Oldal: 1 / 2

Gyermekek

HozzászólásElküldve: 2005. ápr. 18., hétf. 13:04
Szerző: Parsifal
"Ha az emberek dühödten civakodnak egymás közt, egy gyermek rögtön tisztában van a helyzettel: nem vizsgálja, hogy kinek van igaza és ki a hibás, hanem félelemmel és irtózattal menekül el az ilyen emberektől."

Forrás: Tolsztoj: Mindennapra - Január

"A legnagyobb igazságok - a legegyszerűbbek."

"Az egyszerűség mindig vonzó. Ezért oly vonzók a gyermekek és az állatok."

"Senki sem valósítja meg az egyenlőséget úgy, mint a gyermekek. És milyen gonosztevők a felnőttek, amikor a gyermekek szent érzését azzal az oktatással sértik meg, hogy vannak királyok, gazdagok, tekintélyes személyiségek, akikre tisztelettel kell föltekinteni és hogy vannak szolgák, munkások, koldusok és ezekkel leereszkedő módon lehet bánni. "Aki azonban egyet is e kicsinyek közül bűnre csábít..." "

Forrás: Tolsztoj: Mindennapra - Február

"Kövesd (figyelemmel) a rossz keletkezését. Van egy hang a lélekben, mely jelzi ezt a keletkezést: az ember kellemetlenül érzi és szégyelli magát. Ilyenkor állj meg és kutass; észre fogod venni a csalást csaírájában."

Forrás: Tolsztoj: Mindennapra - Április

A gyerekek ezt a képeségüket még használják, amikor felháborodnak az állat megölése ellen... és nem akarnak enni meghalt testvérükből...de sajnos betörnek, mint mi is, anno.

Kedves jelenlegi és leendő szülők, nevelők, írjátok ide eseteiteket, elképzeléseiteket a VEGETÁRIÁNUS GYERMEKekkel és nevelésükkel kapcsolatban.

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 3., szomb. 15:17
Szerző: nawesh
A www.szavazo.hu oldalon van egy kérdés:

Mi a véleménye a vegetáriánus táplálkozásról

A szavazás mellett be is lehet írni dolgokat:

A következő bejegyzést olvastam:

umbridge ]

persze a fiatalabbaknak is a vegetáriánusságot szajkózzák az ilyen szülők és csodálkoznak, ha beszédhibás lesz.
a hús elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez.

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 3., szomb. 17:23
Szerző: Jablko
Meg kell tőle kérdezni, hogy milyen anyagok vannak a húsban, ami annyira szükséges a fejlődéshez. Beszédhibás? Még mit fognak kitalálni az emberek???

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 3., szomb. 17:35
Szerző: nawesh
nee--eemm - tu-tu--ddoommm :wink: :P

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 3., szomb. 17:42
Szerző: Jablko
Jaj, erről jut eszembe. Nemrég voltam kedves ismerőseimnél, akik nem akadtak fenn azon, hogy vegán vagyok, de komoly képpel megjegyezték, hogy húst enni kell, mert különben ki fog halni (ezt a szóhasználatot :) ) a szervezetemből egy olyan fehérje, ami csak a húsban van. Édesek voltak. :)

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 3., szomb. 17:51
Szerző: mandula
Ez aranyos :lol:
és meggyőző...

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 3., szomb. 18:01
Szerző: nawesh
Pusztuljanak azok a fehérjék!!! :wink:

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 3., szomb. 18:03
Szerző: Jablko
1 év alatt kipusztult belőlem minden hús-, tojás- és tejtermékfehérje. :lol: :D :)

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 3., szomb. 20:13
Szerző: flower
Borzasztó! Hogy bírod? Dobog még a szíved? :D

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 19., hétf. 20:25
Szerző: flower
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=93265
rettenetes cikk!! ha egy felnőttnek egészséges a vega étrend akkor a gyereknek miért nem?? Hogy mondhatnak ekkor baromságot? Hatalmas a sötétség.

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 20., kedd 9:44
Szerző: Jablko
Én legelőször is megnézném magamnak, hogyan néz ki az OÉTI dietetikusa... Egyébként meg: mi az, hogy KELL? Más országokban nincs joguk beleszólni ebbe, ez magánügy.

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 20., kedd 11:02
Szerző: flower
Igen, a legtöbb dietetikus dagadt..

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 20., kedd 14:38
Szerző: Jablko
Igen, a testalkat is fontos, de ezek kívül megnézném az arcát és úgy általában, hogy milyen személyiség. Sok elvakult oltásvédő, orvos, dietetikus stb. talán csak a saját szétcsúszott élete miatt csinálja azt, amit csinál. Nem azért, mert az az embereknek jó...

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 20., kedd 15:43
Szerző: nawesh
Egyszer, még 5 éve voltam olyan naív, hogy bejelentkeztem egy óvodai szakmai konferenciára, amelyet az Egészségesebb Óvodák Nemzeti Hálózata :!: :idea: szervezett. Akkor még működött Szegeden a Reforméletmód Óvoda, ahol én is dolgoztam.

Amikor felmentem Pestre és bementem a terembe, ahol tele volt sok okos szakemberrel, kissé megrettentem: képzett óvodapedagógusok, orvosok, dietetikusok beszéltek arról, hogy mennyire fontos az óvodások egészséges étkeztetése, mennyire fontos, hogy hetente egyszer legyen egy gyümölcsnapjuk, amikor tízóraira együtt készítik a gyümölcs vagy zöldségsalátát.

Tulajdonképpen az jött le nekem, hogy ennek a hálózatnak a heti egy gyümölcsevés propagálása a fontos. No meg a szívbarát programjuk (együnk sok gyümölcsöt, zöldséget, halat, szárnyasokat :?

Kimentem a pódiumra és néhány fóliával elmondtam, hogy Szegeden (akkor már) négy éve működik egy vegetárius óvoda, a gyerekek egészségesek és jól érzik magukat.

Morgoldótak és néhány nagy ember beszólt a közönség soraiból. Nem latin szakszöveget adtam elő, csak magyarul elmondtam az egészet. Utánam a szpíker közölte, hogy ilyen is van, de nem értenek egyet vele.

Elmentem haza. Az előtérben utánam jött két óvónő, hogy de jó, hogy valaki végre ki merte mondani, hogy vegetáriusan is lehet étkeztetni a gyerekeket.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy ebben az országban pl. nincs egy vegán vag yvegetárius dietetikus :!: :idea: :cry: , aki írna végre egy könyvet, vagy cikket komoly szakmai érvekkel a sok tojásfejűnek.

HozzászólásElküldve: 2005. szept. 20., kedd 16:11
Szerző: Jablko
Igen, még várni kell a "megmentőre". Én a neten találtam egy dietetikus hölgyet, aki vegán étkeztetési tanácsokat is ad. Én úgy vagyok vele, hogy nem kötöm (most sem és a jövőben sem) az emberek orrára, hogy hogyan táplálkozom és hogy a gyermekemet hogyan táplálom. Elég lesz, ha látom, hogy nem beteg. Ha meg beteg, elgondolkozom rajta, mit csinálok rosszul. Ezt kellene tenniük a dietetikusoknak is, akiknek az óvodájában télen nincs is gyerek, mert mind beteg...