Tapossa laposra!

Hulladékprobléma, környezetvédelmi akciók, környezetszennyezés

Tapossa laposra!

HozzászólásSzerző: nawesh » 2012. ápr. 21., szomb. 9:45

Dátum: 2010. február 28. vasárnap, 02:05 Küldte: nawesh

Vegetáriusan élni jelent egyfajta tudatosságot is. Ha lemondunk a húsról, nagy mértékben csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. Ugyanígy a szelektív hulladékgyűjtéssel is.

A Városban, amelyben élek örvendetesen megszaporodtak a szelektív hulladékgyűjtő edények. Igaz, a Belvárosban keresve sem találni egyet sem, de a panel rengetegben kis gyaloglással mindig lelhetünk nagy tároló edényeket. A külvárosok némelyikében meg hulladékudvarok épültek. Tehát a tudatos polgár ha otthon szelektíven gyűjti a hulladékot, kis utánajárással el tudja a megfelelő szemetesbe helyezni.

Panel lakásban élek, ahol nem sok tér adódik a szelektív hulladékgyűjtésre, de mivel családilag igyekszünk (környezet) tudatosan élni, így próbálkozunk. Van egy vegyes szemetes, egy papiros, egy műanyagos, külön gyűjtjük a fémet és az üveget. Az elhasznált elemek és izzók pedig a munkahelyem szelektív gyűjtőjébe kerülnek.

Mivel kb. kétszáz métert kell gyalogolnunk a legközelebbi hulladékszigetig, így csak akkor visszük el a szelektív hulladékot, ha egy nagyobb táskányi összejön. Mostanában gyakran látom, hogy tele a műanyaggyűjtő. Aminek örülhetünk is. Sokkal tudatosabbak az emberek... Tudatosabbak?

Nos... A legtöbb műanyag flakon, legyen bár üdítős palack, vagy ásványvizes, másfél literes, akciós két és fél literes, vagy fél lityis, rácsavart kupakkal van a szemétbe dobva. Miután kiürült, alkalmi gazdája gondosan rácsavarja a kupakot és úgy dobja ki. A szeméttel együtt a levegőt is...

Amit így nem lehet összelapítani, de nagyobb térfogatot foglalva el nő a szállítási költség.

Csak egy apró lépés: ha már használja, tapossa laposra!

Nawesh
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Környezetvédelem

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron