80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. okt. 20., kedd 3:53

Nyilván kutya-ügyben sem jó a túlzás, nem kell kanálból egyen és ilyesmi. De: igenis megérdemlik a normális életfeltételeket. És a felelősségteljes gondoskodást. Ez miért zárná ki azt, hogy az embertársakkal is törődjünk? (Akik, véleményem szerint nem különbek, mint az állat-társaink. Minden élet értékes!)
Dóra
Írogat
 
Hsz: 105
Csatlakozott: 2012. feb. 18., szomb. 14:33


Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. okt. 20., kedd 21:40

Állatokat a helyén kell kezelni nem kell túlspilázni abszolút megmondta a legnagyobb is:)


És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 616
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. okt. 20., kedd 22:48

Borcsok1, kihúzod a gyufát nálam is :-)
Te melyikben hiszel:
a hűséges kutyában, vagy pl a hűséges nőben? :-).
Melyik őli sportból, szórakozásból a másikat, az ember vagy a kutya?
Az elmúlt 100 évben vmi statisztika szerint több mint 100 millió embert öltek meg erőszakosan..
Ki pusztítja a természetét, ki teszi tönkre a földet? Értem,h a kutya is odaszarik, de azért ebből még nincs akkora baj..
Ki okoz a másiknak több fájdalmat? csalódást? szenvedést? Ki hagyja éhen-halni, szomjan-halni a fél világot, míg a másik fele beledöglik az elhízásba?
Na jó, ezt reggelig írhatom, próbálj meg vmi mentséget összehozni az emberiség számára..
:-)
mindenesetre HA nem hülye a kutya gazdája - mert sokszor az - akkor a kutyával nincs gond.
Gabesz
Néha írogat
 
Hsz: 24
Csatlakozott: 2015. márc. 31., kedd 7:06

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. okt. 21., szer. 7:04

Egyetértek a "felettem szólóval". Épp az a legnagyobb baj, ha az ember felsőbbrendűnek képzeli magát.
Természetesen az állatokat az ő jellemük, igényeik szerint kell szeretni, azonban a nekik járó tisztelettel!
Dóra
Írogat
 
Hsz: 105
Csatlakozott: 2012. feb. 18., szomb. 14:33

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. okt. 29., csüt. 22:24

Gabesz írta:Borcsok1, kihúzod a gyufát nálam is :-)
Te melyikben hiszel:
a hűséges kutyában, vagy pl a hűséges nőben? :-).
Melyik őli sportból, szórakozásból a másikat, az ember vagy a kutya?
Az elmúlt 100 évben vmi statisztika szerint több mint 100 millió embert öltek meg erőszakosan..
Ki pusztítja a természetét, ki teszi tönkre a földet? Értem,h a kutya is odaszarik, de azért ebből még nincs akkora baj..
Ki okoz a másiknak több fájdalmat? csalódást? szenvedést? Ki hagyja éhen-halni, szomjan-halni a fél világot, míg a másik fele beledöglik az elhízásba?
Na jó, ezt reggelig írhatom, próbálj meg vmi mentséget összehozni az emberiség számára..
:-)
mindenesetre HA nem hülye a kutya gazdája - mert sokszor az - akkor a kutyával nincs gond.




Kutyát szeretem Én is,de úgy kell ahogy régen az emberek egy nap egy kaja este,nem tündi-bündizni vele kinyalni a seggét,egy fülvakarás megpaskolás és kész a tisztelet szeretet ettől még megmarad meg az örökhűség,mint a Vadon szavában pl,ezt a kiteszi tönkre a világot meg kurvára nem jön ide szerintem.
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 616
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. okt. 31., szomb. 8:09

Sziasztok!
Tegnapelőtt láttam a fűben egy furcsa zöld levélcsomót, és megkóstoltam. Nem volt rossz. Megnéztem a neten: http://terebess.hu/tiszaorveny/vadon/habszegfu.html
Ezzel újabb vadnövény került a zöld lébe. Jó íze van, az olaszok termesztik. Ilyenkor jó sokáig bírja a hideget, és sok van belőle. Tavasszal is hamar megjelenik, csak eddig nem tudtam, hogy ehető. Ajánlom figyelmetekbe!
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1216
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: AngelZsu » 2015. nov. 13., pén. 2:30

Dóra írta:Azzal együtt, hogy Graham nem hisz a testalkatok közti különbségekben, engem azért továbbra is foglalkoztat, hogy vajon miért boldogulnak egyesek jól a nyerssel, míg mások sokkal kevésbé. Nem hiszem, hogy csak azért van ez, mert valaki jól csinálja, valaki meg rosszul.
Egy erősebb felépítésű és erős emésztésű ember sokkal könnyebben vált nyersre és marad is meg ebben. Lugosi Dóra, Gitta (bár ő nem 811, de javarészt nyers), és a külföldi sportolók közt is jópáran, megtartják a súlyukat, növelik erőnlétüket. Ha súlyfelesleg is van, tiszta előny, hogy az is lemegy. Míg egy vékonyabb, gyenge emésztésű alkat könnyen kibillen az egyensúlyából a tiszta nyersezésen. Még akkor is, ha folyamatos az „agyalás” azon, hogy mit kéne optimalizálni, több csíra, több mag, több zöld, stb. Aztán ez is, az is kudarcba fulladhat. És akkor meg ott az értetlen lelkifurdalás: ha x-nek, y-nak ilyen jól megy ez a nyers, akkor én miért szenvedek vele ennyit? Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne a nyers lenne az ideális. Csak tényleg észre kell venni az egyéni különbségeket.

Szia Ratti :bravo: ...romlik a fogad..... :director: -----
Avatar
AngelZsu
Grafomán
 
Hsz: 739
Csatlakozott: 2009. aug. 4., kedd 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: AngelZsu » 2015. nov. 13., pén. 2:37

Egyél azt ami izlik.... :idea: :idea:
Avatar
AngelZsu
Grafomán
 
Hsz: 739
Csatlakozott: 2009. aug. 4., kedd 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. nov. 13., pén. 22:32

Sziasztok!
Úgy érzem, hogy ez az ügy is szép lassan a folyamatok törvényeinek engedelmeskedve, először felfelé ível, azután nagy általánosságban a görbe egyenletesen sima, míg egyre gyorsuló sebességgel süllyed, majd vészes gyorsasággal zuhanni kezd.
A lényeg, hogy ezt az egész életmódot nem lehet utánzással, gondolkodás és tanulás nélkül csinálni.
Ha az ember elhatározza, akkor sok kérdésben döntenie kell. Úgy nem érdemes, hogy csinálunk valamit, és ha nem jön be, elkezdünk valami mást. A könyveket, vagy az előadásokat is jól meg kell érteni. ha az embernek nincsenek alapvető ismeretei az emberi test működéséről, és nem olvasott, látott-hallott sokat különféle előadóktól oktatóktól, semmi értelme, mert csak kudarcra fog jutni vele. Az egész az elméről, lélekről, emberi kvalitásokról szól.
Ami gyakran visszaköszön, hogy bizonyos alapok hiányoznak. Az ember (és a többi élőlény) sejtműködésének vezérlése, és programozása a gének útján történik, és mindenkinek az egyéni státusza határozza meg, milyen tempóval, és milyen zökkenőkkel képes haladni. De ehhez el kell dönteni, hogy csinálom, vagy nem. Ha csinálom, akkor a természetet kell előre helyezni és azt kell mindig viszonyítási alapnak tekinteni. A sejtek fontos eleme az örökítő anyag, és az életprogram, élettartam, stb. amit ezek határoznak meg. Az élet elején szerzett tapasztalatok, a tudás megszerzésének gyakorlata, és más fontos jellemző az, ami képessé tesz - jó esetben - a kitartó, és eltökélt változtatásra.
A nyers még nem jelenti azt, hogy minden áron, még az élet árán is bizonyítjuk a kiszemelt módszer működését. Emellett az említett tényezők befolyásolják az embert abban is, hogy mennyire ésszerűen, és mennyire figyelmesen végzi a különleges tevékenységeket, amikhez sok megérzés, és bátorság kell.
Az én esetemben a pozitív tapasztalatok fontos segítséget nyújtottak. találtam fontos kapaszkodókat, és megértettem fontos törvényszerűségeket. Az egyik dogma a kalóriadogma, amit már sokszor megcáfoltam, és ma is hibásnak tartom, amivel sokat lehet ártani. A korábbi megrögződéssel és szemlélettel nem lehet egy teljesen új gondolkodásmódot átvenni, vagy kialakítani. A tápanyagok dolgában is vannak eltérések. A szükségletek és az emberi test, a hormonrendszer, az idegrendszer (ami egységes rendszer) mindenkinél más és más, de megfigyelhető, szabályozható. (pl a kék jóddal, ha megfelelő a hormonrendszerünk) Sok olyan praktika van, amit át lehet venni a keletiektől, de szolgaian szerintem nem szabad semmit lemásolni, tudás és tapasztalat, viszonyítási alapok nélkül.
Nekem mostanában jó tapasztalatom van az olajos magok közül a dióval, holott korábban azonnal súlyosbította az ízületi tüneteimet. (RA) Ez megszűnni látszik, de nem eszem több diót, mint naponta max 6-8 szemet . Esetleg egy-két mogyorót, vagy mandulát hozzá, és ilyenkor eszem mindig paradicsomot. A paradicsom jó átvezető gyümölcs az édes gyümölcsök és a leveles, kobakos -.gumós zöldségek között. Ez így elég jól bejött, és mintha egy kicsit nőtt volna a teherbírásom, ami egyébként se kicsi. Szóval ez azzal a kevéske különleges tönköly kenyérrel (?), reggeli banános spenótlével (most, mikor már a vadzöldek lementek) teljesen kielégítő. Az alakor búza pedig állítólag kevés hőkezeléssel még ennél is jobb lehet. (Kísérlet dolga). Szóval, nem értem mire ez a pánik és a hátraarc. Ha az ember elég kitartó, néhány évtized (!) alatt elég jó eredményeket lehet elérni. Pár hónap vagy év semmire sem elég, semmilyen következtetésre nem ad támpontot, legfeljebb arra jó, hogy bebizonyítsuk magunknak, hogy a jó füstőt ódalasnál, sajtnál, erős csalamádénál jobb nincsen, rá egy kis fröccsel.
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1216
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. nov. 15., vas. 7:47

Igen, az emberek többsége sajnos fekete-fehérben gondolkodik. Ha valami nem tökéletes, akkor dobjuk rögtön a kukába. Ha a 811 nem működik úgy ahogy a Nagykönyvben le van írva, akkor biztos hülyeség - ahelyett, hogy finomítanánk, testre szabnánk valamennyire.
Ha egy házasság nem működik, elválunk, ahelyett, hogy dolgoznánk még rajta. Ha ránk ordít a főnök, felmondunk, pedig lehet, hogy csak neki volt rossz napja. Gyors, műanyag-eldobható világ, és még nem is újrafelhasználható műanyagból.
Dóra
Írogat
 
Hsz: 105
Csatlakozott: 2012. feb. 18., szomb. 14:33

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. nov. 16., hétf. 10:05

Szia Dóra!
Én biztosan nem tudtam volna ilyen sokáig kitartani, ha a mostani szellemben gondolkodnék. Mikor tanítottam, szembekerültem ezzel a középiskolai diákok viselkedésének kapcsán. De nap mint nap tapasztalom ezt a '70 körül születettek körében. A digitális világ a - leegyszerűsítve - liberális közgondolkodással karöltve, gyakorlatilag két végletet hozott létre az emberek között: a teljesen puhány, akarat nélküli lekvárt, és a gátlástalan, mindent elsöpörni akaró, tompa agyút. Ez a veszélyesebb és elég sok van belőlük. De - ami a jelen tragédiáit illeti - az első típus is könnyen áteshet a másik végletbe, vagyis a tiszta ész, és a kitartás, sok más erény mellett, szisztematikus bomlasztó hatások révén szinte kiveszett. Valamikor a Szőke Lajos mondta egy előadásán: " Mi vagyunk a neurotikusak, kinn pedig a jellemhibások sétálnak az utcán." Persze, ezek közül is sokan bejöttek volna, ha tudnak arról milyen fontos gondolatokról esik szó. De ami szomorú, hogy végül is az un. "normálisak" teljesen hiányoznak.
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1216
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. nov. 16., hétf. 10:21

jóbarátok2.png
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1216
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2015. nov. 20., pén. 14:29

Sziasztok. A lényeg, hogy nyersen együnk, mivel a nyers étel nagyságrendekkel jobb és kevesebb defekt okozó a testnek, mint bármely hőkezelt. Igazából az arány nem annyira lényeges annak aki igényli a mennyiségi magbevitelt. Magyarán lehet több a mag. Úgyis jelez a szervezet, ha besokallt a sok mag miatt, akkor visszaveszünk. Mindemellett időnként kis mennyiségben lehet enni pl. kíméletesen elkészített (gőzölt cuccot), annak, akinek igénye van erre. Aki bírja a tiszta nyerset, ez sem kell. Sajnos ezek azért jöhetnek elő, mert jelenleg gyerekcipőben van a nyers mozgalom nálunk még mindig. (egészen addíg amíg meg nem unom és belekezdek, ha más nem teszi ezt meg.)
Ha így cselekszünk, sem súlyhiányosak sem tápanyag hiányosak nem lehetünk, sőt igen csak jól el leszünk látva tápanyaggal.
A kulináris nyerstől nagyon messze vagyunk még, ill. foglalkozni kéne ennek megalkotásával. Sajna nincs még jelenleg olyan vállalkozás nálunk, amelyik igazán jól csinálja. Gittáék ételei színvonalasak, de főleg mag alapúak, ezért megterhelőek. Ezeken úgy lehetne javítani, hogy mennyiségileg csökkenteni a magot a zöldek zöldségek és gyümik előnyére. Csiráztathatunk mostanság: beluga fekete lencse, szezám mag, lenmag, csicseri, mangó bab, napraforgó, hajdina stb. Sajnos a magyar gyümölcs és zöld ellátottság még mindig alacsony színvonalú, átlag alatti. Persze tőlünk keletebbre még ez sincs.
Fügét sajna alig ettem az idén, ez kicsit bánt. Azért optimista vagyok, illetve realista, viszonyítás kérdése minden.
VE
Bő, változatos gyümi és zöld.
:D
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2015. nov. 20., pén. 14:38

Stoner írta:
jóbarátok2.png



Kölni Anuga kiállítás 2015. A csapat: Angeli Zoli, Sáfár Ivi, Haáz Pisti, Szabó Krisz
8)
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: jocó » 2015. dec. 5., szomb. 17:04

Sziasztok,
Örülök, hogy él még ez a fórum :-)

Mostanában spóroltam és sok főttet ettem, amiből már nagyon elegem lett.
Továbbra is pocsékul főzök, így próbálok visszatérni a nyershez, most hosszabb időre.

Az anyagbeszerzéssel vannak problémák. Tud valaki olyan lehetőséget, hogy lenne olyan zöldséges (vagy inkább gyümölcsös :-)) ), aki a nyersételesek sok tonna/év anyag-igénye kielégítését tudná segíteni? Persze nem átlag áron, hanem valamivel alatta.

Nem tudom, egyáltalán van e már a nyersétel fogyasztóknak akkora stabil bázisa, ami olyan mennyiségfelhasználást jelent, melyre jelentősebb kedvezményt tudna adni kereskedő.

Ahogy tervezem, nekem 1magamra legalább másfél tonna gyümölcs elmenne (legalább 3/4-e banán), meg pár száz kiló zöld levél.

Ha csak 100-an lennénk a fővárosban, az már nem lenne gyenge :-)
Avatar
jocó
Néha írogat
 
Hsz: 21
Csatlakozott: 2014. júl. 10., csüt. 21:20

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron