Grillen sült finomságok (vegán)

Grillen sült finomságok (vegán)

HozzászólásSzerző: baraka » 2011. jún. 19., vas. 12:00

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: pácolás nélkül 30 perc
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán

Hozzávalók
Hozzávalók 2 főre: 4 szelet rozskenyér, 10 fej kisebb sampiongomba, 6 kisebb fej vöröshagyma, 1 csomag natúr tofu, 5-6 evőkanál extraszűz olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, csipet kakukkfű, csipet őrölt rozmaring, 1 mokkáskanál oregano, kb. 8 db fanyárs.

Elkészítés módja
Már reggel elkészítem a következőket: az olívaolajat összekeverem a fűszerekkel, az aprított fokhagymával. A gombát, hagymát megtisztítom, ha szükséges félbevágom őket, majd besózom. A mozzarellát (tofut) szintén szeletelem, és kisit sózom. Ha már pár percet álltak a sóban, beleteszem őket a fűszeres olívaolajba. Sütésig csak pácolódjanak! Sütés előtt fél órával a kis fagrilleket beáztatom vízbe, nehogy elégjenek. A hozzávalókat felváltva rászúrom a nyársakra, és megsütöm. A rozskenyérkéket is megpirítom. A kenyerek úgy is isteniek, ha bekenjük őket a maradék fűszeres olajjal, és úgy sütjük pirítósnak. De ebben az esetben nem a nyárs mellé ajánlom, mert az is olajos. Csak úgy magában, karikára vágott paradicsommal, hagymával és uborkával – picit megsózva - a tetején kóstolják meg. A maradék finom fűszeres olaj felhasználható burgonya sütéséhez is, ilyenkor nagyon finom és gusztusos pici újkrumplikat lehet venni. Tisztítsunk meg 1,5 kg-ot (ez 4-5 embernek is elegendő), 2-3 nagyobb fej vöröshagymával együtt, amiket aztán karikázzunk. Az egészben hagyott krumplicskákat egy mélyebb tálban keverjük jól el a hagymaszeletekkel, sóval, és a maradék olajjal. Készítsünk alufóliából batyukat, és helyezzük a parázsba őket kb. fél órára. (Jól záródjanak a kis batyuk, hogy a krumpli a saját gőzében tudjon párolódni.) Paradicsom- vagy uborka-, vagy fejessalátát ajánlok a burgonya mellé. Húsevők természetesen grillen sült húsokat, halat, májat is fogyaszthatnak hozzá. Jó étvágyat hozzá!


Forrás: saját
Beküldte:: baraka , Monday, May 29. 2006 - 15:21:35
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00


Vissza: Zöldséges ételek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég