Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: _Egyéb
Fajtája: vegán
Bemutatás
Paraszt kaja a javából! Ami utrán mindenki megnyalja mind a 10 ujját.
A legjobb bográcsban megfőzve.
Hozzávalók
-50 dkg fodros száraz durum tészta - masnitészta is kíváló -
-1,5 kg (új) burgonya - nagyobb darabokra vágva
-2 nagy fej vörös hagyma
-1 nagy (hegyes erős) paprika
-1 nagy paradicsom
-1 ek majoranna
-piros paprika
-1 kis szár zeller
-őrlölt bors
-olaj
-1 tk só
Elkészítés módja
-bő olajban enyhén barnára pirítjuk a tésztát, épp csak megkapja, majd kivesszük külön tálba. ( A használt olajat én kiöntöttem)
-új olajban megsütöm a vöröshagymát (kis vizet adok hozzá hogy ne égjen le). Majd hozzáadom az összes hozzávalót, kivéve a sót és a tésztát! Annyi vízzel öntöm fel, hogy kényelmesen ellepje.
Ha a krumpli megfőtt belarakom a sót, a tésztát puhulásig főzöm az egyvelegben. Pár perc alatt kész. Jó sűrű egytálételt kapunk.
Kovászos ubrival, salátával kíváló nyári étel.
Forrás: ősi alföldi étel
Beküldte:: giyandeva , Monday, June 16. 2008 - 13:56:36