Zöld Avatar

TV, mozi, zene, könyvek, művészetek

Zöld Avatar

HozzászólásSzerző: nawesh » 2012. ápr. 12., csüt. 9:47

Dátum: 2010. január 12. kedd, 02:15 Küldte: nawesh

Csalóka a cím. Az Avatar, isteni megtestesülést jelent. A hindu kozmológia szerint Isten többször is testet ölt, hogy fizikai szinten is segítséget tudjon nyújtani híveinek. Ám itt most az Avatar c. filmről lesz szó.

James Cameron úgy tűnik, ha hozzányúl valamihez, arannyá válik. Örülnek is a befektetők. Az Allien második része, a Terminátor és persze a klasszikus Titanic. Az Avatar még alig egy hónapja megy a mozikban és a bevétele már meghaladta az 1 milliárd dollárt.

A film története egyszerű. Van egy bolygó, ahol az őslakos nép a természetben él, szinte egy vele. Szerencsétlenségükre a bolygón van egy ritka ásvány, mely az emberiségnek kell. (Mi nem kell nekünk?) és az emberek minden áron próbálják megszerezni. Attól sem riadnak vissza, hogy lerombolják az őslakosok lakhelyét.

Ismerős a történet? Évszázadokon keresztül ez történt/történik Amerikában, Afrikában, Ausztráliában, Ázsiában.

S miért zöld az Avatar c. film? Az egyszerű történetvezetés ellenére az üzenetei miatt...

Az emberiség azért megy a Pandora bolygóra, mert szüksége van az itt található ritka ásványra. Azért, mert 2154-ben a Föld tartalékai teljesen kimerültek. Ezek szerint a klímaváltozás szörnyű katasztrófajóslatai bejöttek és a Föld egy nagyon lakhatatlan, élhetetlen bolygó...

Az emberiséggel ellentétben a Naavik, az őslakosok teljes mértékben a Természetben élnek. Gyakorlatilag szimbiózisban a Pandora bolygó ökoszisztémájával. Valami ilyesmit jelenthetne a fenntartható fejlődés...

Amerikában liberális és neokonzervatív (valahol ez ugyanazt jelenti) oldalról is támadják a filmet. Hogy Amerika ellenes. (na, ja, hiszen Amerika akar a világ csendőre lenni és utáltatja meg magát lassan az egész emberiséggel.)

Mindenesetre mi a Naavik pártján állunk...

Forrás: http://www.alternativenergia.hu/az-avat ... -tul/12246

Nawesh
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Szórakozás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron