Oldal: 1 / 1

Milánói dióból - ízes puliszkával (vegán)

HozzászólásElküldve: 2012. márc. 20., kedd 14:21
Szerző: giyandeva
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: _Egyéb
Fajtája: vegán

Bemutatás

Eddig úgy ismertük, hogy milánóit csak húspótlóból - szejtánból, szójából, TOFU-ból - lehet késztíteni. Íme egy másik variáció: csináljuk dióból!


A 2007-ES VEGA FESZTIVÁL KÜLÖNDÍJAS NYERTES RECEPTJE!!!

Hozzávalók

Dió milánói:
-egy csésze dió - durvára/darabosra őrőlve
-vöröshagyma - apróra vágva
-paradicsom lé/püré/friss paradicsom
-némi zsíradék pl. kókusz-zsír
-1 tk kakukkfű
-1 tk oregánó
-1 tk bazsalikom
-késhegynyi szerecsendió
-díszítésnek szezámmag - amúgy jó ízt is ad neki


Ízes puliszkához:

-kukoricadara - csészényi
-só
-borsika fű ízlés szerint
-víz
-oliva olaj

Elkészítés módja

Dió Milánói:

-a zsiradékon megfuttatom a hagymát, belerakom a többi összetevőt és készre párolom, ha szükséges sűrítem . A diónak nem kell sok hőkezelés. 5 perc alatt megvan. Tálaláskor szezám maggal hintem díszítésként.


Ízes puliszka:

A forró vízbe sűrű kavargargatások mellett belekeverjük a kukorica darát, a sót, a borsikafüvet. Kása sűrűségűre készítjük. Tálaláskor meglocsoljuk oliva olajjal.


Forrás: netes ötlet alapján
Beküldte:: giyandeva , Thursday, March 15. 2007 - 19:03:47