Thai kókuszleves

Thai kókuszleves

HozzászólásSzerző: Simon Judit » 2016. szept. 2., pén. 20:21

Tehát hozzávalók egy kondér leveshez:
- 1 fél fej káposzta
- 4 db krumpli
- 1 fej lilahagyma
- 2 répa
- 1 kisebb zeller
- 2 paradicsom
- pritaminpaprika
- 1 cékla-ezt azért szeretem beletenni,mert olyan szép babarózsaszín lesz a leves színe, ha valaki szereti mondjuk a kékes leves, akkor tegyen bele lilakáposztát
- zöld ceruzabab, vagy brokkoli, zöldborsó
- különleges hozzávalók a következők: őrölt galanga-ami hasonló a gyömbérhez, csak lágyabb aromájú
- őrölt ázsiai citromfű, vagy egy hosszú szál frissen- ami nem azonos a magyar citromfűvel, teljesen más az aromája
- szárított lime levél
- ha a szereti valaki a zöld koriandert, az is kellemes bele
- a kókusztejszínből én a Cocomast és az ahroy-d ajánlom-én ezt a kettőt szeretem legjobban, mert a konzerveseknek néha mellékíze szokott lenni
- szükséges még egy pici olaj
- só
- 1 lime
- és végül pedig szélesmetél rizstészta
A leves elkészítése hihetetlen egyszerű. Első lépés a zöldségek megtisztítása. Én hosszúkás daradbokra szeretem vágni ebbe a levesbe a zöldségeket.
Aztán felteszek egy ¾ kondérnyi vizet forrani. Beledobok nagyjából 6 darab lime levelet, egy kis mokkáskanálnyi galangát és mellé kerül még az ázsiai citromfű is. Ha szálas akkor ,az az egy vékonyabb friss szár, ha por akkor egy fél mokkáskanálnyi. Aztán amikor elkezd forrani a víz, már engedem is bele a szépen felszálazott zöldségeimet. A paradicsomot szinte csak a végén teszem bele. Ízlés szerint sózom. Majd , mikor már majdnem megfőttek a zöldségek, beleteszem a rizstésztát, 2-3 percet még adok nekik együtt zubogni. Ezután tűzről levéve, beleöntöm a kókusztejszínt jól elkeverem, hozzászórom a felszálazott pritamint, és a friss koriandert. Ha netán van még otthon egy kis póréhagyma azzal is fel tudjuk dobni még a szép színeket. Majd pedig fedő vissza a kondérra és hagyom, hogy a tészta teljesen bepuhuljon. Tálalásnál én szeretek beletenni egy kis csipős paprikát is és egy hangyányi lime lével is még pikánsabbá tehetjük. S ezt a fejedelmi levest még meg lehet koronázni egy kis mangós-banános-ananász turmixszal.
A leves hidegen is kellemesen hűsítő, igazi nyári étel. Nekem az egyik legkedvesebb!
Csatolmányok
13925253_10210382454741486_9134452979332281052_n.jpg
Simon Judit
Inkább olvas
 
Hsz: 15
Csatlakozott: 2015. feb. 4., szer. 21:19


Vissza: Levesek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron