Oldal: 1 / 1

Lecs

HozzászólásElküldve: 2004. szept. 16., csüt. 7:36
Szerző: Organza
Bevezető:
A gombát megmosom. Ha szükséges, letisztítom, és nagyobb darabokra vágom. A hagymát meghámozom, vékonyra karikázom, a megmosott zöldpaprikát és paradicsomot felszeletelem. A tejszínt a liszttel simára keverem.
Hozzávalók:
50 dkg erdei gomba vegyesen
4 zöldpaprika
2 paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
só és tört fekete bors ízlés szerint
Útmutató:
A forró olajon megfonnyasztom a hagymát, ráteszem a zöldpaprikát és a gombát, majd megsózom, megborsózom. Fedő alatt saját levében puhára párolom, ezután zsírjára sütöm. Megszórom a finomra aprított petrezselyemmel, hozzáőadom a pépesre zúzott fokhagymát, és beleöntöm a lisztes tejszínt. Végül hozzáteszem a paradicsomot, és kevergetés közbn 1-2 percig forralom. Rósejbnit vagy sült krumplit tálalok hozzá.
Tápérték info:
898kj/ 214 kcal