Kamu klímaváltozás?

Hulladékprobléma, környezetvédelmi akciók, környezetszennyezés

Kamu klímaváltozás?

HozzászólásSzerző: nawesh » 2012. ápr. 7., szomb. 16:00

Dátum: 2009. december 01. kedd, 01:10 Küldte: nawesh

Ahogy közeleg a koppenhágai klímacsúcs időpontja, sűrűsödnek a híradások, melyek próbálják elbagatellizálni a klímaváltozás hatásait. Vagyis nincs is olyan nagy probléma.


Merthogy Földünk 4,5 milliárdos életében számtalan alkalommal változott akár szélsőségesen is a klíma. Volt idő, amikor Európa nagy részén jégkorszak volt, valaha a Szaharában folyókat, erdőt találhattunk. Szóval nem is olyan nagy a baj.

Egészen pontosan, mivel nincs baj, ezért nem is kell semmit tennünk.

Ugyanúgy eregethetjük a füstöt a levegőbe, ugyanúgy hajthatjuk az autókat, ugyanúgy dohányozhatunk, szennyezhetjük a talajt, a vizeket és persze ugyanúgy ehetünk húst.

Jelenlegi életmódunkat nem kell megváltoztatnunk, hiszen bizonyára nincs összefüggésben a klímaváltozással, hogy drámai mértékben fogynak az esőerdők. Ahogy az sincs összefüggésben, hogy javarészt azért tarolják le az erdőket, teszem azt Brazíliában, hogy a helyükön szójaültetvények, vagy legelők legyenek. Pár évig, amíg ki nem merül a talaj.

Lehet, hogy a klímaváltozás relativizálása a húsipari lobbinak köszönhető. A koppenhágai klíma csúcs szinte már azelőtt megbukott, hogy el sem kezdődött. Hiába, évente 60 milliárd állat halála (bocsánat, húsa) kellően nagy profitot jelent azért, hogy kiderüljön, minden rendben volt, van és lesz...

Kapcsolódó anyagok:http://www.flagmagazin.hu/?a=cikk&cikkid=2552

A kudarcra ítélt klímacsúcs - The Times

és

Elsivatagosodik egész India?

http://www.hirtv.hu/eletmod/?article_hid=298103

Nawesh

---------------------------------------------------------

Re: Kamu klímaváltozás?
Küldte: giyandeva Dátum: 2009. december 01. kedd, 10:48

Azért egyénenként lehet és kell is tenni a klíma változás ellen! Beszélni kell minnél több emberrel és civil alapon alulról szervezve kell a környezetttudatos gondolkodás elterjedjen!
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Környezetvédelem

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron