Gombászlé (vegán)

Gombászlé (vegán)

HozzászólásSzerző: sinofgod » 2011. márc. 29., kedd 8:46

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 1 óra
Főzési idő: 30 perc
Kategória: Levesek
Fajtája: vegán


Kép

Bemutatás
A halászlé vegetáriánus adaptációja.

Hozzávalók
35 dkg friss gomba
3 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj / vagy olaj
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1/2 erős zöldpaprika
1 ek őrölt szezámmag (tahini)
1 tk sárgaborsóliszt
1/2 dl vörösbor
2 ek szójaszósz
3 tk őrölt pirospaprika

bors
lestyán
3/4 l víz
Elkészítés módja
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát vajon (olajon) üvegesre pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, az őrölt szezámmagot és a sárgaborsólisztet.
Felöntjük vízzel, és beletesszük az összes többi felszeletelt hozzávalót és a fűszereket.
30 percig főzzük.
Melegen tálaljuk kenyérrel.
Bátran fűszerezhetjük, mert a sárgaborsóliszt magába szívja az ízeket.

Forrás: saját
Beküldte: sinofgod, Február 11.2007 - 22:12:09
Avatar
sinofgod
 
Hsz: 2
Csatlakozott: 2007. feb. 4., vas. 1:00


Vissza: Levesek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron