Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán
Hozzávalók
1/2 kg vöröshagyma, felaprítva
2 evőkanál vegamix
1 evőkanál borsikafű
2 gerezd fokhagyma
2 db 15 dkg-os paradicsomsűrítmény
1 kg nyers burgonya, meghámozva és felkockázva
1/2 kg előző este beáztatott, majd 2 evőkanál sóval és
2-3 babérlevéllel megfőzött csicseriborsó
szükség esetén jódozott tengeri só
Elkészítés módja
A hagymát pároljuk meg vízzel (ne olajjal!), majd adjuk hozzá a fűszereket, és az elkapargatott fokhagymát is. Pároljuk együtt még egy kis ideig, majd keverjük bele a paradicsomsűrítményt, és hígítsuk fel 2 pohár vízzel.
Ebbe a főzőlébe tegyük bele a nyers, felkockázott burgonyát, és amikor már majdnem megfőtt, keverjük bele a főtt csicseriborsót is, hogy összefőjenek az ízek. Akkor van készen, amikor a krumpli megpuhult.
Forrás:
Beküldte:: annabetria , Szeptember 20. 2009 - 20:31:32