Oldal: 1 / 1

Spenótos nudli

HozzászólásElküldve: 2012. feb. 8., szer. 11:06
Szerző: baraka
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: egy óra
Főzési idő:
Kategória: Tészták
Fajtája: ovo-lakto-vegetáriánus


Bemutatás
Kép
A nudli az egyik legjobban variálható étel. Ehető önálló fogásként is, de alkalmas szaftos ételek köreteként is. Vagy desszertnek is kiváló, ugye... :-) Ki ne szeretné pirított zsemlemorzsával, porcukorral vagy lekvárral... No de vissza a sós ízek birodalmába! Árválkodott egy spenótpüré a mélyhűtőmben. Megszántam... Viszont nem volt hangulatom hagyományos főzelékként elfogyasztani... Annak sokkal finomabb a friss, de hát az majd csak tavasszal lesz... No sebaj - gondoltam -, alkalmas ez másféle finomságnak is!

...... Jól gondoltam.... :-)

Hozzávalók

Hozzávalói... - és most megint bajban vagyok, mert sacc/kb. szoktam főzni... Szóval 4 főre kb: 80 dkg burgonya, 2 tojás, kb. 20 dkg liszt, 1 evőkanál búzadara, só, egy parajpüré fölengedve, egy közepes fej vöröshagyma, egy kis gerezd fokhagyma, őrölt bors, 6-7 dkg vaj, egy teáskanál olívaolaj, kb. egy deci tejszín, reszelt parmezán.


Elkészítés módja

Kép

A burgonyát sós vízben kockázva megfőzöm, majd szűrés után egyből át is töröm. Hagyom kihűlni. Hozzáadok 2 tojást, a búzadarát, a kinyomkodott parajpürét, sót, és annyi lisztet, amennyit fölvesz. Álljon össze, de ne legyen túl folyós sem, túl kemény sem.
Egy nagyobb fazékban vizet forralok, sóval, kevés olajjal. Egy lábosban pedig a vajon és olívaolajon kevés sóval, borssal megdinsztelem az apró kockákra vágott vöröshagymát. Mikor már üveges, hozzákeverem a reszelt fokhagymát is, és leveszem a tűzről.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom kb. fél centi vastagra. Aztán 2 centi széles csíkokra vágom, majd a csíkokat egy centi széles kis párnácskákra. Forrásban lévő vízben kifőzöm, és a hagymás vajra szedem ki. Megcsurgatom kevés tejszínnel. Tálaláskor megszórom reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat hozzá!

Forrás: baraka boszorkánykonyhája
Beküldte:: baraka , Sunday, February 17. 2008 - 14:52:13