Elküldve: 2005. ápr. 15., pén. 17:19
Ezt ide tesszük: hasonlóak jköhetnek ide a témában:
+-+-+-+-
<i>"meg szerintem elvezetesebb fel liter friss almalevet inni, meg utana almapepet enni, mint 8-10 almat elragcsalni. " - tigristomi </i>
A "lényerés" környezetvédelmi oldala.
A centrifugát le kell gyártani, használni kell: ipar, szennyezés, szállítás, fogyasztás, hulladék, energiapazarlás, ... Ezen infón is érdemes elgondolkodni, és felhasználni választásunkban. A FELELŐS MAGATARTÁSnak ez is része. Én ezért sem centrifugálok. De ha valaki így tesz, tegye kézi erővel, préseljen.
Környezetvédelmi szempontból jó lehetne a vásárolható visszaváltható üveges lé, de az üveg nem visszaváltható, s a kapható levek sem magyarok, ráadásul hőkezeltek (de legalább is nem frissek), ráadásul drágák is.
Igaz nem gyümölcs, de pl. a céklát, répát, sőt az almát itthon is lehet vegyszermentesen termeszteni, könnyen, olcsón...reméljük hamarosan valaki belevág.
+-+-+-+-
<i>"meg szerintem elvezetesebb fel liter friss almalevet inni, meg utana almapepet enni, mint 8-10 almat elragcsalni. " - tigristomi </i>
A "lényerés" környezetvédelmi oldala.
A centrifugát le kell gyártani, használni kell: ipar, szennyezés, szállítás, fogyasztás, hulladék, energiapazarlás, ... Ezen infón is érdemes elgondolkodni, és felhasználni választásunkban. A FELELŐS MAGATARTÁSnak ez is része. Én ezért sem centrifugálok. De ha valaki így tesz, tegye kézi erővel, préseljen.
Környezetvédelmi szempontból jó lehetne a vásárolható visszaváltható üveges lé, de az üveg nem visszaváltható, s a kapható levek sem magyarok, ráadásul hőkezeltek (de legalább is nem frissek), ráadásul drágák is.
Igaz nem gyümölcs, de pl. a céklát, répát, sőt az almát itthon is lehet vegyszermentesen termeszteni, könnyen, olcsón...reméljük hamarosan valaki belevág.