Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Kenyérfélék
Fajtája: vegán
Bemutatás
Nevezhetném pizzának is, de a tésztája inkább olyan, amit én kalácsnak ismerek, szóval maradjunk a lepénynél
Természetesen lehet variálni tetszés szerint...
Hozzávalók
A tésztához:
- 20 dkg liszt (én finomliszttel csináltam, de csak mert épp ez volt itthon... szabad kísérletezni)
- 1 dl víz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál só
Hamistejföl (most épp így készült):
- egy bögre napraforgómag
- kb 3/4 dl citromlé
- 4 gerezd fokhagyma
- kb 1 dl víz
- löttyintésnyi olaj (most épp nem olíva, mert sütni fogom)
- pici só
Összeturmixolom, és kész is.
Elkészítés módja
Tészta:
Előbb a száraz összetevőket elkeverem, majd hozzáadom a többit (víz, olaj, méz). Összegyúrom, majd kicsit állni hagyom, utána kicsit jobb gyúrni. Ha a tészta sima és könnyen kezelhető, akkor kb ujjnyi vastagra nyújtom, és kiolajozott tepsibe teszem (célszerű nem a legnagyobb tepsihez mérni).
Utána a tésztát megkentem a hamistejföllel, majd rá vékonyra szelt sárgarépa és zeller, és a tetejére fonnyasztott sóska.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül. (Rozzantabb sütőben is 10 perc erős lángon, 10 perc kisebb-közepes lángon... bocs, hőfokot nem tudok.)
Ez gyomorkapacitástól függően kb 2-3 személynek elég, főleg ha kínálunk mellé egy kis káposztasalátát: lilakáposzta és kínai kel vékonyra szelve, olívaolajjal
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás:
Beküldte:: akralgob , Sunday, January 06. 2008 - 12:35:56