Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán
Hozzávalók
1. réteghez: köles gyömbér kurkuma bazsalikom 2. réteghez: okra görögszéna mag fekete mustármag kókusz reszelék 3. réteghez lilakápsozta római kömény majoránna
Elkészítés módja
1. A kölest megfőzöm 2-2,5x mennyiségű vízben a kurkumával és gyömbérrel, ha szilárdra főtt, akkor adom hozzá a szárított vagy friss bazsalikomot; összekeverem és lefedve hagyom hogy az ízek összeérjenek. 2. Az okrát(elkészítését ld. szójatej, tofu és okra recept alatt) összekeverem a szárazon megpirított kókuszreszelékkel és a kis olajban megpattogtatott/megpirított fekete mustármaggal és görögszéna-maggal. 3. A Lilakáposztát lereszelem apróra és összekeverem megőrölt római köménnyel és morzsolt majoránnával. ÖSSZEÁLLÍTÁS: Egy fém teszit jól kiolajozok és elsőnek beleteszem a köleses masszát, majd erre jön az okrás réteg, végül pedig a káposzta. Előmelegített sütőben, fóliával lefedve a tepszit, kb. 30-45 percig sütöm. JÓ ÉTVÁGYAT! ps: a köles helyett lehet más gabonákkal is csinálni. ez esetben a gabona fűszerezéséhez ajánlom a következő javaslatot: http://www.vegetarianus.hu/ujsagok/vegh ... gabiv.html
Forrás:
Beküldte:: giyandeva , Tuesday, May 23. 2006 - 13:27:09