Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: fél óra
Főzési idő:
Kategória: _Egyéb
Fajtája: vegán
Bemutatás
Tej, tojás nélküli panírozás
Hozzávalók
tönköly fehérliszt
víz (forrás v. szénsavmentes ásvány)
teljes őrlésű, élesztőmentes kenyérből készült morzsa (pl. piszkei v. ata)
fűszerek
Elkészítés módja
A hagyományos liszt, tojás, prézli metódusból a tojás helyett vízzel (habverővel) kikevert fehérlisztet lehet használni.
A sűrűsége a tojáséhoz hasonlítson, mert ha túl sűrű, akkor vastag réteget képez a zölségeken, és lemálik róla, amikor megforgatjuk a prézliben.
Ezt a vizes-lisztes keveréket a panírozás alatt többször kell majd vízzel higítani, mert a belemártott zöldségekből folyamatosan szóródik bele a liszt, és besűríti.
A "műtojásunkba" lehet zöldfűszereket is keverni, ettől még finomabb lesz a panír.
Ha sárgaborsólisztet használunk, palacsintasűrűségűre készítjük el a "tojást", a prézlit kihagyjuk, akkor bécsi panírt kapunk. Ha kis kurkumát szórunk bele, még sárga is lesz
Kezdetekben érdemes fehérliszttel próbálkozni, főleg, ha nem vega a családtag, akinek készítjük, de később át lehet térni a barnább, teljesebb lisztekre.
Ránthatunk így cukkinit, padlizsánt egyből, besózás után. Ha már kieresztette a barnás levét, akkor én le szoktam mosni róla a sót.
A répát, karfiolt, zellert, karalábét, stb. érdemes kicsit megpárolni, lehűteni, és úgy panírozni.
Forrás:
Beküldte:: Norci , Thursday, April 26. 2007 - 09:57:10