Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: fél órácska
Főzési idő:
Kategória: Levesek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Hozzávalók
4 főre:
nagy fémdobozos sűrített paradicsom;
só, őrölt bors;
friss fűszerek: zsálya, 1 csokor zellerzöld,
bazsalikom, oregano, rozmaring;
2 evőkanál olívaolaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint (kb. 1 teáskanál) kristálycukor,
2 csapott evőkanál liszt,
pirított kenyérdarabkák.
Elkészítés módja
Egy kanál olívaolajon megdinszteltem a kockákra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadtam a sűrített paradicsomot. Egy-két percig így együtt is pirítottam, majd kb. egy liter vízzel fölengedtem. Fűszereztem, és hagytam főni. Közben a másik kanál olajjal elkészítettem a rántást, amit 2 dl hideg vízzel fölengedtem.
Egy serpenyőbe tépkedett kenyérkockákat tettem, és szárazon megpirítottam. Mikor ezzel is elkészültem, a rántáshoz tettem egy merőkanálnyit a levesből és simára keverve hozzáöntöttem a leveshez. Hagytam forrás után még kb. 5 percig főni.
Tálaláskor még meglocsoltam olívaolajjal.
Nagyon ízletes, és igazán "olaszos" leves. Ha van otthon parmezán, nyugodtam megszórhatjuk azzal is a levest tálaláskor. Nem fogja elrontani!
Forrás: má
Beküldte:: baraka , Thursday, January 24. 2008 - 22:49:02