Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Levesek
Fajtája: vegán
Hozzávalók
Hozzávalók 4 személyre:
80 g csicseriborsó
1/2 kk bazsalikom
1/2 kk oregano
1/2 kk kakukkfű
Babérlevél
130 g karfiol
1 szál sárgarépa
1 tő zeller
1 cső sárga színű zöldpaprika
1 csokor petrezselyem
3-4 szem paradicsom
friss majoránna
Só
1 kk szerecsendió
Elkészítés módja
A csicseriborsót megmossuk és fél liter vízben 10-12
órát áztatjuk.
Az ételízesítő port és a babérlevelet hozzáadjuk. Lefödve 30-40 percig lassú
tűzön főzzük. A zöldségfélét megmossuk, amit kell, meghámozzuk. A karfiolt
kis rózsákra szedjük, a szárakat vékonyra szeleteljük. A sárgarépát
karikákra, a paprikát kockákra vágjuk, a zellert hosszú csíkokra metéljük. A
petrezselymet zöldjével együtt felaprítjuk. A babérlevelet a megfőtt
csicseriborsóból kidobjuk, 3/4 liter vizet ráöntünk és felforraljuk. Az
összes zöldséget hozzáadjuk, lefödjük és 8 percig főzzük, de vigyázzunk,
hogy mindegyik egy kissé "ropogós" maradjon. A paradicsomot cikkekre vágjuk
és a levesbe dobva 2 percig ezt is főzzük. A petrezselymet, a zellert és a
majoránnalevelet felaprítjuk, a vajjal együtt a levesbe keverjük. Sóval,
szerecsendióval ízesítjük.
Forrás: http://receptgyar.hu/zoldseges-csicseriborso-leves
Beküldte:: giyandeva , Wednesday, November 18. 2009 - 11:48:08