben , főleg a vad zöldekben extra mennyiségben és gazdag választékban vannak jelen. Annyi esetleg, amire más is odafigyelhet, ha egyes ételek után orrot kell fújni. (Hagyma, abban van a legtöbb só)) Sokáig azt gondoltam, hogy ez mindenkinél így van, de vélhetően csak ennél a genetikai zavarnál fordul elő. Így viszont elég könnyű visszakövetkeztetni az egyéb tünetekre is, és kialakul a kép. Lehet, hogy ez a kellemetlen közérzettel társuló dolog vezetett végül a változtatáshoz, de jó, hogy így történt. Általában sós étkezést és táplálékkiegészítőket, meg szteroidokat javasolnak az orvosok. Nem lehet véletlen, hogy ezek ellenkezője segít... Nem árt egy kis öndiagnosztika, hogy megértsük a szervezetünk reakcióit. Ez a kórság igen sok embert érint valamilyen fokon. Súlyosabb formáiban már korai halál is előfordul. A vége mindenképpen a tüdő szétmaródása. Mindkét szülőben ott kell legyen a hiba, csak akkor öröklődik. Férfiak-nők egyaránt meddőséget kaphatnak tőle, mivel a szűk járatok nem engedik át az ivarsejteket. Leegyszerűsítve. Nekik is a zöldkaja segít, mivel a nyák a sóhiány miatt híggá válik és ezáltal a járatok megnyílnak. Nem csoda tehát, ha valaki a növények hatására újból szülni tud (Gitta). Ez a felismerés is a véletlen (?) következtében került felszínre. Tehát itt az oka, hogy a feleségem miért nem fogy. De az ő szervezetében korábban ciszták képződtek, ezért neki is életmentő volt a zöld. A ciszták elmúltak. Ami ugyebár kész csoda - vagyis a természetes étkezés normális hatása!