Zöldséges csicseriborsó leves (vegán)

Zöldséges csicseriborsó leves (vegán)

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2011. nov. 12., szomb. 22:51

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Levesek
Fajtája: vegán

Hozzávalók

Hozzávalók 4 személyre:

80 g csicseriborsó

1/2 kk bazsalikom
1/2 kk oregano
1/2 kk kakukkfű

Babérlevél

130 g karfiol

1 szál sárgarépa

1 tő zeller

1 cső sárga színű zöldpaprika

1 csokor petrezselyem

3-4 szem paradicsom

friss majoránna



1 kk szerecsendió

Elkészítés módja
A csicseriborsót megmossuk és fél liter vízben 10-12
órát áztatjuk.
Az ételízesítő port és a babérlevelet hozzáadjuk. Lefödve 30-40 percig lassú
tűzön főzzük. A zöldségfélét megmossuk, amit kell, meghámozzuk. A karfiolt
kis rózsákra szedjük, a szárakat vékonyra szeleteljük. A sárgarépát
karikákra, a paprikát kockákra vágjuk, a zellert hosszú csíkokra metéljük. A
petrezselymet zöldjével együtt felaprítjuk. A babérlevelet a megfőtt
csicseriborsóból kidobjuk, 3/4 liter vizet ráöntünk és felforraljuk. Az
összes zöldséget hozzáadjuk, lefödjük és 8 percig főzzük, de vigyázzunk,
hogy mindegyik egy kissé "ropogós" maradjon. A paradicsomot cikkekre vágjuk
és a levesbe dobva 2 percig ezt is főzzük. A petrezselymet, a zellert és a
majoránnalevelet felaprítjuk, a vajjal együtt a levesbe keverjük. Sóval,
szerecsendióval ízesítjük.

Forrás: http://receptgyar.hu/zoldseges-csicseriborso-leves
Beküldte:: giyandeva , Wednesday, November 18. 2009 - 11:48:08
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár


Vissza: Levesek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron