Keleties céklaleves (vegán)

Keleties céklaleves (vegán)

HozzászólásSzerző: baraka » 2011. szept. 20., kedd 18:25

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 3/4 óra
Főzési idő:
Kategória: Levesek
Fajtája: vegán

Kép
Bemutatás

A cékla ismét szereplője lett a piacoknak - szépséges gumókat látni újra. A cékla nem csak savanyúságnak finom, az egyik legcsodálatosabb ízű és legtápanyagdúsabb zöldségfélénk. Én egy nagyon kellemes levest kreáltam eme fantasztikus földajándékból....


Hozzávalók

Hozzávalók 4 főre:

1 nagy, vagy két közepes cékla, 1 nagy csokor zellerzöld, 1 közepes fej vöröshagyma, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál szójaszósz, ízlés szerint ecet, 1 púpos teáskanál Erős Pista, 1-2 teáskanál méz, 1 teáskanál ételízesítő, 1 evőkanál olaj, 1 csomag üvegtészta.

Elkészítés módja

A céklát az apróra vágott hagymával együtt az olajon sóval párolom fedő alatt, kb negyed óráig. Majd felöntöm vízzel, ízesítem a hozzávalókkal és puhulásig főzöm. A végén a zellerleveleket is beleteszem a levesbe, a karikákra vágott szárral együtt. Üvegtésztával tálalom.

Mindenképpen kóstoljunk, mert ez egy csípős-édes-savanyú leves, és az ízeknek egyensúlyban kell lennie. Nagyon finom, és nagyon egyszerű leves.


Forrás: baraka boszorkánykonyhája :-)
Beküldte:: baraka , Sunday, August 05. 2007 - 13:44:02
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00


Vissza: Levesek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron