Kelbimbóleves

Kelbimbóleves

HozzászólásSzerző: baraka » 2012. jan. 5., csüt. 10:13

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 20 perc
Kategória: Levesek
Fajtája: lakto-vegetáriánus

Kép
Hozzávalók
4 főre:
40 dkg kelbimbó, 1 nagy póréhagyma fele, 1 gerezd fokhagyma, 2 közepes burgonya, 3 dkg vaj, só, őrölt bors, majoránna, egész kömény, ételízesítő, 1,5 dl tejszín, 1 mokkáskanál kristálycukor, kb. egy negyed citrom leve, 1 púpos evőkanál liszt, pár deka fetasajt.

Elkészítés módja
A megtisztított pórét karikákra vágom, és a vajon a negyedelt kelbimbóval, a kis kockákra vágott burgonyával, az apróra vágott fokhagymával és sóval fedő alatt egy-két percig párolom. Aztán hozzáadom a fűszereket, és fölengedem vízzel. Közben a lisztet a tejszínnel és kevés vízzel simára keverem. Mikor minden puha a levesben, hozzáöntöm a habrást, és forrásig kevergetem. Végül ízesítem a cukorral és a citromlével. Tálaláskor apróra morzsolt fetasajtot szórok a tetejére.


Forrás: baraka boszorkánykonyhája :-)
Beküldte:: baraka , Sunday, January 27. 2008 - 17:00:09
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00


Vissza: Levesek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron