Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán
Hozzávalók
-300 gramm natur TOFU
- citrom leve
- majoranna
- kakukkfű
- 3-4 db érett TV paprika
- közepes fej karalábé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fekete bors
- 1 mk kurkuma
- 1 mk őrölt koriander
- 1 ujjpercnyi friss gyömbér - helyetesíthető szárított őrőlt gyömbérrel is.
- friss v. szárított koriander levél
Elkészítés módja
Frissen facsart citromból, majorannából, és kakukkfűből (1:1 arányban), kevés sóval a kockára vágott tofut bepácoljuk 90 percre. Majd kevés forró olajban pirítsuk meg a lecsöpögtetett tofu kockákat.
Az apró kockákra vágott hagymából, karalábéból, paprikából ragut készítünk. Fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával, őrölt köménnyel és gyömbérrel, majd pároljuk ropogósra. A félretett páclevet öntsük rá a paprikás ragura, ha szükséges sürítsük, szórjuk meg koriander levéllel. A sült tofu kockákat a ragura halmozzuk.
Teljes értékű körettel kínáljuk.
Forrás:
Beküldte:: giyandeva , Friday, July 27. 2007 - 14:54:13