Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: _Egyéb
Fajtája: vegán
Bemutatás
Eddig úgy ismertük, hogy milánóit csak húspótlóból - szejtánból, szójából, TOFU-ból - lehet késztíteni. Íme egy másik variáció: csináljuk dióból!
A 2007-ES VEGA FESZTIVÁL KÜLÖNDÍJAS NYERTES RECEPTJE!!!
Hozzávalók
Dió milánói:
-egy csésze dió - durvára/darabosra őrőlve
-vöröshagyma - apróra vágva
-paradicsom lé/püré/friss paradicsom
-némi zsíradék pl. kókusz-zsír
-1 tk kakukkfű
-1 tk oregánó
-1 tk bazsalikom
-késhegynyi szerecsendió
-díszítésnek szezámmag - amúgy jó ízt is ad neki
Ízes puliszkához:
-kukoricadara - csészényi
-só
-borsika fű ízlés szerint
-víz
-oliva olaj
Elkészítés módja
Dió Milánói:
-a zsiradékon megfuttatom a hagymát, belerakom a többi összetevőt és készre párolom, ha szükséges sűrítem . A diónak nem kell sok hőkezelés. 5 perc alatt megvan. Tálaláskor szezám maggal hintem díszítésként.
Ízes puliszka:
A forró vízbe sűrű kavargargatások mellett belekeverjük a kukorica darát, a sót, a borsikafüvet. Kása sűrűségűre készítjük. Tálaláskor meglocsoljuk oliva olajjal.
Forrás: netes ötlet alapján
Beküldte:: giyandeva , Thursday, March 15. 2007 - 19:03:47