Borscs (vegán)

Borscs (vegán)

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2011. márc. 30., szer. 15:11

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Levesek
Fajtája: vegán

Bemutatás
Jellegzetes orosz leves. Laktató főételként is tálalható. Tejfölt is adhatunk mellé. (laktóknak :) A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.

Hozzávalók
2 evőkanál olaj 1 fej hagyma (100 g), aprítva 200 g sárgarépa, reszelve 100 g fehérrépa, reszelve 300 g burgonya, hámozva, kockákra vágva 2 gerezd fokhagyma, összezúzva 1 kis doboz sűrített paradicsom (70 g) 100 g szójakocka vagy szejtán 300 g cékla, hámozva, reszelve 250 g fejes káposzta, vékony metéltre vágva só 3-4 szem feketebors 2 babérlevél 1 csokor petrezselyem, aprítva 1 csokor kapor, aprítva

Elkészítés módja
1, Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a répákat és a burgonyát. 2, A párolt zöldséghez keverjük a fokhagymát, a paradicsomot és a szójakockát. Felöntjük 1 liter vízzel, és a forrástól számított plusz 10 percig főzzük. 3, Hozzákeverjük a céklát, a káposztát, a sót, a borsot és a babérlevelet. Tovább főzzük az összes komponens megpuhulásáig (kb. 10 perc). 4, Megszórjuk petrezselyemmel és kaporral. Forrón tálaljuk.

Tápérték info
Energiatartalom: 831 KJ/adag (198 Kcal) 8 g zsír 22 g szénhidrát 9 g fehérje

Forrás:
Beküldte:: giyandeva , Wednesday, May 17. 2006 - 18:01:23
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár


Vissza: Levesek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég

cron