Gesztenyés csicserileves (vegán)

Gesztenyés csicserileves (vegán)

HozzászólásSzerző: Vendég » 2011. márc. 6., vas. 10:54

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 12 óra áztatás + 3 óra főzés
Főzési idő: 3 óra
Kategória: Levesek
Fajtája: vegán


Kép

Bemutatás
Ez egy nagyon egyszerű, noha elkészítésében semmiképp se a villám-kategóriába tartozó télies-őszies leves.:-) Leginkább a sok áztatási és főzési idő, ami hosszúra nyújtja, de megéri!:-) A gesztenye és a csicseri együtt különleges ízvilágot kölcsönöz neki, nem beszélve arról, hogy a csicseriborsó fehérjetartalma szinte a húséval egyenértékű!!! A kész levesnek így nagyon magas a tápanyagértéke, és igencsak laktató is!
Hozzávalók
Hozzávalók (4 főre):
25 dkg száraz, előzőleg 12 órát áztatott csicseriborsó
20 gesztenye (lehet fagyasztott is)
1 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
4 ek. olívaolaj
10 dkg hámozott paradicsom (pl. Mutti konzerv - Auchan)
só, bors

Elkészítés módja
A beáztatott csicserit lecsepegtetjük, leöblítjük és só nélkül 2 órán át vízben főzzük, ezután újra lecsöpögtetjük, a őzővizet pedig félretesszük. A gesztenyéket bemetsszük, sütőben megsütjük, meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk (én ezt a folyamatot kihagytam, és fagyasztottat használtam). A fokhagymát megtisztítjuk, és feldaraboljuk a petrezselyemmel együtt, majd kevés olajon kissé megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a gesztenyét, kis ideig sütjük, majd a paradicsomot és a lecsepegtetett csicserit is beletesszük, sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 perc után felöntjük 2 liternyi főzővízzel (amelyben a csicseri főtt), és a forrástól számított 1 órát főzzük, időnként, ha szükséges, további vizet adva hozzá.
Pirított/ grillezett teljes kiőrlésű kenyérszeletekkel tálaljuk.


Forrás:
Beküldte:: Anonymous Január 26.2008 - 00:39:07
Vendég
 


Vissza: Levesek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég

cron