Live 8 - Meggyőzés zenével?

TV, mozi, zene, könyvek, művészetek

Live 8 - Meggyőzés zenével?

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. aug. 11., csüt. 7:29

Dátum: 2005. július 05. kedd, 18:45 Küldte: Parsifal

2005 július 2-án, szombaton a világ nagyvárosaiban "LIVE 8" név alatt koncerteket láthattunk. Az eseményt Bob Geldof zenész szervezte, aki már 20 évvel ezelőtt is fellépett világsztár zenésztársaival, akkor a világ szegény GYERMEKEINEK megsegítésére gyűjtve. A mostani esemény célja a világ vezető hatalmainak (G8) meggyőzése arról, hogy az emberiség a július 6.-i skóciai ülésen olyan döntéseket várnak tőlük, amelyek AFRIKA és bolygónk szebb jövőjét is biztosítani törekednek.

A legfontosabb döntések, amiket a szervezők és a világon mindenütt nagy számban lévő támogatók várnak az, hogy nézzék el az afrikai és más szegény államok adósságait a nagyhatalmak, teremtsék meg az igazságos kereskedést (FAIR TRADE), és további anyagi támogatásokkal segítsék az állapotok jóvátételét.

A világon több, mint egymilliárd ember él kevesebb, mint napi egy dollárból. Átlagban minden három másodpercben egy afrikai hal meg a földrészen uralkodó sanyarú állapotok miatt. EZEK BORZALMAS TÉNYEK! Nyilvánvaló a jelenlegi helyzetet kiváltó okok között találjuk az emberi butaságot, tudatlanságot, de a kapzsiságot is (rabszolgaság, országokat tettek monokultúrás ültetvényekké, ...).

Élelmezési problémák megoldása

Az emberi élethez alapvető igények az elegendő TISZTA VÍZ ÉS ÉLELEM, amelyekből sokan híjján vannak az afrikai kontinensen is.
Nyilvánvalóan a VEGETÁRIÁNUS ÉLELMEZÉS lehet A MEGOLDÁS, mivel a teljesértékű növényi táplálkozás embernek való, gazdaságos, egyedülállóan egészséges, gyógyító hatású, etikus, hatékonyabb vízhasználatot eredményez, stb. A vegetáriánus étkezés gazdasági előnyét szépen kifejezi ez a hasonlat: az a föld, amely csak "1" embert tud hússal ellátni, az "7" vegetáriánust táplálhat, és ha a magokat kicsíráztatják, akkor "21" embert is.A koncerteken világhírű előadók és más ismert személyek léptek föl, akik vegetáriánusok. Pl. Annie Lennox, Billie Joe Armstrong (Green Day), Chris Martin (Cold Play), Bono és Larry Mullen Jr. (U2), Bryan Adams, Def Leppard zenekar, Elton John, Good Charlotte együttes, Jovanotti, Michael Stipe (REM), Nick Rhodes (Duran Duran), Paul McCartney, Stevie Wonder, Sting. De láthattuk az eseményeken Gwyneth Paltrow, vagy éppen Natalie Portman vegetáriánus színésznőket is...
Kétségtelenül hiteles személyek ők egy ilyen eseményen, amelyet vegetáriánus életmódjuk garantál, annak megszámlálhatatlan előnye miatt (fenntarthatóság).

Mit tehetünk mi az Afrikaiakért?

Minél egyszerűbb, vegetáriánus életre törekszünk. Valódi szükségleteinknek megfelelően vásárolunk, lehetőleg vegyszermentes, igazságos (FAIR), tartós, utántölthető, újrahasznosítható, helyben készített, termelt termékeket.

Csak az ezek a választások megfelelőek mind gazdaságilag, mind erkölcsileg, valamint egészségileg, vagyis fenntarthatóak.

Továbbá, ha még nem tetted, írd alá a listátt, amellyet a szervezők a G8 államok vezetőinek asztalára tesznek, nyomatékot adva ezzel a világ nagyon sok embere akaratának, amelyet remélhetőleg felhasználnak döntésük meghozatalakor!

www.live8live.com
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Szórakozás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron