SPÁRGA DIÓVAL (vegán)

SPÁRGA DIÓVAL (vegán)

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2012. márc. 24., szomb. 14:04

Dátum: 2006. március 31. péntek, 14:05 Küldte: Boldogsag

A spárga vagy csirág főidénye áprilistól júniusig tart, de szinte egész évben kapható.

Hozzávalók:
300 g spárga
300 g sárgarépa
300 g zárt gesztenyegombafej
2 00 g hosszú szemű fehér rizs
60 g dióbél
8 újhagyma
2 evőkanál földimogyoró-olaj
2 , 2 dl zöldségalaplé
2 evőkanál szójaszósz
2 kávéskanál szezámolaj
1 evőkanál friss gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
bors




Elkészitése:


A hagymát, a spárgát és a sárgarépát megtisztítjuk és rövid darabokra,
a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. Megtisztítjuk a gombát és a
gyömbért is, az utóbbit lereszeljük. A rizst megfőzzük, a dióbelet
feldaraboljuk és enyhén megpirítjuk.
Heví tsük fel a földimogyoróolajat egy wokban vagy nagyméretű serpenyőben és kb.
fél percig keverve pirítsuk benne a gyömbért, az összezúzott fokhagymát
és az újhagymát. Utána adjuk hozzá a spárgát és folytassuk a pirítást
kb. 2 percig. Ekkor keverjük bele a sárgarépát, és miután 2 percig
pirítottuk, adjuk hozzá a gombát és folytassuk a keverve sütést még 2
percig. Engedjük fel az alaplével és a szójaszósszal, majd keverjük
bele a főtt rizst. Fedjük le és mérsékelt tűzön, időnként megkeverve
főzzük 5 percig, amíg a rizs jól átmelegszik. Adjuk hozzá a
szezámolajat, szórjuk meg a dióval, és azonnal tálaljuk
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Zöldséges ételek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron