Olasz paradicsomleves (vegán)

Olasz paradicsomleves (vegán)

HozzászólásSzerző: baraka » 2012. jan. 10., kedd 11:27

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: fél órácska
Főzési idő:
Kategória: Levesek
Fajtája: vegán

Bemutatás
Kép

Hozzávalók
4 főre:
nagy fémdobozos sűrített paradicsom;
só, őrölt bors;
friss fűszerek: zsálya, 1 csokor zellerzöld,
bazsalikom, oregano, rozmaring;
2 evőkanál olívaolaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint (kb. 1 teáskanál) kristálycukor,
2 csapott evőkanál liszt,
pirított kenyérdarabkák.


Elkészítés módja


Egy kanál olívaolajon megdinszteltem a kockákra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadtam a sűrített paradicsomot. Egy-két percig így együtt is pirítottam, majd kb. egy liter vízzel fölengedtem. Fűszereztem, és hagytam főni. Közben a másik kanál olajjal elkészítettem a rántást, amit 2 dl hideg vízzel fölengedtem.
Egy serpenyőbe tépkedett kenyérkockákat tettem, és szárazon megpirítottam. Mikor ezzel is elkészültem, a rántáshoz tettem egy merőkanálnyit a levesből és simára keverve hozzáöntöttem a leveshez. Hagytam forrás után még kb. 5 percig főni.
Tálaláskor még meglocsoltam olívaolajjal.

Nagyon ízletes, és igazán "olaszos" leves. Ha van otthon parmezán, nyugodtam megszórhatjuk azzal is a levest tálaláskor. Nem fogja elrontani!

Forrás: má
Beküldte:: baraka , Thursday, January 24. 2008 - 22:49:02
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00


Vissza: Levesek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron