Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: egy óra
Főzési idő:
Kategória: _Egyéb
Fajtája: lakto-vegetáriánus
Bemutatás
Ezt az ételt nagyon gyorsan össze lehet "dobni". Sokkal egyszerűbb mint a hagyományos rakottkrumpli, és legalább olyan finom. Ha nem finomabb...
Hozzávalók
Hozzávalói aszerint változhatnak, mi van épp otthon. A legegyszerűbb változat hozzávalói 4 főre:
kb. 1, 1 és 1/4 kg burgonya (étvágy szerint), 2 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 1 mokkáskanál pirospaprika, 3 evőkanál olaj, 2 dl tejföl + 1 dl víz, 1 teáskanál liszt.
Elkészítés módja
A megtisztított burgonyát és vöröshagymát vékony karikára szelem egy mély tálba. Hozzászórom a sót, borsot, pirospaprikát, lisztet, az apró kockákra vágott fokhagymát. Meglocsolom az olajjal és kézzel jó alaposan elkeverem, hogy egyenletesen bevonja a krumplikarikákat a fűszer, az olaj, a liszt. Egy jénai tálba vagy közepes tepsibe terítem az egészet, majd a vízzel elkevert tejföllel meglocsolom. Alufóliát téve rá forró sütőbe teszem. Fél óra elteltével a fóliát leveszem, és szép pirosra sütöm.
Ez a legegyszerűbb változat. Lehet aztán bonyolítani is: még mielőtt tejföllel meglocsolnánk, lehet a tetejére tojáskarikákat is tenni. Készíthető - most sok van belőle - finom erdei gombával is. Én most cukkinikarikákat tettem hozzá, mert árválkodott egy fél darab a hűtőben, kár lett volna érte. Így viszont jó társaságba került. Aztán lehet tetszés szerint fűszerezni is: köménymaggal, babérral, majoránnával, borsikával, hagy ne soroljam... A variációk száma végtelen...
Uborkasalátával, fejes salátával, káposzasalátával mennyei. Télen pedig bármilyen savanyúság tálalható hozzá.
Forrás: baraka boszorkánykonyhája
Beküldte:: baraka , Tuesday, September 11. 2007 - 19:59:48
----------------------------------------------------------------------------------------------
Küldte: Syringa Dátum: 2008. május 23. péntek, 08:55
Köszönjük szépen a receptet, nem gondolták volna a húsevő lakótársaim sem, hogy ilyen finom lesz
Kérték, hogy máskor is legyen ez a vacsora.
Syringa
-----------------------------------------------------------------------
Küldte: baraka Dátum: 2008. május 29. csütörtök, 17:43
Nagyon szívesen, és örülök, hogy ízlett!
Nekem is ez az egyik kedvenc ételem.
Van egyébként húsos variációja is. Hirtelen kisütött szelet húsokat lehet tenni a tepsi aljára, és arra a keveréket. Lehet bele tenni kolbász és szalonnacsíkokat is.
További jó étvágyat, Neked is, a lakótársaknak is!
Szeretettel, baraka.