Oldal: 1 / 1

Sziasztok!

HozzászólásElküldve: 2004. szept. 5., vas. 16:19
Szerző: Fuevo
A Reformkonyha c. könyv hatására próbáltam ki, hátha nem hülyeség, és számomra egyértelműen jobban bevált, mint a vegyes étrend, ezért ennél maradtam. Nagyobb fizikai és szellemi teherbírás, jobb közérzet és kedély, szilárdabb egészség, nekem jobban ízlő, változatosabb ételek - nagyjából ezek az előnyei. Hátrányai? Időnként még mindig megmosolyognak, csökkent értékűnek vagy legalább is gyanúsnak tekintenek, kioktatóan győzködni kezdenek, és a hazai vendéglátóipar 99%-ának gőze sincs róla, milyen kaja kell a magunkfajtának. Egy biztos: nem rántott sajt/gomba/karfiol fehér rizzsel, szokványos tartárral. Sajnos az emberek elsöprő többsége még kipróbálni sem hajlandó mást, mint amire rászoktatták. Pedig "a megszokott nem azonos a természetessel". (Gandhi) A kísérletező kedv ilyen mértékű hiánya és a táplálkozás fontosságának ilyen fokú meg nem értése mindig elszomorít. Pedig a táplálékunkból épülünk fel, abból vagyunk, amit megettünk. Táplálkozásunk otpimalizálása önmagunk optimalizálásána. (Bár korántsem az egyetlen területe az optimalizálásnak, ld. a reforméletmód többi fontos elemét - a testedzést, a meditációt stb.)