Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Főzelékek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Az egyik legfinomabb módja a spenót/mángold elkészítésének. Ma próbáltam ki ezt a receptet először és nem csalódtam. A forráskönyv megéri a pénzét. Mindenkinek szívből kívánom átélni azt a harmónikusan lágy különleges ízt, melyet a paradicsom-paraj és a fűszerkombínációi adnak össze.
Hozzávalók
-1 kg spenót -némi olaj -2 csapott teáskanál reszelt gyömbér -pár gerezd péppé zúzott fokhagyma -4 darab közepes nagyságú hagyma -alap maszala ld. lejjebb -2 darab közepes paradicsom -só -1 tk kurkuma -1 tk vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika) ALAP MASZALA: 1 tk római köménymag 1/2 tk koriandermag némi fahéj (kb 1/3 tk) némi kardamon (kb 1/3 tk) némi szegfűszeg (2db)
Elkészítés módja
Vágjuk a hagymát vékony szeletekre, a spenótot laskára. Olajon pirítsuk meg az egész fűszereket majd adjuk hozzá a vöröshagymát, néhány keverés utána a paradicsomot, majd a spenótot. Végül jöhet a többi fűszer is. Ha szükséges némi vizet adunk hozzá. Forrástól számított 5-10 perc múlva lezárhatjuk a gázt. Ekkor adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát, meglocsoljuk olivaoljjal, sózzuk ízlés szerint. JÓ ÉTVÁGYAT! PS: A fűszerek mennyiségével lehet játszani, ezek csak irrányadóak.
Forrás: Rosta Erzsébet: VEGETÁRIÁNUS KONYHA INDIÁBAN
Beküldte:: giyandeva , Saturday, August 05. 2006 - 21:44:34